Това ли е най-бързата кола в света?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 апр 2007 23:13

pacoboy написа:
Vizor написа:Не .. определено не е .. но най бързия сериен голф май е Р-гти

Прав си,виж какво открих Изображение

Golf R GTI [Bearbeiten]Dieses Auto wurde erstmals auf der SEMA-Show 2006 in den Vereinigten Staaten vorgestellt und zeigt eine völlig neue GTI-Facette auf. Zusammen mit dem US-Design-Team von Volkswagen und dem amerikanischen Tuner APR wurde dieses Auto entworfen. Sie führten damit auch das „R“-Konzept weiter. Das Auto besitzt den 2.0-TFSI-Standardmotor der dank größerem Turbolader und umfangreichen weiteren Modifikationen 279 kW (380 PS) leistet. Durch 100 Oktan Rennbenzin ist eine Steigerung auf bis zu 344 kW (450 PS) möglich. Durch diese enorme Leistung schafft der Golf R GTI den Sprint von 0 bis 100 km/h in 4,4 Sekunden. Bei einer Geschwindigkeit von 250 km/h greift die Elektronik ein. Der Golf wurde gewichtsoptimiert und man findet jetzt viele Kohlefaserteile, aber auch die Rückbank musste zwei Schalensitzen weichen. Der Golf R GTI ist zwar kein Konzeptfahrzeug mehr, aber eine Serienproduktion ist nicht zu erwarten.

Аз знам какво си открил :) 2.0 тфси 380 коня ако се сложи 100 октана възможно да се вдигне до 450 .. от 0-100 за 4,4. 4 моушън, карбон .. вътре седалките са ненормално яки .. общо взето лудница е колицата..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 18 апр 2007 23:14

Stefan написа:Weineck Cobra 780cui Limited Edition разойдется тиражом всего в 15 автомобилей. Стоимость не разглашается.

...произведение инженеров Weineck имеет серьезные конструктивные отличия...
:wink:
Това не е серийният вариант все пак, а някаква доработка, специално изпълнение на база на серийния автомобил. Освен това все още не е доказано официално, докато за Бугати Вейрон е... Както и да е, бързи коли има много...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 апр 2007 23:30

dobrinb написа:
Stefan написа:Weineck Cobra 780cui Limited Edition разойдется тиражом всего в 15 автомобилей. Стоимость не разглашается.

Това не е серийният вариант все пак, а някаква доработка, специално изпълнение на база на серийния автомобил. Освен това все още не е доказано официално, докато за Бугати Вейрон е... Както и да е, бързи коли има много...

Има много неточности междудругото в тези данни .. много са спорни.. все още според мен най-бързата си остава дауъра със свойте 2.6 секунди до 100 макар че някъде дават вейръна за 2.5 да ускорява.. което незнам ама ме съмнява малко
http://www.youtube.com/watch?v=YtxfbxGz1u4

това е най-бързата улична (позволена да се движи по пътищата) кола до колкото знам

Якото е че от топ10 world production car ever има 4 от колите по нашите пътища

1) бугати вейрън - знае се
2) кионигзег ццх - липсва
3) Салийн 7 туин турбо - липсва
4) Макларън Ф1 - липсва
5) Ферари енцо - липсва май.. не съм сигурен
6) джагуар х джей 220 - има в Бургас на шефа на победа завода
7) пагани зонда - липсва за жалост
8) ламбо мурселаго - има
9) карера гт - май има
10) слр - има

яката работа..

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 18 апр 2007 23:38

Vizor написа:
dobrinb написа:

Има много неточности междудругото в тези данни .. много са спорни.. все още според мен най-бързата си остава дауъра със свойте 2.6 секунди до 100 макар че някъде дават вейръна за 2.5 да ускорява.. което незнам ама ме съмнява малко
http://www.youtube.com/watch?v=YtxfbxGz1u4

това е най-бързата улична (позволена да се движи по пътищата) кола до колкото знам

Якото е че от топ10 world production car ever има 4 от колите по нашите пътища

1) бугати вейрън - знае се
2) кионигзег ццх - липсва
3) Салийн 7 туин турбо - липсва
4) Макларън Ф1 - липсва
5) Ферари енцо - липсва май.. не съм сигурен
6) джагуар х джей 220 - има в Бургас на шефа на победа завода
7) пагани зонда - липсва за жалост
8) ламбо мурселаго - има
9) карера гт - май има
10) слр - има

яката работа..

ферари 599 не е ли по-бързо от енцо?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 апр 2007 23:47

Vlad777 написа:
Vizor написа:

ферари 599 не е ли по-бързо от енцо?

Туко що направих сверка.. не е .. с няколко десети е по бавно от 0-60 мили и с бая по малък топ спийд .. а само за инфо.. има 2 броя такива в бс .. едно черно и едно червено бяха пред хотел космос и са много големи красавици :oops: признавам .. но бяха до Таурега каката дето държи слънчев бряг ли там какво беше .. който стой малко по зверски от тез ферарита.. тука в нета има такъв таурег и пише на него ПРОВУКАТОР мисля че беше руски

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 18 апр 2007 23:49

Не е по-бързо, защото е по-тежко и има с около 40коня по-малко под капара от Енцото.

Карера ГТ в България все още няма за голямо съжаление.
Макларън Ф1 няма как да има, това не е кола за всеки и дори някой да го удря парата през ръката е почти невъзможно да се сдобие с такава.

Мурсиелагото не е нищо особено на фона на останалите изредени автомобили, ако не е във формат LP640.

:lol:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 апр 2007 23:52

niikoo_1 написа:Не е по-бързо, защото е по-тежко и има с около 40коня по-малко под капара от Енцото.

Карера ГТ в България все още няма за голямо съжаление.
Макларън Ф1 няма как да има, това не е кола за всеки и дори някой да го удря парата през ръката е почти невъзможно да се сдобие с такава.

Мурсиелагото не е нищо особено на фона на останалите изредени автомобили, ако не е във формат LP640.

Изображение

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 19 апр 2007 9:28

pacoboy написа:Цена по неофициални данни е 600 000- 650 000 евро.
Но мисля че Верона го задминаха,...

Докато не го задминат физически (на писта) няма какво да си говорим ... аз лично предпочитам да залепя 407 на асвалта пред 411 в wind tunnel :P :P :P :P

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 19 апр 2007 12:22

Аз пък предпочитам с едно Porsche 911 GT3 RS да размазвам Вейрона на писта всеки път :wink:
'Пауар ис нотинг уитоут контрол' - имаше едн реклама на Пирели. :lol:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 19 апр 2007 12:51

niikoo_1 написа:Аз пък предпочитам с едно Porsche 911 GT3 RS да размазвам Вейрона на писта всеки път :wink:
'Пауар ис нотинг уитоут контрол' - имаше едн реклама на Пирели. :lol:

:да: :drive

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”