Проблем Спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем Спирачки

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 16:35

Колеги основно спирачките ми спират. Проблемите са като го натискам плавно си потъва бавно на долу без да спира, връщам рязко и натискам рязко и кове на место.
А и попринцип на повечето коли съм забелязал че само го чукна леко и спира а при мен потъва доста на долу....

Спирачната уредба е нормално серво....!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 17 апр 2007 16:42

и какъв ти е точно въпроса :?:
дали да сменяш серво,дискове,накладки,цилиндри :?: :?: :?:

:търсачкаа видя ли там :?:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 16:49

LILO&STICH написа:и какъв ти е точно въпроса :?:
дали да сменяш серво,дискове,накладки,цилиндри :?: :?: :?:

:търсачкаа видя ли там :?:

Ми гледах ма там разни абси...
Интересува ме къде може да е проблема?
Някои който е имал такъв проблем....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 17 апр 2007 16:54

добре де,ама нищо не се разбитра кво питаш

Почвай да сменяш наред :lol:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Вто 17 апр 2007 16:56

Губи ли течност? Това с пропадането не е добре. Или има въздух в системата или помпата се е..ва

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 17 апр 2007 18:28

Колега, не сравнявай твоите спирачки със спирачките със Brake Assistant.
И аз щях да строша джама на колата на шефа с глава, ама бързо разбрах, че така на Мазда 6 не се натискат спирачки!
Ако все пак сравняваш твоите спирачки със спирачки на съизмерими автомобили, значи най-вероятно се касае за скъсани маншетни пръстени (гумички) на буталата в главния ти спирачен цилиндър. Вероятно вече е и силно надран. Поразтърси се из тези теми.
Разбира се, не изключвай възможността за въздух в системата.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 17 апр 2007 20:47

Така както го описваш май май спирачната помпа ти е сдала багажа.

Първи етап - натиснеш и задържиш педала.. след време започва да пропада ( например седиш на светофар )
Втори етап - Натискаш спирачката, кове но много скоро пропада.
Трети етап - спирачката хваща само при напомпване
Четвърти етап.. трябва човек да е луд за да стигне чак до тук :).

При мен като се натиснеше педала и си ловеше нормално, но като натисна повече и пропадаше около 1 сантим и после си седеше нормално твърд.
Но след едно доста здраво натискане на спирачките и педала пропадна изведнъж... след това минах направо на трети етап - спираше от второто припомпване.. пробвах се да карам колата така, но още същата вечер след като за малко да влеза във вратите на една баничарка ( ама баш на пряката пред офиса ) и първата ми работа на следващия ден бе да сменя помпата.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 21:58

Muncho написа:Така както го описваш май май спирачната помпа ти е сдала багажа.

Първи етап - натиснеш и задържиш педала.. след време започва да пропада ( например седиш на светофар )
Втори етап - Натискаш спирачката, кове но много скоро пропада.
Трети етап - спирачката хваща само при напомпване
Четвърти етап.. трябва човек да е луд за да стигне чак до тук :).

При мен като се натиснеше педала и си ловеше нормално, но като натисна повече и пропадаше около 1 сантим и после си седеше нормално твърд.
Но след едно доста здраво натискане на спирачките и педала пропадна изведнъж... след това минах направо на трети етап - спираше от второто припомпване.. пробвах се да карам колата така, но още същата вечер след като за малко да влеза във вратите на една баничарка ( ама баш на пряката пред офиса ) и първата ми работа на следващия ден бе да сменя помпата.

При мен като я натисна и си спира и си седи, но просто подпра ли я леко с крака и съвсем леко натисна си потъва до край.... на път го пробвах това съвсем леко и бавно притискане спира ама не как си трябва...... иначе ако я нацепя бързо си кове.... просто го осетих докато бях на светофара, подпираики леко педала на спирачките....
а и не е от скоро :) но понеже се забравям да питам днес се досетих за да знам какво е.

За всички които питат за въздух не нямам въздух не губя течност в казанчето ми цепи точно - MAX-а :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 21:59

radotom написа:Колега, не сравнявай твоите спирачки със спирачките със Brake Assistant.
И аз щях да строша джама на колата на шефа с глава, ама бързо разбрах, че така на Мазда 6 не се натискат спирачки!
Ако все пак сравняваш твоите спирачки със спирачки на съизмерими автомобили, значи най-вероятно се касае за скъсани маншетни пръстени (гумички) на буталата в главния ти спирачен цилиндър. Вероятно вече е и силно надран. Поразтърси се из тези теми.
Разбира се, не изключвай възможността за въздух в системата.

