GSM-и опекоха яйце за 2 часа и още...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 29 мар 2007 13:47

dmitko написа:Малко физика:
Принцип на действие на микровълнова печка - радиовълни с определена честота и мощност се излъчват в даден обем. При определени честоти и прилична мощност водните молекули във течностите и храните започват под въздействието на ел.магнитните вълни да се движат по-бързо вследствие на което се и загрява самата течност /храна/ от т.нар. брауново /хаотично движение на молекулите.
Енергията на ел.магн. вълни е пропорционална на честотата им.
Сега какво е общото -
Микровълновата печка работи на честота 2300-2500MHz при излъчвана мощност от магнетрона до към 800W.
GSM-те работят на две честоти 900 и 1800MHz, втората честота доколкото имам спомени е въведоха преди няколко години и то май само в големите градове както и да е, точно тя е близка до тази на микровълновите, но разликата е, че мощността на излъчвания от GSM-а сигнал е 0,2W.
Но за два часа работа на два GSM си мисля, че и малкото затопляне, което ще придадат на яйцето /около 50W за час/ е достатъчно белтъка да му побелее /не да се свари/, а той почва да побелява още при 50С.
От голямо значение е телефоните да са възможно най-близко до него защото напрегнатостта на ел.магн. поле намалява много бързо примерно на метър от GSM-a.
Така, че не виждам нищо особено тревожно във този опит, в случая вълните не променят химически веществото а му въздействат физически чрез повишаване на температурата, това не е рентгеново лъчение да променя и разбива молекулния състав на веществата.
Дали кожата ви се топли от инфрачервените лъчи на домашната печка или на същия принцип вътрешността на тялото /мозъка / се топли от GSM-a разлика никаква. Проблем би било ако водите много продължителен разговор и температурата около и зад ухото ви превиши 45С - започва разпад на белтъчните молекули.
И този опит нека го направят в провинцията където съм сигурен,че клетките са все още на 900MHz - там ще им трябват около 8 часа, само дето през това време яйцето ще изтива и нищо няма да се получи.

Ето това е в общи линии. Не съм съгласен само с някои неща!
Иха как си ме изпреварил, същият пример щях и аз да дам!
И от тоя пример вкъщи жена ми не ми дава да си държа телефона до леглото !! :wink:

А телефона е опасен само когато говорите с него и на всеки половин час за Мтел и когато пращате смс-и или пък си чатите в нета!!
Иначе през останалото време е абсолютно безвреден!!! :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 29 мар 2007 14:07

R@do написа:Снощи всичко свърши с провал.Връзката се беше разпаднала на 1:10:00 поради което не следва да проверя яйцето.Днес ще стартирам кампанията по-рано за да следя за евентуални прекъсвания на връзката.
обещавам да направя подробни снимики.

Връзката пак ще ти се разпадне - от оператора (дори ми се струва че са ти пуснали 10 минути гювеч). Ако държиш на двата часа, трябва да следиш и да набереш наново като прекъсне. Но мисля че резултата е ясен от сега.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 29 мар 2007 14:13

Колега, май само си губиш времето с този опит, мисля че нищо няма да се получи.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 29 мар 2007 14:13

Toва и имах предвид.Вечра се загледах в телевизията и забравих да следя

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 29 мар 2007 16:48

И какво в крайна сметка? Някой ще покаже ли държавен документ с аргументи как и колко вредят ГСМ -тата и клетките? Ако са наистина вредни защо не са забранени? Или поне забранени в европа. Какво точно доказва яйцето и гсм-тата? - Аз редовно готвя на печкта, не само яйца и не усещам да съм зле.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 31 мар 2007 20:45

чакала написа:Аз гледах преди това едни пичове по Дискавъри как се мъчеха да изпържат едно яйце със 100 gsm-a и не можаха, а нашите тука с 2 го свариха :shock

Това с яйцата е пълна глупост ,тоя който го е измислил,че може да стане е много зле :roll: Като чух паднах от смях :xaxaxa

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 31 мар 2007 20:49

VW-fenka написа:Това с яйцата е пълна глупост ,тоя който го е измислил,че може да стане е много зле :roll: Като чух паднах от смях :xaxaxa

Како,нали са правени експерименти,има видеоматериали,не са монтажи :roll:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 31 мар 2007 21:02

Даскала™ написа:
VW-fenka написа:Това с яйцата е пълна глупост ,тоя който го е измислил,че може да стане е много зле :roll: Като чух паднах от смях :xaxaxa

Како,нали са правени експерименти,има видеоматериали,не са монтажи :roll:

Е те могат мнооого експерименти да правят...от къде си сигурен ,че преди експеримента не са си кипнали лекинко яйцето(само да направят сензация):lol: Знаеш ли,по-добре се убеди сам и направи същото пък после ще кажеш какво е станало :wink: Нали ако е така до сега да са измрели всички,които по цял ден лафят по телефоните си :bishop :D Ние сме белтъчни същества,нали сме изградени от аминокиселини т.е от белтъци и gsm-те биха ни действали по същия начин... :068:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 31 мар 2007 21:04

Ти ме убеди :bowdown :respect

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 09 апр 2007 10:56

Колеги, експеримента го проведох успешно!
След 2:10 мин яйцето се стече наплно и нямаше и помен от сваряване

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 09 апр 2007 11:16

R@do написа:Колеги, експеримента го проведох успешно!
:beer

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 09 апр 2007 21:58

R@do написа:Колеги, експеримента го проведох успешно!

