Писна ми! Завъртях се за пореден път...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пон 19 юли 2004 10:23

GOLFER написа:по този път е нормално да има наноси от кал и пясък.погледна ли пътя?мисля,че си влязъл с по-висока скорост/в следствие от картинга :D /а щом и гумите не са добри логично е задницата да те изпревари :wink:

Няма никакви наноси, човече! Чист, гладък асфалт си беше.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 юли 2004 10:28

давал си газ ти на картингаааааааааааа. и си загубил връзка с реалноста.
познавам и още един дето така прави.....пише отговор в момента! :lol: :lol: :lol:

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Пон 19 юли 2004 10:30

Абе на мен едни многознайковци после ми обясняваха че трябвало като тръгне да се върти да настъпя газта и щяла да се оправи. Ако някой от вас го е правил това на практика да каже да знам дали помага наистина :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 юли 2004 10:31

ама майтапа си е майтап- прегледай сериозно и окачването и гумите.
абе, идва ми нещо наум. ако колата е била на слънце и си понапомпал гуменките преди това на студено може да са станали на 120атмосфери и тогава приплъзват много по лесно. например. ама дори това не те освобождава от новите гуми май...

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пон 19 юли 2004 10:46

vaskoto1 написа:ама майтапа си е майтап- прегледай сериозно и окачването и гумите.
абе, идва ми нещо наум. ако колата е била на слънце и си понапомпал гуменките преди това на студено може да са станали на 120атмосфери и тогава приплъзват много по лесно. например. ама дори това не те освобождава от новите гуми май...

Ами предишната вечер ги проверих:
предни 2.2
задни 2.0
иначе си беше постояла на слънце

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 юли 2004 10:50

точно това си мислех имал съм ги тия главоболия с пренадути гуми-знаеш ли колко готино се пързалят. еле ако е поизтрит асфалта....мани мани. но ги смених защото самата гума е остаряла-бягай купувай (егати колко е лесно да се каже а?)!

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пон 19 юли 2004 11:39

S666 и аэ съм го чувал това эа иэправянето с гаэ но не съм много эапоэнат,но логиката е като ти тръгне эадницата да настъпиш предницата иэдърпва дупето и траекториата се коригира поже и да греша :roll: Не правете това в къщи :!: :!: :!: :)

Гост

ЗАВОЯ

Мнениеот Гост » Пон 19 юли 2004 12:32

Доколкото си спомням този завой е с обратен вираж и не малко хора там са се завъртали или катастрофирали.(познавам поне 2-ма) Просто винаги когато съм минавал от там съм се съобразявал с този факт. Дори и бавно да карате, то винаги бъдете с повишено внимание в този участък, за да не се получат изненади от насрещно движещите се.
По отношение на налягамето в гумите, този проблем си го реших доста отдавна. Гумите са ми надути с азот и разликата в температурата на околната среда почти не им влияе, може би съвсем малко неосезаемо :D Така карам почти 2 години и съм много доволен, при всичките контролни прегледи преди дълъг път не е имало отклонение от налягането на гумите.
Дано съм бил полезен с нещо по темата.
Лек и безавариен път!!

Гост

Re: ЗАВОЯ

Мнениеот Гост » Пон 19 юли 2004 14:03

Anonymous написа:Доколкото си спомням този завой е с обратен вираж...

Май го има тоя момент, мдаммм...

Потребителски аватар
Alex
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Alex » Пон 19 юли 2004 17:53

:D завоя си го бива, знам доста хора, който са имали "ядове" там но са били прдимно зимата или на мокро.
Един съвет ако може :) освен всичките технически "недостатъци"... вземи и си намери някъде безопасно място и пробвай предела на завъртане .... за са не си изненадан следващия път. :) успех!

Потребителски аватар
Paiser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

smeniai gumite i ne mu misli

Мнениеот Paiser » Вто 20 юли 2004 22:08

Az ti preporu4vam Firestone F590 - karal sum gi na Audi , a sega i na polo 3-ka ! Dobri sa!

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Сря 21 юли 2004 11:29

S666 написа:Абе на мен едни многознайковци после ми обясняваха че трябвало като тръгне да се върти да настъпя газта и щяла да се оправи. Ако някой от вас го е правил това на практика да каже да знам дали помага наистина :)

Абе това си е точно така по принцип, само че трябва да си леко спец. На мен като ми се поднесе надясно и като завъртях геврека(пак натам) и успях да си изнеса предницата(поне там гуменките ми ги бива). Лошото е, че като че ли прекалих с дясното и тя се завъртя наляво, като този път се заметна по-стабилно заради това че подавах и газ. След което просто си стъпих на спирачките и почаках малко да спре въртележката, както и човекът, който идваше отдолу срещу мен.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 21 юли 2004 11:45

то няма рецепта за тия случаи дето да е безгрешна. пък и да има то няма многомного време да мислиш.
маи всичко опира до вестибуларен апарат и координация на движенията.
иначе казано трябва да си майстор на меча... :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 21 юли 2004 12:12

трябва да си майстор на меча...

това много ми хареса :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 21 юли 2004 12:15

а знаете ли как се държи 4х4 с изтрити гуми на мокро..?
те това ако го яздите повече няма никой никога да се завърти никъде!
визирам бившето ми В3 куатро-1.8 беше 90 коня ама на мокро си беше карлос сайнц отсекъде.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”