веселин написа:http://www.ndc.government.bg/?l=bg&pid=sp-zargon
не знам дали си спомняш.. ма подобно нещо твърдяха и онез жълтурковци..
доколкот си спомням се подложи на тестове...
и в крайна сметка спечели делото.. /дори и да не значи нищо/
Kahn_Fan написа:веселин написа:http://www.ndc.government.bg/?l=bg&pid=sp-zargon
Колега, моля те престани с тоя кокаин. Дай солидно доказателсво, че Слави го ползва и тогава ни давай линкове и инфо за кокаина!
wili98 написа:
не знам дали си спомняш.. ма подобно нещо твърдяха и онез жълтурковци..
доколкот си спомням се подложи на тестове...
и в крайна сметка спечели делото.. /дори и да не значи нищо/
denitu написа:Преди 11 години е имал проблем с лявото око.. Ходил е на изследвания и са му поставили диагноза ( не помня точно как се казваше ), но на бг проблем с лицевите нерви т.е не може да мига, да си мърда устните, да диша.. След безброй изследвания се оказало, че проблема не е само в това.. Не се е разбрало дали проблема не е в нерва който води до мозъка, или е тумор в мозъка.. Дефакто от 11г той не вижда централно с лявото око, а само перифетно... Свикнал е с това, само че сега има проблем и с дясното око и все още му правят изследвания, но със сигурност не е тумор в мозъка!!
Агенция \"Фокус\" написа:София. Слави Трифонов страда от невробулбарен неврит на лявото око. Това съобщи в интервю, излъчено тази вечер по БТВ.
Преди единадесет години истината е, че имах сериозно засягане на лицеви нерви, в следствие на сериозен възпалителен процес в лицето ми. Имах зъби, които бяха много сериозно възпалени, трябваше да ги извадя, но те вече бяха дали този проблем. И единственото, което остана от тогава е, че имах и продължавам да имам много сериозно нарушено зрение на едното око, на лявото око, разказа той.
Слави Трифонов обясни, че е поразена централната част на зрението му, в следствие на което се натоварва периферното зрение на лявото око и дясното око.
През последната седмица обаче са се появили проблеми и с другото му око, но проблемът не толкова страшен, уточни Слави Трифонов. Той добави, че диагнози като тумор в мозъка или
мултиплена склероза са отхвърлени. Поставена е обаче диагноза синузит.
“Процесът може и да е обратим, но може и да остане така”, заяви Слави Трифонов.
Засега лекарите са оптимистични, но оставят и сериозен процент съмнение, обясни той.
Причините обаче за влошеното зрение и на дясното око може да са различни, включително стрес, и лекарите се опитват да ги установят.
Наркотици:
психоактивни вещества, които потискат или стимулират централната нервна система (ЦНС)
Стимулиращи ЦНС:
т.нар. психостимулантитипични представители са: амфетамин, дексамфетамин, метамфетамин, кокаин, никотин.
Опасна депресия на ЦНС и дишането може да настъпи и при комбинираното приемане на алкохол и синтетични наркотични аналгетици.
Крек
- химичен дериват на кокаина
Описание: кафеникави кристали. Приема се чрез пушене с лула, наргиле. По-силен от кокаина.
Действие: има много бързо действие, причинява еуфория, прилив на сили и чувство на могъщество.
Последици: често еуфорията нараства в немотивирана жестокост. Употребата предизвиква силна психическа зависимост, смущения в дишането, сърдечна слабост. Много бързо се привиква, може да доведе до самоубийство.
wili98 написа:black` написа:Ми да щот коката удря у ЦНС за тва не е тумор. Кво по-серизоно доказателдтво.
добре че не си станал доктор....бахти диагнозите..
ако ме боли крака и не се е подул.. дрога...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: ktamen и 52 госта