дисплей на километража Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikolajivanov
Автомобил:
Двигател:

дисплей на километража Г3

Мнениеот nikolajivanov » Пет 23 мар 2007 10:48

Въпроса ми е : след пробег от около 20км. ми изчезват сегменти от дисплея на километража / и надписите total trip/ и след престой от няколко часа се появяват сами. Часовника е о.к. На някой случвало ли му се е това?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 23 мар 2007 10:51

айде виж :arrow: :търсачкаа

Потребителски аватар
nikolajivanov
Автомобил:
Двигател:

Re: дисплей на километража Г3

Мнениеот nikolajivanov » Пет 23 мар 2007 13:13

O.K. ще го карам така. Добре поне че отчита километрите

Последна промяна от nikolajivanov на Пет 23 мар 2007 13:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 23 мар 2007 13:20

В този случай търсачката не помага, помага др. табло и момче с лаптоп и кабел, което да ти го нагласи по желание... Моето табло има същия проблем, свалял съм го /НЕ беше сваляно преди мен/, не е с гумички - пластинки захранват дисплея. По платката проблеми /видими/ няма, а специалността ми е "пром. електроника" - така, че ако искате ми вярвайте! Така си карам - ту има всичко, ту няма. Почти съм свикнал с ехидните забележки и злорадите усмивчици, въпреки, че все пак се дразня понякога. А се дразня, защото знам как е поддържана и как аз поддържам колата и какво е състоянието и в действителност. Когато се скапе съвсем, ще търся от моргите друго и ще платя да ми нагласят СЪЩИЯ пробег, който е показвало оригиналното...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 23 мар 2007 13:51

ми гледай сега,бих му отговорил на човека точно и ясно,но как като няма никво инфо за колата :evil: а задава въпрос.Аз да не съм гадател да знам дисплея с гумичките ли е или с директното запояване на дисплея :?:

Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Пет 23 мар 2007 14:03

Аз имам същия проблем. Пускам го на trip и го нулирам като стане трицифрено (т.е. 100), понеже когато е с 2 цифри си е наред. Така си отчитам изминатите километри. Вече съм му свикнал и не ми пречи.

Потребителски аватар
nikolajivanov
Автомобил:
Двигател:

Re: дисплей на километража Г3

Мнениеот nikolajivanov » Пет 23 мар 2007 16:56

колата е GOLF 1.6 , двигател АЕА, 95г. ,модел PINK FLOID

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 30 мар 2007 9:53

И при мене е така Г3 1995 ТДИ Дали не е от някоя студена спойка вътре ? Дали някой колеги са си отваряли вътре таблото ? Ще съм благодарен за споделената информация ?

nips
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nips » Вто 17 апр 2007 9:13

Проблема най-вероятно се дължи на окислен контакт м/у дисплея и платката или разхлабени винтове. Свали си таблото. Отвърти всички
винтове на задния капак и го отвори. Махни платката от заданата
пластмасова част. Платката се държи на едно зъбче отпред и на двете
зъбчета отзад на щекера на конектора (незабравяй първо да махнеш уредите). Дисплея е прикрепен към платката с четири винтчета Т5 или Т6 шестограм. Развърти ги и махни дисплея. Отдолу ще се покажат няколко контакта с графитено покритие. Зачисти ги внимателно с тъп метален
предмет и след това с малко памук с корселин или чист спирт. Монитрай пак дисплея, като внимаваш да не пренавиеш винтовете, защото тогава няма въобще да работи дисплея. Сглобяваш и всичко е ОК. ( Базирам се на личен опит и е пробвано и работи).

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 17 апр 2007 10:05

Колега nips, на моето табло /също личен опит/ конструкцията е напълно различна - метални пластинки, заляти с нещо като смола върху дисплея и пластмасата, т.е. - не можеш да го отделиш /дисплея/ от пластмасовата му основа. На тази пластмасова основа отпред е ламарината с "часовниците", отзад са уредчетата и платката. Металните пластинки от другата страна са запоени към платката. Смолата е твърда и неподатлива, не съм пробвал да я разяждам - наоколо е пластмаса... Спойките съм ги прегледал...

П.П. Сигурен ли си, че със спирт е разумно да се почиства графитен контакт? Но това се отнася за табло като твоето, така или иначе...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 17 апр 2007 10:10

nips написа:Проблема най-вероятно се дължи на окислен контакт м/у дисплея и платката или разхлабени винтове....

Въпреки, че темичката е поостаряла, а и се отнася само за единия вид часовници, тези, дето са с гумички за проводници, поздравявам колегата за коректния отговор!
:welcome_to_group
Само забележка за зачистването с тъпия метален предмет!
Не го препоръчвам на хора, които нямат достатъчно опит, защото малко по-силен от необходимото натиск и... ново табло!
Достатъчно е почистването с медицински или метилов спирт, въобще, такъв, дето няма етерични масла вътре. И по възможност не с памук, а с памучно парцалче, че не пуска толкова власинки.
kokovanev написа:П.П. Сигурен ли си, че със спирт е разумно да се почиства графитен контакт?

Да, Коко. Няма никакъв проблем със спирта, стига да няма етерични масла вътре. Т.е., да не е автършейв, например.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”