не виждам какво общо има ес с катализатора
да не спрат камионите и реисовете
булгаристан е единствената страна в Europe в която събота и неделя се движат камиони и тирове по пътищата даже и сърбите ги спряха
да не споменавам че и в центара в пиковите часове има тирове
а иде маината им
всичко е демагогия за екология друг път
писнало е на мутрите задръстванията в центъра и аиде на Боико да разкара старите бангии от центъра да не им нарушаваме спокоиствието
и ето резултат и като нищо ще го гласуват
и в EU е така ама колата трябва да покрива заводските норми а не измислени
щото ако си говорим едно поло без катализатор и супер издухал мотор пак вредните му газове са в пати по малко от един джип
до колкото помня заради еу4 VW спряха В10 дизела заради липсата на филтър за твърди частици

ЕС налага ограничения на употребявани автомобили!!!
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой обаче не ми отговори на въпроса, каква е разликата в една кола 1.8i от 92г. и една 1.8i от 02г. при положение че и двете са с чисто нови катализатори.????
За дизел да наистина по-малко замърсява, по-малко харчи и т нт.....
Но бензина какво толкова ново са му открили?
Може би по старите коли имат повече луфт по двигателите, харчат масло и т нт но др не си обяснявам като разлика.....
Може би по старите коли имат повече луфт по двигателите, харчат масло и т нт но др не си обяснявам като разлика.....
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyno написа:Никой обаче не ми отговори на въпроса, каква е разликата в една кола 1.8i от 92г. и една 1.8i от 02г. при положение че и двете са с чисто нови катализатори.????
Ами защото е обемно и сложно, както и как точно си покриват Евро 3,4 май само производителите си знаят.
По-кво точно и колко точно се различават двигателя 1992 и 2002 ба ли му м... Според мен много се различават, като запалване, впръскване, управление на горивен процес и прочее. Например бобини на всеки цилиндър, а не само една (наизуст го казвам , може от 50-те да е стандарт

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cherepaha написа:Tyno написа:Никой обаче не ми отговори на въпроса, каква е разликата в една кола 1.8i от 92г. и една 1.8i от 02г. при положение че и двете са с чисто нови катализатори.????
Ами защото е обемно и сложно, както и как точно си покриват Евро 3,4 май само производителите си знаят.
По-кво точно и колко точно се различават двигателя 1992 и 2002 ба ли му м... Според мен много се различават, като запалване, впръскване, управление на горивен процес и прочее. Например бобини на всеки цилиндър, а не само една (наизуст го казвам , може от 50-те да е стандарт), FSI извращения и т.н. .... Да не говорим пък за автоматиците, където имаш n сензори и прочие, които изчисляват кога да се смени предавката за да имаш performance и нисък разход на гориво. Не е истина как се развиха автоматиците специално последните години. И много други важни неща, като намаляване на тежеста, въздушното съпротивление, съпротивлинието на гумите, енергийна ефективност - климатик (дали ще харчи 0,1/100 или 0,8/100 не е все тая), фарове и прочее ....
Страшно са се развили, толкова добре че 60% от новите коли влизат в сервиз след 5000 км..... или им гърмят компютрите, или фърчат аиърбеци без причина или се троши нещо.
Един приятел му дадоха да кара чисто ново БМВ и на цариградско му се чупи пулуоска на каре.......

