видяхте ли новият билборд
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
да де,но дали ще има поукаscirocco gt написа:Аз го видях в неделя,беше на една пътна помощ и си помислих,че се разцепил в някой стълб.Малко по късно видях,че са го закачили на билборда и разбрах каква е работа.Дано свърши някаква работа,набива се на очи и се запомня.

п.п.
Ице в събота на божура,ква беше тая дълга 1-а ве 250 метра

- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вижте, вместо да си говорим, дайте да анализираме ситуацията.
причината за високата смъртност по пътищата според мен се състои в:
- лоша дисциплина на водачите, което произтича от:
- слаб контрол на държавата, чрез контролните органи
- лоши пътища - няма достатъчно магистрали (инфраструктурата у нас е пригодена за автопарка отпреди 40 години)
- почти нулева събираемост на глобите за допуснати нарушения на ЗДвП
- катастрофално състояние на автопарка у нас - по пътищата ни се движат гробници от изтока и запада, поддържани с незнайно какви части, в незнайно какви сервизи и на незнайто какъв период от време.
какво следва да се направи:
- ударно сторителство на аутобани у нас
- драконовски мерки на КАТ - ако ще и рушвети да взимат, но само и само да са на пътя - на всяко натоварено кръстовище, на всеки опасен участък! защото сега почти никакви ги няма!
- зверска събираемост на глобите - поне 80 - 90 % от наложените глоби трябва да се събират. няма нужда да се увеличават санкциите, а просто да се събират - имаме опита на франция, германия т.н.
- поетапно увеличаване на данъка за стари МПС, а не както е сега - новите коли да се облагат с по-голям данък от старите.
- лицензиране на сервизите, извършващи ремонт на МПС
причината за високата смъртност по пътищата според мен се състои в:
- лоша дисциплина на водачите, което произтича от:
- слаб контрол на държавата, чрез контролните органи
- лоши пътища - няма достатъчно магистрали (инфраструктурата у нас е пригодена за автопарка отпреди 40 години)
- почти нулева събираемост на глобите за допуснати нарушения на ЗДвП
- катастрофално състояние на автопарка у нас - по пътищата ни се движат гробници от изтока и запада, поддържани с незнайно какви части, в незнайно какви сервизи и на незнайто какъв период от време.
какво следва да се направи:
- ударно сторителство на аутобани у нас
- драконовски мерки на КАТ - ако ще и рушвети да взимат, но само и само да са на пътя - на всяко натоварено кръстовище, на всеки опасен участък! защото сега почти никакви ги няма!
- зверска събираемост на глобите - поне 80 - 90 % от наложените глоби трябва да се събират. няма нужда да се увеличават санкциите, а просто да се събират - имаме опита на франция, германия т.н.
- поетапно увеличаване на данъка за стари МПС, а не както е сега - новите коли да се облагат с по-голям данък от старите.
- лицензиране на сервизите, извършващи ремонт на МПС
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
Бих искал да добавя-по висок контрол на ГТП.Защото за старите коли като цяло не съм съгласен.Имам и 34 годишна Жигула която е в много добро състояние.Всяка година прегледите ги минавам редовно,на газовата също.Имам си годишна винетка,гражданска и т.н.Не виждам с какво съм заплаха за другите когато я карам.
- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
Според мен проблема не е дотолкова в лошите пътища и подкупните куки, по скоро е в манталитета ни.Прекалено много хора си избиват комплексите по пътищата. Мн сме горди като задминем цялата колона от коли и се наредим наи отпред пре**ли другите. Докато не почнем да спазваме правилата оправия няма да има.
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
И билборд със снимки на претрепани хора при катастрофи да сложат не вярвам да помогне........докато държавата не заработи нищо няма да се оправи.Какво искам да кажа:полицаите си затварят очите за пиян шофер срещу някои лев......след това неговата кола е на билборда.Прегледите в КАТ всички ги знаете как са.....напълно неизправни коли се движат по пътищата които са си движещо се мъртвило.Книжки се дават на щяло и нещяло а тези които се юркат с мръсна газ покрай училища където малки деца пресичат без да гледат се толерират от младежта какъвто съм и аз(но ми е страшно грозно някои да ми фучи из града с 2352652 км.ч)тези "улични съзтезатели" са "герои" и са много "готини" а никои не осъзнава че някои ден собсвените им деца , или те самите могат да станат жертва на някои бунак които си мисли че е цар на пътя......просто такъв ни е манталитета на българите....ние сме сийрджии...
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:bulr1dr написа:Според мен проблема не е дотолкова в лошите пътища и подкупните куки, по скоро е в манталитета ни.
Как тогава всеки българин като мине примерно гръцката граница и става най-примерния шофьор?

- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
musura написа:bulr1dr написа:Според мен проблема не е дотолкова в лошите пътища и подкупните куки, по скоро е в манталитета ни.
Как тогава всеки българин като мине примерно гръцката граница и става най-примерния шофьор?
Може и така да е, но става такъв защото всичко около него са такива. Ако проблема е в катаджиите даите да ги оставяме да ни пишат актовете без да им даваме нищо. Копупцията у нас е толкова голяма защото ние я храним. И както съм написал по горе не че куките и пътищата не са проблем, но не мисля че те са основното.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”