смяна масло чрез изпомпване
- editionvr6
- Автомобил:
- Двигател:
смяна масло чрез изпомпване
Вчера за първи път смених маслото чрез изпомпване и след това побра с около 200 гр. повече ново масло, отколкото когато съм го сменял от пробката. Нормално ли е това?
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=925
В сервиза описан по-горе имат вакум помпа за смяна на масло
Направих вчера смяна и съм много доволен
Преди с 3.8 се пълнеше до горе, сега с 4л е до средата
и маслото е супер чисто
Защото по обяснението на майстора пробката от вътрешната страна на картера има гайка и тя пречи на маслото да се изтече
В сервиза описан по-горе имат вакум помпа за смяна на масло
Направих вчера смяна и съм много доволен

Преди с 3.8 се пълнеше до горе, сега с 4л е до средата
и маслото е супер чисто

editionvr6 написа:Вчера за първи път смених маслото чрез изпомпване и след това побра с около 200 гр. повече ново масло, отколкото когато съм го сменял от пробката. Нормално ли е това?
bomber написа:Tyan написа:да
Защо
Защото по обяснението на майстора пробката от вътрешната страна на картера има гайка и тя пречи на маслото да се изтече

-
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:А пълниха ли ви масления филтър с масло преди да го монтират
Не е нужно. Дори и да изтеглиш всичкото масло от дупките, където е филтъра, пак не е нужно. Няма да навреди с нищо на двигателя. Опс, усетих се, говоря за дизелов филтър

За бензиновите - нужно е само да се намаже гуменото уплътнение с масло и да се стегне на ръка

Kalin72 написа:chy написа:А пълниха ли ви масления филтър с масло преди да го монтират
Не е нужно. Дори и да изтеглиш всичкото масло от дупките, където е филтъра, пак не е нужно. Няма да навреди с нищо на двигателя. Опс, усетих се, говоря за дизелов филтър
За бензиновите - нужно е само да се намаже гуменото уплътнение с масло и да се стегне на ръка
Не бе колега...от там може да идва разликата

Моя филтър събира половинка масло...иначе мотора събира 3 литра...ако го напълня(филтъра)- сипвам 3те литра и "кове" на средата на щеката...
ако не го напълня-нали се сещаш че ще иде на минимум

Дали ще се пълни преди монтажа-не е толкоз фатално...само това е разликата...

Може и да не се маже гуменото уплътнение...като сваляш филтъра-така или иначе всичко се оклепва

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”