Въпрос за двигатела на Пасат Б3 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
TuRBo_sHArK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за двигатела на Пасат Б3 ?

Мнениеот TuRBo_sHArK » Вто 17 апр 2007 3:33

Тук на снимката на двигатела на тая обява от средата надолу изглежда целия ръждив... Проблем ли е това? Или тоя пасат е изровен от някоя морга и е внесен уж нов внос? :)
:arrow: http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details

И какво значи надписа "ariva" в заглавието на обявата? :)

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 17 апр 2007 6:59

Това може да означава само, че е нямал течове на масло през годинките , а те не са малко. Блока на двигателя е от чугун така че ръждата изобщо не му пречи. Гледай други работи да не са много ръждясали.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 17 апр 2007 7:03

Всичко е много добре, само дето тази цена ми се вижда малко нереална, а също така и километрите са прекалено много занижени!!
Може би аз лично за 3000лв, така както е с транзитни бих се навил, но знам ли всеки по различно вижда нещата. А ниче двигателчето си е стандартно "напудрено", и излъскано , нормално за автокъщите :lol:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за двигатела на Пасат Б3 ?

Мнениеот scuba » Вто 17 апр 2007 8:23

TuRBo_sHArK написа:И какво значи надписа "ariva" в заглавието на обявата? :)

Разновидност на Пасата, правена само за Италия :-) Бегай далече от нея

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 апр 2007 8:25

Аз пък си мисля, че е толкова ръждив не защото е нямал течове, ами точно обратното - измит е (за да не си личат), и точно заради това (предположение просто). Arriva е малко по-специално изпълнение на оборудването (питай scuba - той има такъв, нищо че не е Passat, ами Scuba)
П.П. Той пък ме изпреварил ...

Последна промяна от gr_kanev на Вто 17 апр 2007 8:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 17 апр 2007 8:45

gr_kanev написа:Аз пък си мисля, че е толкова ръждив не защото е нямал течове, ами точно обратното - измит е

Стига, бееее... :shock
Тва не може да хване ръжда за 1 седмица....
А относно течовете... знаеш ли какво ми каза кумът ми, 2 седмици, след като си беше купил Пежо?
"При този автомобил опасно е , когато течовете по мотора най-сетне спрат"- :lol: :lol:
Това му е отговорил човек от Пежо-форума.
Та може и за това да е ръждясал, де! (само предположение!)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 17 апр 2007 9:22

И моята глава изглежда по подобен начин. Поръждясала е леко. Нямам течове и колата си върви. Това да не те плаши колега. Цената ми се струва височка първо и модификацията Arriva е с малко по различни марки части обурудвана доколкото знам.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Въпрос за двигатела на Пасат Б3 ?

Мнениеот K22 » Вто 17 апр 2007 9:23

scuba написа:
TuRBo_sHArK написа:И какво значи надписа "ariva" в заглавието на обявата? :)

Разновидност на Пасата, правена само за Италия :-) Бегай далече от нея

Вземи един добър майстор( мога да ти препоръчам) и я виж.
Климатика е фабричен.Моята изглеждаше по същияначин -без ръждивото. Километрите също ми бяха свалени, но двигателят е супер.Обикновенно свалят по стотина хил. километра....Сигурно ще ти свалят и цената.

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Вто 17 апр 2007 10:28

Колега,този Пасат едва ли е 93 г.Аз имам такъв,но стоповете му са по тъмни и купето му е на Пасат В4

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 17 апр 2007 10:52

make666 написа:Колега,този Пасат едва ли е 93 г.Аз имам такъв,но стоповете му са по тъмни и купето му е на Пасат В4

ЕЕЕЕЕх колега-колега прочети си още веднъж поста и се опитай да го осмислиш дали си казал нещо :dontknow: mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 17 апр 2007 11:25

И при мен блока е ръждясал и се лющи.По никакъв начин не пречи на работата на мотора.

Ако ти е хванал окото води го в сервиз да го прегледат и ако те устройват парите ... купувай :)

За километрите .... забрави просто, че на толкова.Бил е някога на 137 000, но коя година не се знае:)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 апр 2007 12:06

make666 написа:Колега,този Пасат едва ли е 93 г.Аз имам такъв,но стоповете му са по тъмни и купето му е на Пасат В4

Виж ся бате,,... Аривата е мешана работа.. Наистина всички ариви са с тъмни стопове и бели мигачи... КУПЕТО е на Б3, част от частите са на Б4... но основно мотора е Б3.. До колко знам нищо не му е БОШ, а всички са с Дюселие... . Произвеждана е само 92 и 93 год (след спирането на оригиналния Б3 и преди да започнат Б4..) и е ограничена серия... Аз лично съм адски доволен от колата, но частите са малко проблем... не знаеш какво точно да купуваш...

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 17 апр 2007 12:16

Този точно като го гледам е минал само покрай аривата,ма не е закачил.Никаква арива не е това.Тва си е пасат CL от германия с климатик.Дори не е 93 г.щот е със стария салон,старите кори на вратите и седалки ,дори и не е плюш и е само с климатик.Аривата е обикновено с всички екстри за модела,без кожа и подгряване на седалките.Точно си е от германия ,с типичните супер "красивите "оранжеви мигачи и стоманените капачета на джантите,а мога да се хвана и на бас,че на таблото вместо оборотомер има един "полезен" много голям аналогов часовник.Освен по двигателя ще е поръждясал повърхностно и не чак толкова повърхностно и на други места ,заради хубавите препарати,които хвърлят по немските пътища.И да в Германия ги поддържат супер много колите,особено третия,четвъртия и N-найстия собственик,дето са в поредност студент,турчин,арабин,сърбин ,руснак ,шротплац и чак тогава някой български юнак,дето вярва в мита за поддържаните немски коли с който тарикат джамбазите /мишки дет ходят за по една две коли от германия,щот в италия не дават така/си оправдават по-високата с 1000 лв.поне цена.Айде стига с тея глупости за колите от Италия.Моите и двете са оттам и нямам никакви грижи,свързани с лоша подръжка от предния собствени, с Пасата вече почвам пета година ,с Голфа трета,а за фацата изглеждаха и още изглеждат доста по-добре от повечето супер "поддържани "немски коли.Каква кола ще вземеш е въпрос на късмет в голяма степен и на това колко си отваряш очите като я купуваш,а не толкова откъде е внесена.Успешна покупка на всеки желая и късмет да случи на кола откъдето и да е внесена тя :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 17 апр 2007 13:37

vw16v написа:...

Изпревари ме ;) точно и аз това щях да кажа ;) Това си е чисто CL базова версия ;) И за Италия - и нашата миланка вече започва пета година - никакви проблеми ;)

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 17 апр 2007 15:07

Дам, подкрепям колегите преди мен. Това не е Arriva а си е CL от 1991г. И на мен долната част на двигателя ми е ръждива и за сега не съм усетил това да създава проблем. И друго което също е сигурно, километрите и със сигурност не са реални, а цената е доста висока за това изпълнение...

Върни се в “Passat”