Скорости на пасат В3
Скорости на пасат В3
Искам да попитам има ли проблем в този случаи на моя пасат 18мн.инж.90кс.АБС мотор 92г.Значи имах проблем в скоросната кутия и моя маистор като я разглоби каза че трябва да се смени цялата скоростна кутея защото старата имала проблим които може да се ремонтира но излизало по ефтино да се вземе втора употреба и така и направихме смения днеска и като си взех колата от моя маистор отворих капака и погледнах отгоре на скоростната кутия и имаше следния номер 3 АУН 22011 а моят двигател е АБС не трябва ли да пише буквите на моя мотор които в случея е АБС.Предполагам че тази скоросна кутия е от пасат Б4 и ако е има ли проблем да карам с тази скоростна кутия.Благодаря на всечки отзовали се за помош.
Значи колега megalodon моят проблем беше при тръгване на първа скорост се чуваше много странен шум откъм скоростите като че упира желязо в желязо и много гадно тракане но това се случваше само при потегляне на първа скорост.Маистора като я разглоби каза че ще излезе по ефтино да вземем втора употреба скоростна кутия която ми струваше 250лв. и 100лв за работа и като чели колегата danny boy е прав за 3.4.5. скорост защото малко заяждат.Имам и аз едно питане при това положение може ли да се счупи тази скоросна кутия като е различно предавателното чесло.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
krasio написа:Значи колега megalodon моят проблем беше при тръгване на първа скорост се чуваше много странен шум откъм скоростите като че упира желязо в желязо и много гадно тракане но това се случваше само при потегляне на първа скорост.Маистора като я разглоби каза че ще излезе по ефтино да вземем втора употреба скоростна кутия която ми струваше 250лв. и 100лв за работа и като чели колегата danny boy е прав за 3.4.5. скорост защото малко заяждат.Имам и аз едно питане при това положение може ли да се счупи тази скоросна кутия като е различно предавателното чесло.
Майстора ти нещо те е хвърлил в духовата ама .... да не правя повече изказвания.Намери моята тема с търсачката.Имах абсолютно същия проблем.Темата се казва "Проблем с първа предавка - Решено"
Моята скороста кутия е 02А.В сервизната книга е AYH.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че страховете ти за счупване на ск кутия са неоснователни.Предавателните числа представляват отношението м/у брой зъби/ъглови скорости/на задружно работещите зъбни колела.Може би някоя от скоростите ще ти бъде по-дълга или по къса,ще набира по -бързо или по -бавно от предишната ти скоростна кутия.Мисля че трябва по -задълбочена регулировка на жилата на скоростите
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
погледни някъде ако имаш възможност на кои модели ФВ ги слагат тези скорости и по точно на кои двигатели . Но ако кутията е паснала на твоя мотор и работи,няма проблеми да караш с нея. Разликата може да е в предавателните числа понеже има ен на брой кутии.Относно маслото около 3 и нещо литра събира до приливника.