Скоростна кутия или ...?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didoboy
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия или ...?

Мнениеот didoboy » Пон 02 май 2005 15:03

Значи, карам си аз вчера Голфето на 5-та скорост и изведнъж ми изключва от скорост. Включвам пак на 5-та, пак изключва. Брех кво стафа тука свалям на 4-та - ОК, ама се появи некво виене и леко стържене като прецакан ремък, нещо подобно ама по-леко.Минах на по-ниски предавки пак същата. Спряхме, гледаме ала бала ама то кво и да гледаш. Паля на свободна-пак същата. Натискам съединителя-спира виенето, пускам пак почва. Че бехме тръгнали на сватба и се обадихме на познат (автоджамбазин дето ни докара Голфа) доиде пича докара кола а на него му оставихме Голфа си го закара. И пича се обажда след 30 мин и вика абе нема никъв проблем спря да вие. Вкарал и малко ръчки, а тои тва го умее много добре 8) и си спряло виенето. Днес го карам Голфа нема грижи всичко си е ОК :D . Е че се чудя скоростна кутия ли е кво е.Щото мене ме съмнява некъв аксиален лагер на скоростната кутия да не е, а преди 2 месеца го сменяха уж. Дайте некви съвети и напътствия ако можете.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 02 май 2005 15:10

Да не е съединитела? щото при мен от него имаше некво виене скърцане като го свалиха гледам пръжините опирали в пластината и се бяха изпилили почти до срязване ама пък не ми е правил проблезм със скоростите :roll:

Потребителски аватар
didoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didoboy » Пон 02 май 2005 15:53

Ми знам ли и аз :roll: то според мене или скоростната кутия и по точно аксиалния лагер или нещо съединителя требе да е.Жилото на съединителя нещо ми се стори разхлабено вчера ама днес си е ОК. Не съм толкова навътре в нещата и май ще требва да отида си ми я види некои както си му е реда (то така или иначе немам избор), ама пък исках да питам парво тука некои ако знае нещо по въпроса или е имах сходен проблем, че аман вече от майстори разбирачи по тез сервизи . :twisted: :evil:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 02 май 2005 17:22

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 10:37, променено общо 1 път.

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Пон 02 май 2005 21:46

Jerom написа:Да не е съединитела? щото при мен от него имаше некво виене скърцане като го свалиха гледам пръжините опирали в пластината и се бяха изпилили почти до срязване ама пък не ми е правил проблезм със скоростите :roll:

То4на така и при мен имаше същия проблем пружините отслабват запо4ват да ядат от стената на скоростната кутия.След определен период от време запо4ва сълзи мъсло ако не го гледаш ще ти изте4е и ще блокира.Ма ти и в двата слу4ая ша я прецакаш :wink:

Някой от 2-ките Аксиален ЛАГЕР НЯМАТ

Последна промяна от golf_tuning на Пон 02 май 2005 22:06, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”