НБУ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 23 апр 2007 16:59

emohrisstov написа:
CRX Racing написа:Ако за едно работно място кандидатсват 2-ма души, едния завършил НБУ другия СУ или УНСС или ТУ... Втория винаги е с голямо предимство. Просто в НБУ на всички е ясно, че щом плащаш ще завършиш, независимо от знанията :wink:
Не искам да обидя никой.

Да тези градски легенди сме ги слушали много пъти :) . Дори и така да е, да са живи и здрави. Колегата питаше за НБУ, а темата се обърна в безкраен спор, кой университет какъв бил и т.н. Мисля, че е глупаво да се влиза в такива спорове :wink:

специално за право, се иска диплома от СУ в 90% от случаите
в другите 10% са с връзки :lol: :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 23 апр 2007 17:09

emohrisstov написа:
CRX Racing написа:...

Да тези градски легенди сме ги слушали много пъти :) . Дори и така да е, да са живи и здрави. Колегата питаше за НБУ, а темата се обърна в безкраен спор, кой университет какъв бил и т.н. Мисля, че е глупаво да се влиза в такива спорове :wink:

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 24 апр 2007 9:37

CRX Racing написа:Ако за едно работно място кандидатсват 2-ма души, едния завършил НБУ другия СУ или УНСС или ТУ... Втория винаги е с голямо предимство. Просто в НБУ на всички е ясно, че щом плащаш ще завършиш, независимо от знанията :wink:
Не искам да обидя никой.

хаха добре ....от опита ми до сега ...... първо, най-важно ....трябват връзки, после вид държание на интервюто, препоръки, опит, следва диплома ..... така взимаш 3 месечен договор примерно ...виждат те дали си кадърен сериозен и какво можеш да правиш и или продължаваш или пак с начале ;) Второ това мога да се закълна че ако искаш добри оценки
в НБУ на всички е ясно, че щом плащаш ще завършиш, независимо от знанията
не е вярно ;) трето ...скоро навсякъде ще се плаща... зашото това е по добрата система ..така че ... ;)

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 24 апр 2007 11:21

emohrisstov написа:Искам само да добавя, че в НБУ никой не те кара на сила да учиш. И да не учиш пак ще минаваш, ще "буташ" докато завършиш, то си е за тебе....

Точно такива, дето 'бутат', диплома не трябва да виждат и през крив макарон, за да започне най-накрая това 'висше' образование да значи нещо...

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 24 апр 2007 12:54

Никой не се опитвам да убедя, но в България е публична тайна, че вече славата на СУ не е същата както преди 10г, както и на УНСС може би единствено ТУ все още се опитва да се задържи. Сестра ми завърши Медицинска Академия преди няколко години и просто неискам да ви казвам там пък за какво си говорим. Големият парадокс е че щом хората си плащат, за да станат лекари то за какво си говорим в другите университети... :roll:
Има една много поучителна, полезна и интересна поговорка, която гласи: "Като знам какъв инжинер съм...как да отида на лекар...?" :idea:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 24 апр 2007 13:26

извода е че вече няма ВИСШЕ образование тука
има само дипломи :cry:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 25 апр 2007 19:12

mitzaka написа:... Но според мен - нивото на бакалаврите там е ниско, заслужава си само магистратура!

Нивото на бакалаврите хич не е ниско, аз след това от знанията си със степен бакалавър без да отворя учебник или лекция взех магистратура в Софийския Университет.... А там стопанския факултет е на смешно ниско ниво...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”