КАТ си поиска парите за глобите от мен!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 15 апр 2007 21:41

а ако и в добавка започнат да пишат актове на всички мутри, мутреси, както и на обикновени педе***и с кайени, ламборжинита, S-class, C-class (не визирам върбона;)), 124-ки (съни ;)), и всички останали дето днес ме задминаха отдясно почти по тротоара, дето минаха пред мен на червено и караха в центъра с 100-120км/ч - тогава - да идеята е хубава, дори и аз бих си платил 400-500лв актове и фишове дето ги имам...

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 16 апр 2007 14:53

Пак казвам, не съм против - днес внесох дължимото. Като си нарушил закона, нарушил си го, има глоби - плащаш. Думата ми беше, че закона важи за едни, а не важи за други. Това едва ли някой ще го адмирира... нарича се балкански манталитет.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 16 апр 2007 14:57

bboikov написа:Пак казвам, не съм против - днес внесох дължимото. Като си нарушил закона, нарушил си го, има глоби - плащаш. Думата ми беше, че закона важи за едни, а не важи за други. Това едва ли някой ще го адмирира... нарича се балкански манталитет.

и това ще се промени!

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 16 апр 2007 15:43

Кога бе Гацо, кога?!

Може би като заприличам на :012:

Каде отиваш ти! Може би!

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пон 16 апр 2007 16:21

Много добре, че са започнали да си събират парите, дано да няма изклюения. Според мен трябва да се търси и отговорност на тези, които се грижат за пътните знаци, маркировка и т.н., защото там има много драми.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 16 апр 2007 16:45

братле не се излагай, не плащай нищо ти си получил писмото , но подписал ли си се някъде че си го получил, не си, следователно те от къде могат да знаят дали си го получил или не си, значи 14 дневния срок отпада моментално което пък ми харесва защото могат да те хванат единствено за .... :blow job

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 16 апр 2007 16:51

Абе платих си, но не мисля, че закона се спазва за всички.
Преди време ме глобиха за несложен колан, бях го сложил, не можах да го докажа, след това ударих кола - не ме глобиха, защото не доказаха вина.
Нещо ми се струва, че процедура няма, най-малкото системата не работи добре. :stll think:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 16 апр 2007 16:56

абсолютно си прав :) ....

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 16 апр 2007 20:55

nii написа:а ако и в добавка започнат да пишат актове на всички мутри, мутреси, както и на обикновени педе***и с кайени, ламборжинита, S-class, C-class (не визирам върбона;)), 124-ки (съни ;)), и всички останали дето днес ме задминаха отдясно почти по тротоара, дето минаха пред мен на червено и караха в центъра с 100-120км/ч - тогава - да идеята е хубава, дори и аз бих си платил 400-500лв актове и фишове дето ги имам...

Мдам, 6% си плащаме глобите, 5% мутри и остават 89% с неясен статус ...
:banghead:

Потребителски аватар
mimonti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimonti » Пон 16 апр 2007 21:12

мен ме дърпат за едни 3000лв без малко от няколко години ,но аз съм им ги опростил (всеки месец минимум по един акт )

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пон 16 апр 2007 21:27

по закон ако не си ги потърсят парите до 3 години - честито на печелившите - глобите отпадат... Но в случай, че са си ги потърсили - мърдане няма, другото е съд, съдия-изпълнител и опис на имущество...

Потребителски аватар
perin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perin » Вто 17 апр 2007 10:29

galaboff написа:по закон ако не си ги потърсят парите до 3 години - честито на печелившите - глобите отпадат... Но в случай, че са си ги потърсили - мърдане няма, другото е съд, съдия-изпълнител и опис на имущество...

Не бяха ли 5 години?

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 17 апр 2007 12:38

И аз мисля, че са 5, ако има изпълнителен лист от Агенцията за държавни вземания се увеличават с още 5. Това ми обясни моя позната, при която си пусках данъчната декларация вчера.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Вто 24 апр 2007 18:09

Май това е добре да се впише в тази тема

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=186696

Взеха седем коли за неплатени глоби
Акция “Четири колела” стартира в Бургас, ще отварят и сейфове на длъжници

БУРГАС. В Бургас започна мащабна акция за изземане на коли на длъжници към държавата. Акцията "Четири колела" на Агенцията за държавни вземания е за събиране на задължения под 5000 лева. Чрез изземане на автомобила се събират както неплатени глоби към КАТ, така и данъчни или други задължения към хазната. Досега в Карнобат, Айтос и Несебър са иззети 7 автомобила, съобщиха от АДВ. Няколко от тях са върнати на собствениците, защото те веднага са платили задълженията си. На останалите автомобили са извършени описи и ако собствениците не платят, колите ще бъдат продадени на търг. Този път акцията на АДВ е насочена конкретно към леки автомобили на длъжниците. За разлика от досегашната практика на агенцията запорираните коли не се оставят във владение на длъжника, а се изземат. Разноските са за сметка на длъжника. Изземането на колите става със съдействие на полицията.
Заедно с отнемане на автомобилите бургаските публични изпълнители блокират и средствата на длъжници в банкови трезори. В следващите дни предстои да бъдат отворени няколко такива, съобщиха от АДВ.
Наскоро акция за събиране на глобите на КАТ имаше във Варна, където публични изпълнители описваха имуществото на длъжниците. Акции за събиране на малките глоби под 5000 лв. ще има и в другите градове на страната.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”