Когато натискам педала на спирачките се чува дразнещо скърцане.
От какво може да е и как мога да го отсраня.10х предварително
Скърцане при натискане на педала на спирачката
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
vesko_m написа:мисля че говорите за скърцането на задните барабанни спирачки при всяко натискане на педала - то се чува ясно отвън и отзад
обсъждано е много в Голф форума - решение няма ( Уеко смазване спира скърцането за малко) единственото решение - дискове отзад
Скоро моя майстор ми ги изчисти задните спирачки и сега спирам като нинджа
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля че говорите за скърцането на задните барабанни спирачки при всяко натискане на педала - то се чува ясно отвън и отзад
При мен се получава това при отпускане на спирачката, а не при натискане. Но въпреки че са нови накладките, ако не са меки и хубави, ами са по-твърди ще скърцат със сигурност. Все едно са на свършване.
- Поло-жително
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е със всички VW със барабани отзад. Получава се от търкането на спирачната челюст в ламаринката зад тях(метал в метал). Не само при натискане и пускане на педала, а и при дърпане и пускане на ръчната се чува същото(акови работи нормално де). Както каза колегата- дискове му е майката
Ако се разровите с търсачката ще откриете доста подобни теми
Ако се разровите с търсачката ще откриете доста подобни теми
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен скъртца отзад особено ако е валяло и колата е истинала. Като тръгна първите 4-5 мин се едно спирам ВЛАК
. Ама като загреят и не свирят/скътцат.
Аз съм запланувал скоро да правя голямо опслужване на спирачната система.Спирачна течност нова, маркучета нови и предни дискове / наклатки и можеби и отзад наклатките. Не съм ги сменял след като я купих, а мойстора каза има хляб в тях преди 8 мсеца
ама неговата дума е карай докато не се счупи.
Аз съм запланувал скоро да правя голямо опслужване на спирачната система.Спирачна течност нова, маркучета нови и предни дискове / наклатки и можеби и отзад наклатките. Не съм ги сменял след като я купих, а мойстора каза има хляб в тях преди 8 мсеца
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отново аналогичен проблем.. вътре в барабана на задните спирачки е - има 5-6 точки където е възможно от движението на чаркалаците да поскръцва.. при мен скърцаше точно при отпускането на педала.. мазнилце там където видимо се трие и проблема е решен! Моя съвет е - използвай гресчица - с масло може да намалее но няма са спре напълно..
само не знам - като се развие гайката в средата после при връщането на всичко нямаше ли няква "далавера" при стягането или просто се стяга здраво? някой да каже какъв е "алгоритъма" при сваляне и качване на барабана отзад?
само не знам - като се развие гайката в средата после при връщането на всичко нямаше ли няква "далавера" при стягането или просто се стяга здраво? някой да каже какъв е "алгоритъма" при сваляне и качване на барабана отзад?
- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и при мен аналогично /скръцва при отпускане/- отзад барабаните са дразнителите
достатъчно е да се въоражиш с една по-едра шкурка и да тръкнеш накладките и чарколяците под барабаните - скърцането спира и след време пак се появява
абе профилактика му е майката... ако не си с по-мощен двигател не виждам голям смисъл да се слагат дискове отзад /лично мнение/
както каза колегата UNEEK яко прах и стружки се наслояват
междудругото, така и така за спирачки иде реч, някой сменял ли е жилото на ръчната? трудно ли е?
достатъчно е да се въоражиш с една по-едра шкурка и да тръкнеш накладките и чарколяците под барабаните - скърцането спира и след време пак се появява
абе профилактика му е майката... ако не си с по-мощен двигател не виждам голям смисъл да се слагат дискове отзад /лично мнение/
както каза колегата UNEEK яко прах и стружки се наслояват
междудругото, така и така за спирачки иде реч, някой сменял ли е жилото на ръчната? трудно ли е?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”