Кога ще слагаме летните гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Rosen-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosen-VW » Вто 17 апр 2007 22:34

nero написа:
Rosen-WV написа:Аз моите не съм ги свалял.То нямаше сняг за зимни гуми :oops: :P

пич, в ник-а ти има допусната една грешка!

И каква ми е грешката......

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 17 апр 2007 22:46

Rosen-WV написа:
nero написа:
Rosen-WV написа:Аз моите не съм ги свалял.То нямаше сняг за зимни гуми :oops: :P

WV???
VW=volkswagen :wink:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 17 апр 2007 23:48

Е какво толкова wagenvolks - коли народни!
Ако и цените бяха народни...... :roll: mhihi

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Сря 18 апр 2007 8:35

От преди 5 дни менках гумите и азе! :x

Rosen-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosen-VW » Сря 18 апр 2007 13:45

Tishku написа:
Rosen-WV написа:
nero написа:

WV???
VW=volkswagen :wink:

Да бе вярно.....Мерси много :oops: :oops: :oops:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 18 апр 2007 14:44

Абе момчета, да ви питам нещо. Оказа се, че моите зимни гуми са на 11 години. Иначе си имат грайфер и марката им беше някаква реномирана, но в момента не си я спомням. Дали ще сбъркам, ако ги карам цяло лято за последно и наесен да си купя нови? Мисълта ми е дали ще се държат добре при топло време.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 18 апр 2007 14:46

GVG написа:Абе момчета, да ви питам нещо. Оказа се, че моите зимни гуми са на 11 години. Иначе си имат грайфер и марката им беше някаква реномирана, но в момента не си я спомням. Дали ще сбъркам, ако ги карам цяло лято за последно и наесен да си купя нови? Мисълта ми е дали ще се държат добре при топло време.

за мене е опасно
сигурна са напукани, гумата се е втвърдила и ще си като шейна като капне малко дъжд
аз не бих рискувал
пък и да се спука е голяма вероятност
харата са казали че над 3-4 години гумата си губи качествата независимо от дебелината на протектора

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 18 апр 2007 14:53

GVG написа:Абе момчета, да ви питам нещо. Оказа се, че моите зимни гуми са на 11 години. Иначе си имат грайфер и марката им беше някаква реномирана, но в момента не си я спомням. Дали ще сбъркам, ако ги карам цяло лято за последно и наесен да си купя нови? Мисълта ми е дали ще се държат добре при топло време.
По принцип повече от 3 г. нее препоръчително да се кара.Един познат кара зимата с видинки дет изобщо не са мръднали,обаче летните barum които са много по нови сега ще ги сменя.

Rosen-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosen-VW » Сря 18 апр 2007 19:51

Pichaga написа:

за мене е опасно
сигурна са напукани, гумата се е втвърдила и ще си като шейна като капне малко дъжд
аз не бих рискувал
пък и да се спука е голяма вероятност
харата са казали че над 3-4 години гумата си губи качествата независимо от дебелината на протектора

Не е проблем толкова староста на гомата колкото,че тя е зимна.
Имаи предвид,че на зимната гума и дават от 5 до 8 градуса.
Помисли си когато навън е 35 градуса,че температурата на асвалта е не по-малко от 60-70 това и разбива фантазаията и тя се криви(виждал съм,става на 88 :wink: ,следва гръм :o и става лошо.
Хората са газали има два вида гуми...зимни и летни другите са боклук.Така,че си турни едни етни гуми да не береш ядове някаде :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 18 апр 2007 20:08

[quote="Rosen-VW"][quote="Pichaga"][quote="GVG"]

Не е проблем толкова староста на гомата
    Има си доста голямо значение колега на колко години е гумата даже и да не е карана. На мен в момента летните гуми са ми на 6г имат към 7-8мм грайфер но няма да ти казвам какво буксуване пада при потегляне почти без газ заради втвърдяването на каучука поради остаряване на материала :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 18 апр 2007 20:20

Теодор написа:
Rosen-VW написа:
Pichaga написа:
GVG написа:
    Има си доста голямо значение колега на колко години е гумата даже и да не е карана. На мен в момента летните гуми са ми на 6г имат към 7-8мм грайфер но няма да ти казвам какво буксуване пада при потегляне почти без газ заради втвърдяването на каучука поради остаряване на материала :wink:

Тва е верно, ама как ги докарвате гумите до такива години и такива грайфери...аз ако ви покажа мойте зимни гуми с които съм минал 30 000 за 2 години - еми те надали имат повече от 5,5 мм....максимум още 1 зима смятам да ги карам. А летните сега ги сложих 4 бройки чистак бърсак, да видим те колко ще издеянат....ама след 30-40 хиляди км дори да имат над 4 мм грайфер бих ги продал....

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 18 апр 2007 20:33

buFka написа:
Теодор написа:
Rosen-VW написа:
Pichaga написа:
GVG написа:

Тва е верно, ама как ги докарвате гумите до такива години и такива грайфери...аз ако ви покажа мойте зимни гуми с които съм минал 30 000 за 2 години - еми те надали имат повече от 5,5 мм....максимум още 1 зима смятам да ги карам. А летните сега ги сложих 4 бройки чистак бърсак, да видим те колко ще издеянат....ама след 30-40 хиляди км дори да имат над 4 мм грайфер бих ги продал....

Наско докарвам ги щото гумите ги купих 2004г а бяха с ДОТ 02 та ги взех на половин цена и съм минал с тях около 25х км :wink:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 19 апр 2007 9:51

Значи работата е ясна. Слагам си летните гуми, те са читави, а зимните на боклука. Благодаря за отговорите.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”