Свирукаща водна помпа!? :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Свирукаща водна помпа!? :)

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 09 май 2005 11:52

Поразгледах темите за водна помпа ама никъде не видях дали може да се познае дали е заминала водната помпа със сигурност.
Та от известно време се чува едно "свиркане" така да се каже откъм мястото на водната помпа и генератора.
Та мислех си аз че е генератора, ама случайно един майостор на генератори беше до колата ми и каза че няма вътре в генератора което да издава такъв шум.Като сваля пистовия ремък и спира.
А друг човек ми каза че перките на водната помпа опират в корпуса и и така се получавал тоя шум.Интересното е че понякога го няма.Сега сутрита го нямаше.
А и друго - преди бях с друг генератор - този с климатачаната стойка - дето го натиска една ролка, сега съм този с пружината дето го натяга.Та свиркането си го имаше и с предишния генератор, така сигурно няма да е от него.
Вие какво ще кажете....ако е от водната помпа фатално ли е да се кара така......?
10x

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пон 09 май 2005 13:05

А как е температурата ? :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 09 май 2005 14:07

ами мойта не свири, а по-скоро леко шуми ей така ш-ш-ш-ш-ш :lol: и така вече 20 000 км, първо мислех че е алтернатор, щото при мен са едно до друго, ама не...така че....не е прокапала още

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 09 май 2005 14:28

И при мен има такова свирукане и то само при определени обороти. Първо диагнозата беше алтернатор, но с Васко след, като почти го разглобихме - се оказа, че е ок. Разбра, че свирукането идва от водната помпа. Та Васко ми каза да карам докато прокапе, иначе няма проблем.. :wink:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 09 май 2005 14:32

Температурата ми е супер.90-95 градуса не пове4е дори при стръмни изкачвания с висока скорост.
Май и аз ще карам така докато прокапе

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”