Смяна на скорости без съединител...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна на скорости без съединител...

Мнениеот Huizel » Сря 25 апр 2007 19:32

Здравейте,ползвах търсачката нищо не намерих,а помня,че някъде беше писан такъв вариант.Та скоро усещам ще ми замине съединителя,но искам да видя колко ще изкара :roll:
Та някой беше писал,че е възможно да се добереш донякъде без съединител,като смяната на скоростите става при определени обороти.Ако може някой да ми разясни.Благодаря предварително ;)

п.с. става въпрос за Б3 1.8АБС

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 25 апр 2007 19:52

споделям ти следното: автомобил форд сиера 2.3 дизел (мисля че двигателя е пежо) - пътувам (вечерта) за морето от пловдив, преди сливен спирам за кафе. след малко се качвам в колата, паля, натискам съединителя и ... късам жило. следва 20-ина минути суетене решавам да продължа така, та включих на втора, дадох контакт и помолих едни момчета да бутнат. колата запали и си тръгна като пич. при смяна на предавка даваш междинна газ и включваш рязко. пристигнах нормално, в бургас смених жилото и всичко си беше ок. с този съединител продадох колата.
обаче, според мен когато съединителя се управлява с масло, едва ли ще те зареже толкова рязко (поне би било придружено с отказ на спирачките).
дано съм ти бил полезен!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 25 апр 2007 19:52

с разяснения нестава,трябва да имаш усет ,да усещаш оборотите и да знаеш кога да я мушнеш предавката.Обикновенно се тренира на стар москвич,аз съм тренирал на Газ 53 ,и на мотопед балкан mhihi .
Моя съвет е не си прави експерименти за да не смениш кутията покрай съединитела :wink:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 25 апр 2007 20:00

vladtod® написа:с разяснения нестава,трябва да имаш усет ,да усещаш оборотите и да знаеш кога да я мушнеш предавката.Обикновенно се тренира на стар москвич,аз съм тренирал на Газ 53 ,и на мотопед балкан mhihi .
Моя съвет е не си прави експерименти за да не смениш кутията покрай съединитела :wink:

Подкрепям! Трябва да усещаш колата много добре! С тази скорост на какви обороти би била на 3та примерно - даваш газ малко над същите и мушкаш! Става - служебен Форд Транзит 2.4ТД го карах така и няма проблеми! Ама дет вика колегата не си прави експерименти!!!

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Сря 25 апр 2007 20:03

На моя Пасат му се спука тръбичката между двете помпи, в следствие на това се прибрах без съединител. Изминах около 12-13км. (градско) с превключване с междинна газ, просто трябва да уцелиш оборотите, не е толкова трубно. А за спирачките не се притеснявай те са на отделен кръг. :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 25 апр 2007 20:30

Ръгаш 1-ва,палиш с подскачане,на около 20 км.трета,на 30 четвърта и т.н.на определени обороти като искаш да изключиш сами си излизат.Ама по добре не много е шашкащо и ич не е здравословно :)

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 25 апр 2007 20:35

по принцип няма проблем в това но става само за прибиране от А до Б, а да караш така градско е особено състояние и е нужно лечение 8)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

аз да питам нещо подобно само че 1/2

Мнениеот kossel » Чет 26 апр 2007 10:42

опасно ли е за скоростната кутия да изключваш от скорост без съединител ... като разбира се с усет синхронизираш обборотите така че по лесно да се изважда от скорост ...

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 26 апр 2007 11:38

Не виждам смисъл да чакаш неизбежното. :-)
Така навремето с москвича чаках, и в Банкя окончателно се изрони кокса на коксовия лагер (после сложих нормален аксиален лагер, та да не може да стане така "от раз"). Успях да се прибера до в къщи, ама беше голям зор, стържене на скорости и т.н.
Със сигурност ще се скапе в най-неподходящ момент, *винаги* така става. :-)

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 26 апр 2007 19:01

Аз пък съм късал жило и правя така : Гася колата включвам първа и въртя както е на скорост и пали и тръгва с леко придърпване и после пробвам да включа на горна предавка ако не става една междинна газ поддаваш и включваш рязко предавката...струва ми се че от по-висока на по-ниска предавка трябва междинна газ иначе в повечето случай от примерно 2ра на 3та може да влезе и без газ

Върни се в “Passat”