Настройка на карбуратор след посставяне на спортен филтър
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
CyberBlade написа:Ако беше чел не през ред щеше да разбереш, че съм сложил клапа с която контролирам притока на въздух.
В този случай можеш ли да обясниш въобще за какво ти е този спортен филтър. Доколкото аз знам, той е за да увеличи притока на въздух, а ти го ограничаваш с тази клапа. Не виждам логика?!?
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop какво рабираш под "спортен филтър" ? На всичкото отгоре трябва да се казва спортен въздушен филтър, защото има и спортни маслени филтри.. Този "тип" въздушни филтри търпят по-дълга експлоатация, имат опцията за чистене. Нормалния въздушен филтър отива директно в коша след 10 000км. Добавянето на клапа в системата по никаква логика не води до уравнавесяване на проиводителността на двигателя с единия и с другия филтър. Какво те накара да си мислиш че съм направил такова нещо? Процеса се нарича калибриране. А и ако ще те успокои - в момента пускам повече въздух от колкото с нормалния филтър.
Аз не съм виждал досега някой да е настройвал двигателя да работи добре и на бензин и на газ, (всички казват че или на едното или на другото ще работи добре - неможе и на двете.. аз казвам може но много трудно и на повечето хора явно не им се занимава, но хей виж ме аз пък съм перфекционист на някои теми и не се отказвам докато не си свърша работата както подобава
) защото може би не им е нужно, но при мен тъй като аз смесвам понякога горивата е изключително важно да работи двигателя добре по отделно - и с едното, и с другото гориво. Целта ми е оптимално да мога да настройвам горивната смес - ръчно.
Извинявам се ако съм бил малко рязък в отговорите си, но според мен съм бил в пълното си право. No hard feelings, right
Сега предлагам някой модератор да заключи темата преди някой отново да е отговорил по темата без да е съблюдавал простите правила, които се намират в дясно от текс-бокс-а в който в момента пиша. А именно правило но.5 :

Аз не съм виждал досега някой да е настройвал двигателя да работи добре и на бензин и на газ, (всички казват че или на едното или на другото ще работи добре - неможе и на двете.. аз казвам може но много трудно и на повечето хора явно не им се занимава, но хей виж ме аз пък съм перфекционист на някои теми и не се отказвам докато не си свърша работата както подобава

Извинявам се ако съм бил малко рязък в отговорите си, но според мен съм бил в пълното си право. No hard feelings, right

Сега предлагам някой модератор да заключи темата преди някой отново да е отговорил по темата без да е съблюдавал простите правила, които се намират в дясно от текс-бокс-а в който в момента пиша. А именно правило но.5 :
Отговорите да не се ОТКЛОНЯВАТ от темата. Моля не превръщайте темите в ЧАТ има Л.С. за тази цел.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”