Шум от вентилацията/климатроника на Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум от вентилацията/климатроника на Пасат Б5.5

Мнениеот dobrin » Съб 21 апр 2007 20:14

Значи случката е следната - когато е включен климатроника, независимо дали е на ECON, AUTO или без да е означен режима, понякога се чува странен шум, все едно нещо е застанало на пътя на струята постъпващ в купето въздух. Като затворя клапите /включвам режима за циркулация на въздуха в купето/, шумът изчезва. След това дори да отворя клапите, шумът не се появява... Няколко пъти като ходих при Ваското1, и VAGcom-а даваше някаква грешка май беше за позициониране на именно тази клапа, но до сега не го беше правило този номер с шума...
Та някаква идея, някой да се е сблъсквал с такъв проблем, и евентуално да има решение? Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 апр 2007 22:25

Уф... ще ми се да се сблъсквам с проблеми на колата ми, ама да е като твоята, но за съжаление все още не съм... :No
:hmmmm хмммм... само предположение: Как би приел идеята на тая клапа, за външния въздух, да й се е закачило някакво боклуче? Хартиено парченце от филтъра ли, парцалче при забърсването на кутията ли... нещо такова.
Това би обяснило и грешката при позиционирането-> не позволява на клапата да се затвори (или отвори)
Ама си е само предположение, де!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 21 апр 2007 23:34

Ами и аз съм го мислил това, ама трябва да се види от къде да се отвори, пък и филтъра на купето си ми е нов и не би трябвало да е пропуснал нещо, или да е влязло покрай него, ама знам ли...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 апр 2007 0:26

Опитай без да отваряш по следния начин :
-един колега на В3 измисл следното - свали отпред пластмасовата решетка на дупката за вентилацията (т.е. при теб и филтъра) и пусна парното на положението преди 1 т.е. отворен потока ама без вентилатора (незнам при теб как е възможно да постигнеш ефекта отворени клапи без да работи вентилатора) и после следното :
-отпред смуче с прахосмукачка от входа на вентилацията а вътре през една клапа (една по една всичките отвори отпред на таблото) духаше с не много силна струя въздух от копресор.
Така успя да си изчисти и радиаторчето за парното и тръбите и клапите (в неговите имаше листа и затова не се затваряха като хората).
Ако искаш опитай ама внимателно.
Успех!

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Пон 23 апр 2007 12:04

Аз карам същия Пасат и преди време ми направи същия номер. През зимата започна да свири, но когато духа по-слабо а когато го набримча повече изчезваше. Нищо не съм пипал и то след време престана да свири.Пробвай да го набримчиш на макс да духа извесно време може да се оправи.

Върни се в “Passat”