Лампа за заден ход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Лампа за заден ход

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 09 май 2005 14:56

Здравийте,

Много готино беше тия дни... 3 почивни... Естествено, чхе си отидох на село и си разпарчатосах колата... трябваше само да закрепя две жила на коповете за топлото. Оправих ги криво-ляво, но възникнаха няколко въпроса:
1. Коп-а за вентилатора явно не затваря, защото когато е на 0 пак пуска въздух в купето. Предполагам, че може да е скъсано жило, но ттака и така не разбирам много... какво мислите?
2. Като свалях барчето, за да стигна до коповете, явно съм разкачил някакъв датчик за заден ход и сега нямам светлини за заден ход, което много ме депресира... Какво мислите, че може да съм сътворил без да искам? Иако е датчика, как мога да го позная?

Предварително благодаря на всички и най-вече на Ваското1, защото ми се струва, че вече се точи д отговаря :-)))

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 09 май 2005 15:18

сами датчик ти е на скоростната кутия...

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пон 09 май 2005 16:02

Изкуби жиците от датчика и една след друга ги дай на маса ако светне бягай в най-близкия магазин и си купи датчик. :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 09 май 2005 19:20

SSivanov написа:Изкуби жиците от датчика и една след друга ги дай на маса ако светне бягай в най-близкия магазин и си купи датчик. :roll:

:arrow: по тоя начин най много да избяга за нови бушони! :idea:

разкачи буксата на датчика на скоростите-намира се най отгоре на селектора- и дай накъсо с едно кабелче 2те клеми. дай контакт и ако светне задната-лошу-датчик...
ако не светне-провери бушоните защото може докато си ръчкал по таблото да си избумтял някой и друг бушон.

иначе за клапата-не знам-трябва да се види какво й е точно-демек разглобяване наново я чака ако държиш на външен/вътрешен въздух.

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пон 09 май 2005 21:58

Дали ще ги даде на маса или с кабелче на късо един с друг е едно и също. (Помисли за принципа на работа на датчика и ще разбереш)

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Re: Лампа за заден ход

Мнениеот dmitko » Пон 09 май 2005 22:53

Oleg_Yanev написа: Коп-а за вентилатора явно не затваря, защото когато е на 0 пак пуска въздух в купето...

Ами, че то това не е ли нормално :roll: , като се движа с над 50 км/ч и при мене влиза въздух. Най се усеща зимата, като съм врътнал на топло, вентилатора е на 0, и се усеща че лъха топло, е не е като вентилатора да е на 1 но пак е влизащ въздух.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 09 май 2005 23:53

И аз имам подобен проблем, само че при мен като включа на задна, светват за момент и изгасват... след което като размърдам скоростния лост пак присветват и изгасват... а ако го придържам, светят постоянно. Сигурно някъде не прави хубаво контакт. Ама ме е страх да пипна, да не прецакам нещо... :(

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Вто 10 май 2005 8:20

VW_FEN написа:И аз имам подобен проблем, само че при мен като включа на задна, светват за момент и изгасват... след което като размърдам скоростния лост пак присветват и изгасват... а ако го придържам, светят постоянно. Сигурно някъде не прави хубаво контакт. Ама ме е страх да пипна, да не прецакам нещо... :(

При теб колега 100% е датчик (при мен беше абсолютно същото и бе от датчика)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 10 май 2005 8:27

SSivanov написа:Дали ще ги даде на маса или с кабелче на късо един с друг е едно и също. (Помисли за принципа на работа на датчика и ще разбереш)

ами дай да мислиме тогава:
скоростите какво имат по корпус-маса.
колко кабела има датчика-2.
ако е нужна само маса за да светне лампата, колко кабела биха били нужни (за справка можеш да се отнесеш към датчика за високото на маслото-пак пали лампа)-... :?: аз май един го изкарвам а ти...?
сега-само за инфо вземи един мултицет и премери 2та кабела на датчика към маса и ще намериш поне един +.

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Вто 10 май 2005 9:00

Много благодаря на всички, които се опитаха да помогнат!

Тъй като вчера намах много време да напиша по-подробно, само да кажа, че бушона си е читав съвсем! (де да беше от него...).
Молбата ми е някой да ми каже, как изглежда този дадчик и къде се намира (за жалост не знам какво е селектор), та да мога да изкарам прословутата букса и да опитам да разбера, дали е избушил...
Когато разглобявах, на сомото барче от вътрешната страна имаше закачени две букси (поне на такива ми приличат) - черна и бяла. Черната - от дясната страна лоста (пред него), а бялата - отляво. Към бялата отиваше 1 кабел; към черната - 2; Не знам дали за тези гаги става въпрос, нещо не мога да си обясня какво дирят там (ако са букси, няма къде да се включат, ако са нещо друго - какво)...
Та говоря за тях, защото, като си махах барчето, само тях съм вадил от гнездото...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 10 май 2005 9:05

това са тест-буксите за компир в сервиз.
иначе вдигни капака и вземи някой отвътре само да размърда лоста на скоростите.
това което мърда при мотора е селектора-отгоре върху него има едно такова тумбесто нещо с една букса в него-е това е датчика и буксата...

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Вто 10 май 2005 10:38

10x много, ваското1

... кофти, че всеки отговор поражда още въпроси, ама ако не ти се занимава не отговаряй... та някъде по форума четох за такава тест букса, ама тъй като открих една висяща зад барчето (пепелника) мислех, че е тя и сега, като казваш, че не е се зачудих тя пък к'ви ги върши там ... ама все едно, поне не прави бели...
Ще проверя за датчика, но ми се струва малко странно, щото аз само вътре си барниках, но знае ли човек... Туй дето мърда го знам, така че се ндявам да е лесно... ако не - гледах телефона ти нкъде по форума и ще се чуем (е, по-нататък де...)
За сега голямо благодарско за съпричастието!

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Нед 22 май 2005 17:52

Здравейте отново!!!

Аз чак сега успях да си пипна пасатора, но пък проблема се оказа точно там... датчика си беше! Просто трябваше да бутна буксичката отново и светнах!!!
Явно съм се подвел, че е нещо по таблото, защото след като пипах по него стана проблема....
Сега на дневен ред са всички останали нещица, дето са обсъждани надълго и шивоко по другите теми във форума... разход на масло, термоджаджата за кръговете и т.н. ;-)

МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ОТКЛИКНАХА!!!

Върни се в “Passat”