Браво колега :да: ..тея от телевизията са объркали двата gsm-а с микровълновата сигурно,иначе няма как да стане :No :mrgreen:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 19 апр 2007 1:17

Мобилните телефони ликвидират човечеството

Според тях радиацията, излъчвана от мобилните телефони, както и от някои други хай-тек уреди, е вероятната причина за най-мистериозното явление, връхлетяло напоследък природата. А именно - внезапното измиране на пчелите, които опрашват посевите. Явлението бе наблюдавано наскоро в САЩ, а вече бързо се разпространявало из Европа.
Според теорията радиацията от мобилните телефони обърквала навигационната система на пчелите и те не можели да намерят обратния път към кошерите. Далеч от него те измирали. На гибел били обречени и останалите в кошера царици, яйца и някои млади пчели работнички, които веднага били нападани от паразити и други насекоми. За пръв път сигнал за тревога бе даден миналата есен, когато явлението засегна половината от американските щати. Сега то се е разпространило в Германия, Швейцария, Испания, Португалия, Италия и Гърция, пише британския вестник Индипендънт, цитиран от 24 часа.
Повечето селскостопански култури по света се опрашват от пчелите. Навремето Алберт Айщайн бе казал, че ако те изчезнат, на "човека му остават само 4 г. живот".
Досега обясненията бяха свързвани с пестицидите, глобалното затопляне и генномодифицираните култури. Германски учени преди време обаче установиха, че поведението на пчелите се променя в близост до електропроводи. Сега едно все още частично изследване на учени от университета в Ландау показало, че тези насекоми отказват да се върнат в кошера, ако наблизо има мобилен телефон. Американски учени също смятат, че теорията е правдоподобна.
източник: chambersz.com

Колеги какво мислите за това?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 19 апр 2007 7:16

Сега едно все още частично изследване на учени от университета в Ландау показало, че тези насекоми отказват да се върнат в кошера, ако наблизо има мобилен телефон.

Това ми хареса най-много - явно искат да се обаждат по мобилния пчелите (обаче дали до кораба-майка ...). Ами електропроводи има от мноого-много години, мобилните телефони също не са от тази или миналата година, и бумът в масовото им разпространение както у нас, така и по света също не е толкова отскоро. Според мен е поредната сензация, или експеримент на братята Хамериканци.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 19 апр 2007 20:14

Kahn_Fan написа:Мобилните телефони ликвидират човечеството

Според тях радиацията, излъчвана от мобилните телефони, както и от някои други хай-тек уреди, е вероятната причина за най-мистериозното явление, връхлетяло напоследък природата. А именно - внезапното измиране на пчелите, които опрашват посевите. Явлението бе наблюдавано наскоро в САЩ, а вече бързо се разпространявало из Европа.
Според теорията радиацията от мобилните телефони обърквала навигационната система на пчелите и те не можели да намерят обратния път към кошерите. Далеч от него те измирали. На гибел били обречени и останалите в кошера царици, яйца и някои млади пчели работнички, които веднага били нападани от паразити и други насекоми. За пръв път сигнал за тревога бе даден миналата есен, когато явлението засегна половината от американските щати. Сега то се е разпространило в Германия, Швейцария, Испания, Португалия, Италия и Гърция, пише британския вестник Индипендънт, цитиран от 24 часа.
Повечето селскостопански култури по света се опрашват от пчелите. Навремето Алберт Айщайн бе казал, че ако те изчезнат, на "човека му остават само 4 г. живот".
Досега обясненията бяха свързвани с пестицидите, глобалното затопляне и генномодифицираните култури. Германски учени преди време обаче установиха, че поведението на пчелите се променя в близост до електропроводи. Сега едно все още частично изследване на учени от университета в Ландау показало, че тези насекоми отказват да се върнат в кошера, ако наблизо има мобилен телефон. Американски учени също смятат, че теорията е правдоподобна.
източник: chambersz.com

Колеги какво мислите за това?

Колега,всеки електропровод създава електромагнитно поле и то не действа зле самооо на пчелите,но и на човека :lol: Установено е,че е супер вредно хора да живеят или дълго време да работят при електромагнитно поле,защото процесите в организма на клетъчно ниво се объркват,а с това и всичко останало..получава се рак,хормонални проблеми(защото се прецаква отделянето на хормоните),главоболия (нормално ,дори и мигрени) и т.н!
Има тоооолкова вредни неща!Природата винаги сама се е регулира...нещото което може да я прецака сега е човекът!:gruebel И какво сега да мрем ли,като живеем в този свят на технологии!? Живота си е вреден от където и да го погледнеш...аз без телефон не мога,а също така и без други супер вредни неща ...(Колата,кафето,забавленията,алкохола,храната,въздуха,слънчевите лъчи,телевизията,ежедневния стрес,лекарствата,компютъра,силната музика,козметиката и т.н,т.н:) Това е реалността и ако не я приемеш се тревожиш за глупости,което ти води стрес и т.н 8) ... Забавно нали?!:dance:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”