Мислим гараж да строя..
Има тъста едно място в Банкя..
Май не е в регулация.. но има вода и телефон /ако значи нещо/
мисля да строя едно гаражче, 2.5 мтр височко, с приблизително размери 6.5 х 6.5... някъде там..
Някой да има познат архитект, да ми направи един проект..или някой ако се е възползвал наскоро да каже какво коства такава услуга
ще го паркирам до довар 2 мтр висок на съсед..
мисля да го хакна на 1.5 мтр...
Въпрос към по-запознатите...
според ЗУТ
чл.42, ал. 2
При свободно разполагане постройките на допълващото застрояване, с изключение на стопанските постройки за отглеждане на домашни животни и второстепенните постройки, са с височина до 3,6 м и трябва да са на разстояние от вътрешните граници на урегулирания поземлен имот най-малко 3 м, а когато са с височина до 2,5 м, могат да бъдат най-малко на 1,5 м от южната, югозападната и югоизточната граница към съседния урегулиран поземлен имот (при отклонение от южната посока до 45 градуса).
мога ли без проблем да го лепна на 1.5 мтр.. от тоз зид?
и ако някой може да каже какви са основните законови стъпки за построяване на гаражче?
Някой познат архитект - за план за гараж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Можеш на 1,5 ама зависи на колко от зида си.Проекта за гараж е точно едно нищо на което се подписва главния архитект.Най-доброто е да идеш в техническата служба на общината да попиташ да те "насочат" към някой.Освен всичко друго София е със специален сатут и понякога има по-строги мерки от тези в ЗУТ.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
а това че не е в регулация
къв е статута на земята
нива, ливада,
или просто неурегулиран поземлен имот

къв е статута на земята
нива, ливада,

или просто неурегулиран поземлен имот
Последна промяна от Pichaga на Пон 23 апр 2007 16:52, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
строено е ..тепърва ще се узаконява...как не знам.
една къща.. скоро.. около 50-60 м2. ще се води вторична постройка или там квото е...
мисля има разрешение за строеж.. ЧЗР ли е кво ли е..то и тъста не знае какво има.. има и някакъв план..ама това е за основната сграда... която още не е почвана..
до нас е в регулация, и има къща.. съседите другите дето ще строя до тях гаража.. имат 2 дка оградено поле и нищо не е строено вътре..
но поне са се оградили с 2 мтр довар
някой да знае как дерат архитектите, или да има познати?
тоз довар мое ли се счита за калкан?
Банкя.. не го ловят софииските уредби за строителство...
мисля, че се води вилна зона
имаме някаква скица на имота.. ма не знам с какъв статут е..
една къща.. скоро.. около 50-60 м2. ще се води вторична постройка или там квото е...
мисля има разрешение за строеж.. ЧЗР ли е кво ли е..то и тъста не знае какво има.. има и някакъв план..ама това е за основната сграда... която още не е почвана..
до нас е в регулация, и има къща.. съседите другите дето ще строя до тях гаража.. имат 2 дка оградено поле и нищо не е строено вътре..
но поне са се оградили с 2 мтр довар

някой да знае как дерат архитектите, или да има познати?
тоз довар мое ли се счита за калкан?
Банкя.. не го ловят софииските уредби за строителство...
мисля, че се води вилна зона
имаме някаква скица на имота.. ма не знам с какъв статут е..
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Банкя си го ловят от всякъде строителните норми за София, само че при други изисквания. Трябва да се види по новия план на София за какво е предвидено мястото. Ако има незаконно сторителство в мястото, значи първо трябва то да се узакони, преди да се разрешава каквото и да е друго... Или е законно, какво разрешение за строеж, пък узаконяване... Архитектите дерат, 12 евро нагоре, но за гараж може и да е по-малко. Абе я се обади...
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Щом има проект за къща/ако е валиден найстина де/значи е в регулация.Архитектите дерем 11 евро квадрата ,ама това както ти казах е да отидеш в техническата служба в община Банкя и да ги питаш точно какво искат и кой да ти го направи
,а не при архитект.Също архитекта на основната постройка може да ти го прекара като изменение в проекта.Ако искаш прати ми скицата на картинка и да ти кажа на коя ограда може да го закачиш на 1.5м.Другото нещо е щом комшията прави гараж да се разберете да ги направите двата на калкан-тва е най-удобния вариант,ама се искат някви декларации за взаймно съгласие.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”