Изчисляване на данъка?
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Изчисляване на данъка?
Как мога да изчисля данъка на колата? Преди време тва беше възможно в един сайт ама не мога да го открия.
Ще съм благодарен ако ме светне
някой по въпроса.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето ти нещо но не знам колко е актуално. Като за миналата година смята вярно.
http://www.taxadmin.government.bg/arhiv/cars.htm
http://www.taxadmin.government.bg/arhiv/cars.htm
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре някой може ли да ми обясни защо данъка се покачва колкото колата е по нова след като като е по нова замърсява по малко.Не хващам логиката на държавата ни и стимула който да имаме да караме по нови автомобили а искат да си подновяваме колите с по нови.Логиката според мен е че когато караш по нова кола значи имаш повече пари и трябва да те одерат повече
И като се змисля значи един варбург 20год. замърсява по малко от една магазинска кола 2007г с всичките му катализатори и филтри и собственика на варбурга трябва да плаща по малко данък
В грешна държава живеем 
В грешна държава живеем - Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
България Ицо за съжаление е твърде бедна за да може да си позволи подобни финансови стимули за подновяване на автопарка, просто няма пари
В Италия например,един познат ми разказа че ако имаш кола в движение, над определена възраст /примерно 20 г.,че не помня вече/ и си я закараш во морга,държавата ти плаща почти 1000 евро....ама у нас отде тея пари....
В Италия например,един познат ми разказа че ако имаш кола в движение, над определена възраст /примерно 20 г.,че не помня вече/ и си я закараш во морга,държавата ти плаща почти 1000 евро....ама у нас отде тея пари....
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами на това му викам аз стимул и ако се облекчат таксите за нови автомобили що да не си вземеш нова колаPlamen_RI написа:България Ицо за съжаление е твърде бедна за да може да си позволи подобни финансови стимули за подновяване на автопарка, просто няма пари![]()
Re: данъци
mar4o написа:http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
Да това е данъчния калкулатор, но за съжаление НЕ смята правилно, защото за мойта кола, която се води 110KW ми показва, че дължа 181.50лв, а от данъчното ми искат 194.56лв (или 204.80лв + 5% отстъпка)!
Последна промяна от DOHC на Чет 03 май 2007 19:27, променено общо 1 път.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
rusiq_24 написа:И като се змисля значи един варбург 20год. замърсява по малко от една магазинска кола 2007г с всичките му катализатори и филтри и собственика на варбурга трябва да плаща по малко данъкВ грешна държава живеем
А защо не погледнеш от другата страна ? По-нормално ли ще е собственика на варбурга или на някоя друга стара кола,която гори 5 на 100 само че масло
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”