До колегите американци - закупуване на кола.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

До колегите американци - закупуване на кола.

Мнениеот lowrider » Вто 17 апр 2007 1:23

Събрахме се весела дружинка-студентчета/бригадирчета и налято Ви идваме нагости :lol: .Всичко сме си уредили вече 5мата без най-важното - колата.Та сега си избираме количка за 5ма.Тъй като ще се подвизаваме в Синсинати(cincinnati) Охайо преглеждаме тук :http://cincinnati.craigslist.org/car/,но май се оказва ,че покупката е най-лесната част а после започват проблемите (наличие на US driving license,някакви техни застраховки и незнам си още какво) - може ли да обясните с какво е свързана покупката на кола в САЩ подробно и мога ли аз да я купя с БГ книжка?И какво ще препоръчате за 5ма човека - здраво,широко и евтино.
Мерси предварително.

И още нещо тъй-като вероятният ни престой ще е около 5 месеца , може ли да си наемем кола и ако да , какви са условията пък за това и някакви ориентировъчни цени?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 17 апр 2007 16:57

Кола можеш да купиш с международния си паспорт (ID). За книжката - нямаш грижи. Карай си с българската, но си извади и международна от КАТ. Не че ще ти я искат, но все пак... Пък и не струва кой знае колко пари!
По въпроса за покупка на кола: цените на автомобилите не са високи, но пък сервизите :shock
Имаше колеги във форума, които са в САЩ.
Те ще ти бъдат най-полезни!
Аз бях на бригада и ако имаш въпроси - пиши на ЛС :wink:
Късмет!

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 17 апр 2007 19:21

Сигурен ли си , че мога да я взема на мое име без щатска книжка,а и какви са таксите около покупко продажбата ми е интересно?

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 17 апр 2007 21:19

Най хубавата кола е служебната, както и най евтиния бензин е служебния, а ако може да я използваш и за лични нужди това ще е най добрия вариант. Поне аз имах този късмет да навъртя около 35к по американските пътища - пожелавам ти го и на теб :wink:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 18 апр 2007 6:53

lowrider написа:...какви са таксите около покупко продажбата ми е интересно?

Да ти кажа честно не съм много запознат, защото ние взехме кола, но някакси под наем :lol:
Не сме купували колата, просто след определен период (в случая 3 месеца) върнахме колата на собственика и, като за услугата платихме $600.
Единственото, което мога да твърдя със сигурност е, че за краткия си престой в САЩ можеш да използваш българската си шофьорска книжка!
Тук във форума има колеги, които пребивават за постоянно в САЩ. Точна информация ще ти дадат само те :idea:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Сря 18 апр 2007 7:58

най-удачният вариант е наема, купуването е свързано с прекалено много разправии.

аз бях взел един нисан станза, карах го 5 месеца(много яка кола е тва, ей) и плащах всичко на всичко 70$ на седмица, и като си ги делнете 3ма 4ма човека става много благо.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 18 апр 2007 9:16

Има една "много лоша" застраховка след закупуването особено н апо стар и раздрънкан автомобил, която може да ти излезе 2 пъти повече от колкото си дал за колата ;)

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 18 апр 2007 9:37

Не сме купували колата, просто след определен период (в случая 3 месеца) върнахме колата на собственика и, като за услугата платихме $600.

Съществува ли такъв бизнес или просто сте имали късмет?

най-удачният вариант е наема

Ама наем откъде точно?

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 18 апр 2007 9:43

lowrider написа:Ама наем откъде точно?

Пробвай по Интернет да намериш автокъщи, в които има подобна опция, или се свържи с някой друг, който е бил на това място (той ще ти даде най-ценните съвети). По принцип на места, където има много чужденци (студенти на бригада в курортни селища и тн.) винаги се навъртат хитри американци, които да предлагат подобен тип услуга!
Ние имахме и известна доза късмет, че едни руснаци намериха човек в Ричмънд и той ни "отдаде под наем" едно БМВ 5.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Сря 18 апр 2007 9:45

Наемаш от човек. Рент-а-кар за 3-4 месеца ще ви изяде живи. А и във всеки щат стоят различно нещата с купуване, застраховки и това колко време можеш с БГ книжка да караш. Проверете в Охио как стоят нещата с изкарване на тяхна книжка. В ню йорк с вашия статут неможе, но в илинойс примерно може. И ако минавате през ню йорк се обаждайте ей :D

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 18 апр 2007 17:58

Всеки щат си има отделни закони. В Колорадо нещата се промениха драстично от първи Януари. Отговора на твоят въпрос много зависи и от това с каква виза ще сте. Ако сте със J или F (студентски) е доста трудно, ако сте със H1 (работна) има вариант и да стане.

До колкото съм чувал в Илиноис (Чикаго) става доста лесно.

При всички положения е най-добре да си изкарате американси книжки.

Ето ти няколко линка по въпроса за Охайо:

http://www.bmv.ohio.gov/misc/new_resident.htm
http://www.dmv.org/oh-ohio/vehicle-registration.php

Колко струва:
http://bmv.ohio.gov/vehicle_registration/reg_fees.htm

И мисля че най-важното какви лични документи ти трябват:
http://www.bmv.ohio.gov/driver_license/aid.htm
http://www.bmv.ohio.gov/driver_license/nonrenewlic.htm

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”