Голф 3 GL - съединител регулиране?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golfonso
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 GL - съединител регулиране?

Мнениеот golfonso » Сря 25 апр 2007 22:23

Здравейте на всички - имам си количка ГОЛФ 3 ГЛ - имам обаче питане - педала на съединителя ми е с много дълбок ход и искам да го регулирам - разбрах че можело, бихте ли препоръчали къде тук в София?!!!
Благодаря предварително!!!
много осторумно mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 25 апр 2007 22:27

Попълни си гаража, или дай повече данни за автомобила, за който питаш. По принцип мисля, че на всички Г3 са саморегулиращи.

golfonso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfonso » Сря 25 апр 2007 22:41

Веднага давам инфо за колата - голф 3 гл - с 3 врати - 1.6 - 95година - какво имаш предвид с това че е саморегулращ се?

Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 25 апр 2007 22:56

dobrinb написа:Попълни си гаража, или дай повече данни за автомобила, за който питаш. По принцип мисля, че на всички Г3 са саморегулиращи.
Така е :wink:А колега golfonso по самото име САМОРЕГУЛИРАЩИ можеш да си отговориш сам :wink:

golfonso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfonso » Чет 26 апр 2007 9:05

За мен саморегулиращ се означава да си го регулирам сам аз с моите ръце - тъй като това не може да стане поради факта че не разбирам нищо от тожа за мен това не е саморегулиращ се - затова ако може да бъдете малко по конкретни поне кой би могъл да направи това ще съм ви много благодарен - ако не можете здраве да е :)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 26 апр 2007 9:40

Сваляш си саморегулиращото жило и слагаш обикновено, хода на което също си има граници... Ако е мн. натегнато - знаеш... Ако прецениш, че работата не е за теб, виж в "Сервизи" и се разбери с някой от клубните майстори.

П.П. С дълбокия ход се свиква лесно, после даже ти е странно, когато се качиш на др. кола... :) Според мен - ако съед. ти е в ред - не пипай...

golfonso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfonso » Чет 26 апр 2007 9:52

Благодаря ти :) Аз наситина вече му свикнах и може би няма да го пипам - ако след време се прецака ще го регулирам при някой от клубните майстори - сам все още няма да мога да се справя :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 26 апр 2007 11:34

Саморегулиращ се означава, че не се регулира през цялото време на експлоатацията му. Той сам обира разликата поради износването, и така не е необходимо да се пипа. Като му дойде време за смяна, то си проличава, да не пиша как. Най-добре не пипай, и си карай колата. А пък за смяна на саморегулиращо с регулиращо се жило :не:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 26 апр 2007 12:32

golfonso написа:За мен саморегулиращ се означава да си го регулирам сам аз с моите ръце - тъй като това не може да стане поради факта че не разбирам нищо от тожа за мен това не е саморегулиращ се - затова ако може да бъдете малко по конкретни поне кой би могъл да направи това ще съм ви много благодарен - ако не можете здраве да е :)

опресни си техническите познания ....
а ако искаш да направиш най-голямата глупост смени саморегулиращото се жило с ръчно регулиращото се....няма да ти казвам защо...порови се във форума с търсачката и ще разбереш от колегите.....хем ще се ограмотиш технически!

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Чет 26 апр 2007 13:35

Малко офф топик,ама така и така става дума за съединители...
Моят голф пък не мога да го накарам да завърти гуми при старт. Както и да опитвам, каквото и да правя.....отлепя и се ускорява много добре, но гуми не иска да завърти.... :roll:
Странна работа....дали съединителя си заминава... :?:
Първо това ми минава през ума, обаче не показва никакви други признаци на износване - по баири, на ръчна с/у тротоар :lol: и т.н. - не приплъзва.
А не можем да говорим за някакви системи, става дума за 1.6GL АЕК, 95-та..
:?: :!: :?: :!:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 26 апр 2007 13:58

Щом е за офф, винаги готоФ! :lol: А с какви гуми си?

П.П. Маалко си ми далечко, но бих ти демонстрирал как се въртят гуми. С твоята кола, обаче... :lol: :ihaaaaa :BBQ :beer

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Чет 26 апр 2007 14:23

Не става братче..... :lol:
Гумите са Yokohama C-drive 185/60 14-ки - нови.
Едва ли са чак от такова значение. А и на мен това не ми е първата кола, нищо че я имам отскоро. Обаче-е-е-е ей на, не става.....
Както казваше търговеца,като я купувах - .." жалко, че няма тук един път 100 км прав. Пускаш волана, ако кривне на някъде ти я подарявам...."
Та и аз ако завъртиш гуми ти я подарявам..... :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”