:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Австрия и внос на кола с посредничество на българин=провал

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 21 апр 2007 19:27

Значи моя съвет е хвани адвокат,по добре да е някой твой познат (по малко да ти вземе),те знаят всяка подробност за ред и т.н.
Без адвокат ще е труно и най много ти да се набуташ!

Така че 1-ва стъпка-Адвокат
2-ра-жалба в посолстото
3-та-доказателства
4-та-Успех и дано да си върнеш всичко даже и отгоре :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 21 апр 2007 19:27

Добрин добре го е обяснил.. но с някой подробности..
Виновен е "австриеца"... щото е дал нещо без представяне на съответните схеми.

Ако питаш мен, направо си завеждаш едно дело в нашата прокоратура, да му мисли австриеца как ще се оправя после..
нали имаме справни спогодби..

мирише ми обаче, че тази бележка не е задължителен атрибут за вземане на автото.. щото иначе много се набутват измамниците..
я провери убаво с някой разбиращ джамбазин..
да не се окаже, че си по някоя "схема"...

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 21 апр 2007 20:45

Ами колега, трябвало е да питаш за Бриф-а на колата... Изглежда не си бил запознат че той е най важното нещо... А този айнцалунг е бележка че си дал едикакви си парици... А с Брифа колата си се регистрира тук от този който го притежава, в случая българския боклук... Те са си направили 1 кауффертраг, и може австриеца да е лапнал отделно някаква сума и от българския боклук, ако колата е била читава и боклука е видял че може да изкара някой лев, като те преебе,...

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Нед 22 апр 2007 0:01

KARMANN написа:На бележката пише модела,годината и цвета на колата,дизел,австриеца изобщо не отрича,и там органите на реда са супер стриктни няма мърдане,отделно аз знам всичко за колата и въобще ства ясно че се говори за един и същи автомобил и австриеца си казва имаето на човека който е взел колата,но защо му я е дал без бележката и тази бележка ще се яви проблем за него защото тя отговаря на тази кола и ще си се обясняват яко и тоя моя БГ герой ще му е много некомфортно у Австрията,да не говорим че там при влизане и излизане гледат яко,той определено ще присъства в техния компютър.Но се надявам да помисли трезво и да ми върни парите,не ми се занимава с простотии,но ако се наложи ще действам с пълна сила.

Струва ми се, че малко се увличаш. Не мисля че цяла Австрия ще се юрне да брани потъпканите ти интереси по една бележка и един разказ. Т.нар. "австриец" сигурно добре знае какво точно значи бележката и какво точно може да докара. Има ли номер на рама написан? Ако няма той спокойно може да ти каже, че нещо не си разбрал и колата ти е още там. И да ти пробута някаква тотално смачкана със същия цвят и модел.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”