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Tyno написа:Не е ли така..... ???
Сега навлизат жилетките, след някой друг месец и тази простотия ше я набутат......
Това с жилетките е супер тъпанарско. Кристален пример за това как може да разсъждава ограничен човек, който се мисли за много образован и умен (имам предвид тоя/тия дето са го измислили и прокарали).
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Tyno написа:Никой обаче не ми отговори на въпроса, каква е разликата в една кола 1.8i от 92г. и една 1.8i от 02г. при положение че и двете са с чисто нови катализатори.????
Има мноооого нови технологиикоито са внедрени в автомобилите за последните 10 години. Един двигател от 92ра със или без катализатор никога няма да покрие Евро 3.
Защо?
Ами виж на пример новиата FSI (Fuel Stratified Injection) която позволява на двигателя на работи при много по-голяма компресия в цилиндрите без пре-детонации защото изгаря сместа по-добре. Това му повишава КПД-то многократно което значи че е хем по-мощен, хем по-инкономичен и доста по-малко вреден.
Мога да ти дам много примери за нови (даже вече не толкова) които хем повишават мощността хем намаляват разхода. VANOS, VTEC, VVTI ...
Компютърният контрол на двигател от 92ра е минимален, на този от 96та е започнал да навлиза повече и е доста подобрен а сети се сам за тези двигатели които са произведени през 2006та ...
Заради това въведоха и OBDII стандарта през 1998ма.
Помисли само защо производителите на авомобили всяка кодина се чудят как да покриват новите стандарти ако двигателите от преди 10 години могат да направят това.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
20vTurbo написа:Tyno написа:Никой обаче не ми отговори на въпроса, каква е разликата в една кола 1.8i от 92г. и една 1.8i от 02г. при положение че и двете са с чисто нови катализатори.????
Има мноооого нови технологиикоито са внедрени в автомобилите за последните 10 години. Един двигател от 92ра със или без катализатор никога няма да покрие Евро 3.
Защо?
Ами виж на пример новиата FSI (Fuel Stratified Injection) която позволява на двигателя на работи при много по-голяма компресия в цилиндрите без пре-детонации защото изгаря сместа по-добре. Това му повишава КПД-то многократно което значи че е хем по-мощен, хем по-инкономичен и доста по-малко вреден.
Мога да ти дам много примери за нови (даже вече не толкова) които хем повишават мощността хем намаляват разхода. VANOS, VTEC, VVTI ...
Компютърният контрол на двигател от 92ра е минимален, на този от 96та е започнал да навлиза повече и е доста подобрен а сети се сам за тези двигатели които са произведени през 2006та ...
Заради това въведоха и OBDII стандарта през 1998ма.
Помисли само защо производителите на авомобили всяка кодина се чудят как да покриват новите стандарти ако двигателите от преди 10 години могат да направят това.

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Ам кога мислят да я въвеждат тая простотия.....дда знам да стягам Варшавата и да си разпъвам палатков лагер пред парламента???Малко да ги стреснем тия бунаци дето ни дърпат конците че не сме расли в саксия и не може да ни мятат за щяло и нещяло.....ако не си сложа катализатор ще ми земат колата ли????да пробват стрелям на месо!Ще ме глобят ми няма си платя глобата!Призовавам ВСИЧКИ в форума които разполагат с коли буквално антики при въвеждане на такъв закон да организираме малка среща пред парламента!!?!??!?!?!?!?!?!??!

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jaba7a написа:Ам кога мислят да я въвеждат тая простотия.....дда знам да стягам Варшавата и да си разпъвам палатков лагер пред парламента???Малко да ги стреснем тия бунаци дето ни дърпат конците че не сме расли в саксия и не може да ни мятат за щяло и нещяло.....ако не си сложа катализатор ще ми земат колата ли????да пробват стрелям на месо!Ще ме глобят ми няма си платя глобата!Призовавам ВСИЧКИ в форума които разполагат с коли буквално антики при въвеждане на такъв закон да организираме малка среща пред парламента!!?!??!?!?!?!?!?!??!![]()
![]()
![]()
![]()
Колега взе ми думите от устата... само се чудех кога да го напиша същото..... достатъчно са само 100 автомобила да блокираме всичко прред парламента!!!

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
аз участвам с Варшава 63 набор.........а до бои ме съмнява да се стигне.......мисле че не само този клуб ще са недоволни от тези нововъведения доста хора има с стари колици които няма да имат нищо против да се включат..ттемата на сбирката:"Ако искате Европейски стандарти , ние искаме Европеиски заплати"...аз съм ученик 12 клас сега бал ме чака работя 5ък събота и неделя за по 13 на вечер как да си платя тва удоволствие катализатор като още не съм си платил ремонта на колата? .....а за боя няма да праим някви вандалски исцепки(уж сме цивилизовани и интелигентни хора)просто си опъваме по една шатричка , печем си кебабчета , биричка и тихо си кротуваме ......нека доидат ни преместятTyno написа:jaba7a написа:Ам кога мислят да я въвеждат тая простотия.....дда знам да стягам Варшавата и да си разпъвам палатков лагер пред парламента???Малко да ги стреснем тия бунаци дето ни дърпат конците че не сме расли в саксия и не може да ни мятат за щяло и нещяло.....ако не си сложа катализатор ще ми земат колата ли????да пробват стрелям на месо!Ще ме глобят ми няма си платя глобата!Призовавам ВСИЧКИ в форума които разполагат с коли буквално антики при въвеждане на такъв закон да организираме малка среща пред парламента!!?!??!?!?!?!?!?!??!![]()
![]()
![]()
![]()
Колега взе ми думите от устата... само се чудех кога да го напиша същото..... достатъчно са само 100 автомобила да блокираме всичко прред парламента!!!само да не ядеме бой че......
Последна промяна от ChernoGTI на Сря 25 апр 2007 11:03, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”