Ето и най-новата ми придобивка
Понеже от извастно време на сам занм че имам проблем с wastegate на турбото , и не знам точно каде се връзва ще ви дам не гарантирано инфо за показанията в момента .
Проблема с wastegate почва след като издуя колата на макс (5000++ оборота) , и точно това направих сутринта преди да го купя , та колата клекна с вървежа и премерих първо така .
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 700#550700
Взех въздух от всмукателния колектор кадето се пъха маркуча за компютъра .
Позасилих колата (нямаше много каде но ) на 4'та в баир и нанадолнище , на около 3800 об. показа 0.8бара , след което от 4000об. на горе се получава спад в турбото , почна надува да пада .
След това , (до сега съм го правил 3'пъти и знам че колата се оправя) ивадих маркуча на wastegate , от клапан N75 и го пъхнах на мястото кадето седи маркуча на EGR'а , с цел да му дам вакум . Напъхах всички маркучу по местата и тръгнах отново да тествам .
На 1'ва колата подпали гумите и замериса много неприятно на изгорели гуми . На 4'та пак в баир и в нанадолнище , с газ до дупка уреда показа 1.35 бар

и колата си влезе баз проблем в 5000оборота без спад в турбо надува . Кефнах се и се качих да пиша , вместо да почна да го монтирам по таблото .
Възможно ли е да има турбото 1.35бара надув . Да вярвам ли на уреда ?