Ясно.....
И моя шеф е с мазда 6 ама не ми дава да го изкарам през джама :)

Потребителски аватар
martozaver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martozaver » Сря 18 апр 2007 9:45

колега и аз имам в момента сащият проблем ,от помпата е дано обаче твоита поднадлежи на ремонт смисал да могат да се сменят гумените оплатнения иначе трябва нова ,аз още тарся читава помпа че нова за моя голф струва 4оо кинта ,успех

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 18 апр 2007 10:37

martozaver написа:колега и аз имам в момента сащият проблем ,от помпата е дано обаче твоита поднадлежи на ремонт смисал да могат да се сменят гумените оплатнения иначе трябва нова ,аз още тарся читава помпа че нова за моя голф струва 4оо кинта ,успех

Колега ще проверя как седят нещата колко струват тези гумички, някъква ориентировачна цена знаеш ли?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 апр 2007 11:34

Tyno написа:.... просто го осетих докато бях на светофара, подпираики леко педала на спирачките....

На Г2-то ми преди усетих подобен момент... дизелче беше и те са с отделна помпика за вакуума на сервото.
Нормално като карам си спираха както трябва. Изчаквам ли на задръстване на светофар, обаче се оказа, че помпичката (вакуум-помпата, не спирачната) е надрана и много бавно правише необходимия вакуум. И в резултат веднъж за малко да нацеля предния висящ! Но в този случай не, че потъва толкова педала, колкото че втвърдява много. Ама си искаше и натискане до по-надълбоко, де!
Виж да не смучи някъде въздух от маркучлетата, ако втвърдява.
На Маздата сам щях да изхвърча! Той директно ми хвърли ключовете и каза да се оправям, че имал работа! :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 18 апр 2007 11:55

radotom написа:
Tyno написа:.... просто го осетих докато бях на светофара, подпираики леко педала на спирачките....

На Г2-то ми преди усетих подобен момент... дизелче беше и те са с отделна помпика за вакуума на сервото.
Нормално като карам си спираха както трябва. Изчаквам ли на задръстване на светофар, обаче се оказа, че помпичката (вакуум-помпата, не спирачната) е надрана и много бавно правише необходимия вакуум. И в резултат веднъж за малко да нацеля предния висящ! Но в този случай не, че потъва толкова педала, колкото че втвърдява много. Ама си искаше и натискане до по-надълбоко, де!
Виж да не смучи някъде въздух от маркучлетата, ако втвърдява.
На Маздата сам щях да изхвърча! Той директно ми хвърли ключовете и каза да се оправям, че имал работа! :)

Нем мек си е... :)

Пък и карал сам ГТИ пак на 80-и някоя беше мисля че има същите спирачки като мойте и ми направи впечатление че неговия педал зацепва по на високо при мен повече потъва, има ли възможност за регулиране на това нещо сега тук видях нова помпа 58лв е.... лиами ли лиети ли забравих марката търговеца каза че е добра италианска била, но преди това искам да се уверя че наистина е тя....!!! :wink:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 17 фев 2008 21:14

Tinko - моля отговори дали си си решил проблема и как.
Нищо че е минала 1 годинa близо, просто е важно Exclamation

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 18 фев 2008 21:06

lyubobg написа:Tinko - моля отговори дали си си решил проблема и как.
Нищо че е минала 1 годинa близо, просто е важно Exclamation

Ами колега значи виж сега кво се случва.

1. Смених предни дискове и накладки. ( Марка Феродо )
2. Смених спирачна течност с хубава.
3. Обезвъздушавах 5 пъти. ( Въздух няма )
4. Преди 1 седмица смених отзад, барабани ( италиянски някви ( Хубави са.) ) и накладки ( пак феродо ).
5. При обезвъздушаване отзад, скъсах винта, смених и целия механизъм те са в 1 системата за обезвъздушаване и цилиндърчетата.
6. Отново обезвъздушавах и отпред и отзад.
7. В събота отивам да сменям помпата.

До момента педала стана по зле.

Когато натисна силно спира, когато натискам плавно и бавно педала отива до доло и никое колело не лови, или ако хване, хваща само 1 гума някоя от предните.

Просто според логиките няма какво друо да е!!! :roll:
Сервото си работи педала си ми е мек! ;)

Ще сменя и помпата и ще кажа какъв е ефекта! :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”