Профилактика на автомадичното жило на съединителя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Профилактика на автомадичното жило на съединителя

Мнениеот Anbuch » Пон 02 окт 2006 13:16

Тъй като, имам редица проблеми със съеденителя реших ,че може жилото на съединителя да не ми е много наред.За съжаление е автоматично, струва 70 лв и без да съм сигурен не искам да го сменям. Понякога педалът ми остава доста ниско ,а това ми се струва ,че не може да е от другите елементи на съединителя. Реших да го демонтирам ,смажа и просто да го огледам за нередности ,каквито и имаше. Просто имах възмовжност да споделя съприживяното с вас и го правя :wink:

Етто го на!!!
http://images11.snimka.bg/001312752.jpg

Хванах го лекичко за стиската и издърпах посоченият маншон на горе.Нужни бяха само няколко сантиметра ,а аз го издърпах много на горе и после видях доста ЗОР на обратно.
http://images11.snimka.bg/001312680.jpg

После смазах празият ход на жилото (Ама ако се окаже ,че не трябва да има празен ход пък го смазвам :lol: )
http://images11.snimka.bg/001312679.jpg

Реших да го наливам с масло до като не протече от другият край :lol: ( обречена на неуспех кауза)
http://images11.snimka.bg/001312682.jpg

Като развих гайката(то по-скоро е стягаща скоба) открих нещо тревожно. Някой си "похапваше" от жилото ми :lol: . Етто го и виновникът:
Изображение

Устройството на жилото ми беше следното: Стоманени жила които са овити в нещо като пластмаса(която беше нарязана). То се движи в пластмасов канал обвит от горе с метална броня. Когато пластмасата се протрие ,жилото започва да се търка в бронята. И това е резултатът:
http://images11.snimka.bg/001312755.jpg
С пиличка и ножче го позагладих до колкото е възможно. Ипродължих със смазването. Слагам 2-3 капки масло и го раздвижвам на горе-надолу .Повторих операцията 20-на пъти ,а след това започнах да смазвам и от другата страна. Монтирах го обратно.Сложих малко грешчича и тук:
http://images11.snimka.bg/001312756.jpg

Накрая резултът беше ,че се осещаше приятната разлика ,но проблемът със съединителят ми си остана. ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ С ПОГРЕШНИ ОЧАКВАИЯ си признавам ,че за съжаление бъро свикнах с новото усещане на педала и не зная дали съм постигнал трайно подобрение.

П.П. Дано поне да съм бил полезен с отговора на въпроса " какво е автоматично жило и има ли то почва у нас"

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 02 окт 2006 17:13

слагаш нормално регулирашто и забравяш за проблема

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 16 апр 2007 20:28

niks76 написа:слагаш нормално регулирашто и забравяш за проблема

След 5 месеца най-после послушах съвета ти и смело заявявам ,че не ви трябват никакви профилактики ,на 80 лв струващото автоматично жило ,а направо в магазина за 25 лв си решавате проблема. Вече и въртим гуми като хората :lol: . Изчезна ми и един проблем който мислех ,че се дължи на съединителя ,а не на жилото - Когато задържам малко по-дълго колата на съединител/газ ,а не на спирачка и се наложи да натисна педала на съединителя самият педал потъваше и колата едва я удържах да не загасне , педала се вдигаше само след силно изфорсирване на двигателя на место (затова и мислих ,че проблема не е в жилото) - Сега вече край на проблема

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 16 апр 2007 20:47

Хубаво ли е да се смазват тия жила?! Че мойто понякога поскърцва и мисля да му сложа малко грес :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 16 апр 2007 21:24

махаш маншончето и там малко двигателно масълце, после си го "заклещваш" както и трябва да си е и да скрива изцяло сомото метално жило (а не както при мен да си се върти свободно и да пропуска песъчинки навъре :banghead: ). Но отвън, този свободният ход май не трябва да се смазва :roll: . Мкар и да тествах ,че дори и да го удавиш в масло цялото жило нищо не се промени към лошо при мен

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 16 апр 2007 21:29

Uneek написа:Хубаво ли е да се смазват тия жила?!

НЕ!

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 17 апр 2007 1:38

L&R написа:

НЕ!

Няма как да не повярвам на теб :)
И аз мислех че не е много готино да се смазва, защото по принцип не личи някога да е било смазвано... Ами както и да е, ще карам така, пък шума може да си изчезне от самосебе си... Ще усилвам музичката повече :twisted:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 17 апр 2007 7:30

Uneek написа:
L&R написа:

НЕ!

Няма как да не повярвам на теб :)
И аз мислех че не е много готино да се смазва, защото по принцип не личи някога да е било смазвано... Ами както и да е, ще карам така, пък шума може да си изчезне от самосебе си... Ще усилвам музичката повече :twisted:
при мен скърцаше от втулката на педала, а не от жилото :wink: опитай да го смажеш :idea: аз така направих и сега нямам проблем-само джиткам :drive

Потребителски аватар
riko_ej
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот riko_ej » Пон 23 апр 2007 17:18

то и при мене имаше проблем но отидох и ми го смазаха !
майстора ми каза за по новите жила че ги правели пластмасови за по евтина изработка и че са много зле и трябва да се смазват често ,но каза ако ми испадне от старите железни да си взема {железни и пластмасови са некфи зглопки кадето се получавало некфо търкане и на старите жила имало некфа грес която по трудно се изхабявала}така поне ми обясни нз дали е така

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”