Гасне в движение - Голф 3 1.6Мi 94г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 03 апр 2007 13:27

Stoi написа:датчик на хол ? :roll:

Колегата ти е казал правилния отговор...
Залагам 99 процента на Датчика на Хол...
Аз имах същия проблем и все още го имам, но не мога да отделя мангизи за да си купя един... щот искам да си взема едни джанти на примоция... :roll:
А иначе като изгасне колата слизаш веднага отваряш капака и дърпаш кабела на Датчика на Хол, изчакваш 10-30 секунди вкарваш го и палиш... :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 03 апр 2007 13:30

Spectre написа:
Stoi написа:датчик на хол ? :roll:

Колегата ти е казал правилния отговор...
Залагам 99 процента на Датчика на Хол...
Аз имах същия проблем и все още го имам, но не мога да отделя мангизи за да си купя един... щот искам да си взема едни джанти на примоция... :roll:
А иначе като изгасне колата слизаш веднага отваряш капака и дърпаш кабела на Датчика на Хол, изчакваш 10-30 секунди вкарваш го и палиш... :wink:

Не бъди чак 99% сигурен...остави ги на 90% да са :) я го снимай тоя кабел да го видя кой е, че устройството под капака ми е леко чуждо mhihi

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 03 апр 2007 13:35

"Буксичката", която "стърчи" от делкото отстрани в посока /най-често/ предното стъкло... :lol:

nikolay_26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay_26 » Вто 03 апр 2007 14:24

благодаря Spectre,
случвало ми се е като загасне да вадя тази букса на датчика на хол,и след това веднага е палела.......ще го сменя и ще видя дали ще продължи да прави така
благодаря ви на всички,дано си реша проблема с вашите съвети

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 03 апр 2007 15:46

nikolay_26 написа:благодаря Spectre,
случвало ми се е като загасне да вадя тази букса на датчика на хол,и след това веднага е палела.......ще го сменя и ще видя дали ще продължи да прави така
благодаря ви на всички,дано си реша проблема с вашите съвети

Ходи за всеки случай до vaskoto1.. той ми откри проблема... :wink:
Защото все пак това са си около 100 и кусур лева за датчик... :roll:

buFka ай ся за 9% процента ли ще спорим.... mhihi, специално за теб ще снимам буксата, само да се върна от работа...... :) :wink: , иначе колегата kokovanev правилно го е обяснил... виж при АБДтата не знам какво е положението... :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 апр 2007 15:56

Има и един друг вариант,много по-рядко срещан при VW,но е възможно някое реле или връзка да спира тока към ЕКУ-то/комутатора и после се чудиш какво става.Но това нека да е резервен вариант.

bobibos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobibos » Вто 03 апр 2007 17:03

Имах този проблем в продалжение на 2 години.Обиколих 9 сервиза и всеки даваше идеи и аз сменях част след част.Накрая я закарах в сервиза на "Порше"и се оказа ,че проблема е едно реле за 25 лева.Оказа се,че въпреки голямото самочуствие на диагностиците по сервизите / нямам предвид квартални гаражчета / никои не разбира от електроника.В "Порше" са много наясно и не е толкова скъпо.

nikolay_26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay_26 » Вто 03 апр 2007 17:17

bobibos каде се намира сервиза на порше,ще отида и аз за диагностига
благодаря ти

bobibos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobibos » Сря 04 апр 2007 13:08

"Порше" е на Околовръстното близо до "Лозен"

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 06 апр 2007 13:18

nikolay_26 пиши в темата като разбереш от какво е гасненето..., за да знаем... :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 17 апр 2007 23:01

приятел имах абсилутно същия проблем... къде ли не ходих и никой не можа да каже от какво е! може да е от това, може да е от онова... отидох при един пичага и с едно кабелче замери там и аз не знам какво и каза от това е: датчик на хол.. сменихме го за 130 май беше оригинален и заспа!!! от тогава не е гаснала!

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Сря 18 апр 2007 9:24

колега нема да се плашиш аз имам същата кола и имах същия проблем ако още не си го разрешил драсни 1 лично да ти кажа къде ми я оправиха защото е много шит работата и в следствие на което се получи това :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

и сичко си е работещо се оказа в последствие

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гасне в движение - Голф 3 1.6Мi 94г

Мнениеот Tinko » Сря 18 апр 2007 10:48

nikolay_26 написа:Моля за помощ.
както си карам и двигателя ми загасва.....понякога тръгва след няколко секунди ,но не винаги,и се налага да спра да изчакам 20 мин. и колата чак тогава пали и пак тръгва.....съветвах се с майстори и ми казаха че 99% този проблем е от комутатора...купих го за 95лв......мина една седмица и проблема се появи отново.Вече ме е страх да тръгна на път,ужас.
Ходих в много сервизи и всеки вдига рамене и неможе да ми помогне,ще съм ви благодарен ако някой може да ме посъветва с нещо?!?!
благодаря ВИ!!!
mod edit: zmej - оправих заглавието - с малки букви; колега, ще те помоля да си напишеш колата в профила :)

Да наистина може да е от тези неща които изредиха колегите, но за всеки случай да те питам... Алармата в пълна изправност ли ти е? :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”