Вземат автомобили за неплатени данъци

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Вземат автомобили за неплатени данъци

Мнениеот 6opow » Пон 23 апр 2007 15:57

Мащабна акция за изземване на леки автомобили, собственост на длъжници към държавата, започна в Бургас, съобщиха от Агенцията за държавни вземания /АДВ/.

Акцията е част от кампанията на агенцията за събиране на задължения под 5000 лева.

Досега в околните градове Карнобат, Айтос и Несебър са иззети 7 автомобила, като част от тях вече са върнати на длъжниците, поради доброволно плащане на задължението.

На останалите автомобили са извършени описи.

Този път акцията е насочена конкретно към леки автомобили, собственост на длъжниците.

За разлика от досегашната практика на агенцията запорираните вече автомобили не се оставят във владение на длъжника, а се изземват.

Разноските по изземването и транспорта на автомобилите са за сметка на длъжника.

Изземването на автомобилите се осъществява със съдействието и участието на органите на полицията.

Заедно с това, бургаските публични изпълнители ще пристъпят и към изпълнение върху средства на длъжници, които се намират в банкови трезори.

В следващите дни предстои да бъдат отворени няколко такива.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вземат автомобили за неплатени данъци

Мнениеот Cherepaha » Пон 23 апр 2007 16:02

6opow написа:Досега в околните градове Карнобат, Айтос и Несебър са иззети 7 автомобила, като част от тях вече са върнати на длъжниците, поради доброволно плащане на задължението.

Значи можело дееба mhihi

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 апр 2007 16:37

Да дойдат да ми вземат колата та да видят после съд до дупка :idea: Могат да ми запорорат колата, в смисъл, че няма да мога да я продавам, но нямат право да я прибират :idea: После те ли ще ми плащат пропуснатите ползи :?:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 23 апр 2007 16:46

егати дивотията!!!!е това е прекалено вече.......

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 23 апр 2007 16:53

може
опис
намира се колата, описва се и се запорира
има възможност да се даде за пазене ан "пазеч" и да те лишат от владението и
после се продава на публична продан и държавата се удовлетворява
има я тая възможност, ама как ще стане хехаха

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 23 апр 2007 16:59

добре тогава,не може ли да се прехвърли на човек където не дължи данъци(е преди да ти я опишат де)?????

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 23 апр 2007 17:00

luboveliki написа:добре тогава,не може ли да се прехвърли на човек където не дължи данъци(е преди да ти я опишат де)?????

може, може

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 апр 2007 17:06

Pichaga написа:може

Нали се сещаш обаче, че не може за 200 лева дълг да ти запорират автомобил за 20к примерно :idea: Това просто е абсурдно и пак казвам, ако се случи на мен подобно нещо, ще скъсам задника на АДВ от дела :idea: , които ще спечеля. Яд ме е само, че после щетите ще ми ги покрие държавата (бюджета, а не служителите на агенцията), демек ще си платя щетите с моите пари, които им ги давам като данъци :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 23 апр 2007 17:27

Агенцията за държавни вземания има право да избира начина на удовлетворяване. За тях е най-лесно първо върху заплата, влогове и други вземания. Но ако няма такива възможности, прибягват към изпълнение върху движими вещи. И да, имат право да опишат автомобил за 20к за 200 лева...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 апр 2007 17:34

dobrinb написа:И да, имат право да опишат автомобил за 20к за 200 лева...

В БГ всичко е възможно. Въпроса е после кой ще плаща :?:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 23 апр 2007 17:34

musura написа:Въпроса е после кой ще плаща :?:

Който поръчва музиката...mhihi

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 23 апр 2007 17:35

ААААААа не няма да си дам Варшавата :lol:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пон 23 апр 2007 17:42

Е как става тоя номер да караш кола за 20К и да не си плащаш данъците... какво е оправданието, очевидно не е, че нямаш пари... "Не можах за 2 години да намеря време да си платя данъка..." Да бе да...
Аз съм ЗА.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 апр 2007 18:06

Проблема не е толкова в неплащането на данъците, а в отношението на държавата :idea:

На всякъде се тръби и насажда на хората, че едва ли не само и единствено автомобилистите са виновни за случващото се по пътищата :idea: Неплащането на глобите към КАТ е един вид протест и гражданска позиция :idea: Не може тези мушмуроци да ми се крият в храстите до някой нелеп знак "ограничение 40 км/ч" на някой прав участък и да рекетират буквално хората :idea: Или 10 лева кеш, или акт! Да го :blow job

Крайно време е да се усетят малко, че трябва освен да рекетират, и да инвестират някой лев в инфруктура и подобряване на условята на пътя. Самите хора от МВР го казват, но за съжаление, нищо не прави никой от власт имащите по върпоса

focus-news.net написа:Нужно е да се актуализира организацията на движението, каза Любка Маринова

23 април 2007 | 15:19 | Агенция "Фокус"

София. Нужно е да се актуализира организацията на движението. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” говорителят на КАТ Любка Маринова. По думите й за безопасността на движението по пътищата, подмяната на знаци, организацията на движението, поставянето на светофари и др. отговаря общината. “Тя е стопанин на пътя и е тази, която трябва да осигури безопасно движение на всички участници в пътното движение. Това не можа да стане без намесата на пътната полиция, защото ние упражняваме контрол върху движението, така че също участваме в разработките”, каза още Маринова. По думите й трябва да се обособят бус ленти, да се създадат подземни гаражи, а синята зона трябва да се направи така, че да не намалява ширината на пътното платно. Трябвало и да се помисли за въвеждане на кръгови движения, както и за изграждането на нови подлези и надлези.

П.П. Парите, които им дължа, съм ги инвестирал в ремонти на окачването на колата, което заминава заради дупките :idea: Като дойдат да описват, ще им предложа да опишат и дупките пред офиса или жилището ми :idea:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 23 апр 2007 19:15

musura написа: Като дойдат да описват, ще им предложа да опишат и дупките пред офиса или жилището ми :idea:

Като дойдат им кажи и да върнат убавите домати от по 20 стинки, че големи буклуци у магазина. Нема читави домати никъде вече ... mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”