малко помощ за пасат Б3 дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

малко помощ за пасат Б3 дизел или бензин

Мнениеот sploty » Съб 28 апр 2007 13:39

другата седмица ще се разбере да ли ще ми отпуснат заемчето и реших най накрая че колата която искам ще е пасат комби 91-92 г.
обаче имам един познат който може да ми ореди нафта по ефтинко и ми каза да взема дизел, защото по малко горял,но в форума виждам масово да се карат пасати 1.8 абс
и всички са адски доволни от колите си,а с дизели почти нечувам,по проблемни ли са или и аз незнам,но почвам вече да се чудя дизел или бензин+газ
имали голяма разлика в подражката и разхода в лв.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 апр 2007 14:13

Е зависи от дизела за какво ще го ползваш, все пак. Ако само из града и до село в неделя ще ходи, няма смисъл! По-лоша динамика, по-тежък мотор... вярно, по-икономиче!
Ако е с турбина, някои колеги я броят за консуматив! :lol:
Имах Голф2 1.6Д... сега съм с 2-литров бензин. До началото на миналата година твърдях, че печка повече НИКОГА... обаче тогава направихме тест-драйв с новото 2.0TDI. Но за сега остава само в сверата на фантазиите точно това ТДИ.
Аз бих предпочел бензинова кола.
Въпроса е като седнеш вътре, да се накефиш, колега! Зарежи ги нашите съвети! ТИ ще си караш колата...

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Съб 28 апр 2007 14:25

точно вашите савети ми трябват,
по принцип ще ми трябва за из града бачкам строителство и ще слагам някоя друга машинка отзаде
и сабота и неделя до село=50км отиване и вращане

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 апр 2007 14:38

Хм...щом ще мъкнеш строителни машини с него (баси как го казах! Все едно валяк ще качваш!) май по-добре дизелчето, наистина.... Има по-голям въртящ момент... доста по-голям!
А ако и турбинката му е читва цена няма да има!

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Съб 28 апр 2007 15:17

те не са големи нито пак тежки:
дрелка,перфорато,нивел,куфар с инструменти

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 28 апр 2007 16:43

Прецени си сам колега - ако е за къси разстояния - бенц, ако е за извън града чепел! Това е! И в двата случая моторите са добри, разлика в подръжката не вярвам да има кой знае каква... от километрите зависи! Ето аз например за 4 години имам 120 000км със старата кола, с тази за около 3 месеца имам 10-ина! Заради това карам чепел - пътувам повечето пъти на дълъг път и ми е кеф да усетя diesel power'a! Иначе за у градо - бенца си е бенц!
Успех!

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Съб 28 апр 2007 16:56

на дали ще навъртам много км.
но просто защото ще мога да намеря тънко нафта
това ще ми е първата кола пък и не съм карал мн от както съм взел книжка преди 3год. то почти нямам стаж като шофьор,но пасатите ми харесват и немога да реше каква да е
склоних се направо към 1.8 моно 90коня
защото само позитиви към двигателя
просто се чудя и исках съвет

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 апр 2007 20:57

Ами ние във фирмата влачим с нашите същите неща (занимаваме се с видеонаблюдение) куфар с инструменти,стълба,някоя макаричка с кабел и такива работи.Взели сме си всичките коли Пасат комби 1.8 90 коня (едната е RP а другите незнам какъв тип двигател са).Всичките са на газ (малка 30 литра бутилка в багажника отстрани при калника).Мога да ти кажа че вършат перфектна работа.Личната ми колица и тя е същия пасат ама още е само на бензин.
За съотношението дизел / бензин/газ мога да ти кажа че ще предпочета бензиновия - първо във всички случаи е по-евтино (6 на 100 нафта при цената е колкото 12/100 газ).Проблема с дизела е следния - в БГ няма свестна нафта и дизеларките се скапват от нея.Всеки е карал дизелка (аз едно Фиат Уно и Форд Транзит) и знае зимата парафини,простотии и ГНП си отива малко по малко за няколко години.Отделно сега гласят разни еко простотии и газ-та е по-екологична от дизела т.е. по-трудно ще могат да те тормозят за еко глупостите понеже с газ си по-екологичен от каквото и да е друго гориво.
Аз лично си взех бензинката защото на газ ще си ми е евтино и това че на газ имало много проблеми са разни митове.Ако инвестираш в свестна газова уредба (марков изпарител) и добро поставяне и регулиране нямаш грижи после.Вярно че е по-капризна за запалителната уредба (кабели,свещи,капачка) ама дизела пък го боли много от лошото качество на горивото (на повечето места по бензиностанциите ако знаеш само колко мазут има вътре.....)
Все пак зависи откъде си взимаш нафтата и ако е хубава и по-евтина мисля че е ясно какво да вземеш (говоря за нафта от градския транспорт или БДЖ локомотивна примерно)
Иначе из форума се прокрадват разни мнения,че дизелите не си знаят километрите докато бензиновите са на по-малко ама това си е въпрос на шанс а и ако си е гледана количката няма грижи на каквото и да е гориво.
Дано успях да те ориентирам горе-долу

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Съб 28 апр 2007 21:41

много благодаря за обширното разиснение
ами другата седмица ако ми отпуснат заемчето ще сам на лов за някое запазено пасаторче

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 апр 2007 22:11

Именно гледай да е запазена и с хубав мотор макар че ако купето е добра двигател се прави.Пък какво ще е горивото е подробност.Така или иначе виждаш че ценово разликите не са големи.
Успех!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 29 апр 2007 5:40

Колега само не забравяй, че на дизела му трябва температура, а в градски условия - палиш, минаваш 2,3 или 10 км и гасиш! С това каране колата не може да загрее и износването става много по-бързо. Затова моят съвет е да гледаш за бензинов автомобил! :wink:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Нед 29 апр 2007 18:09

trunner написа:...... на дизела му трябва температура, а в градски условия - палиш, минаваш 2,3 или 10 км и гасиш! .......колата не може да загрее и износването става много по-бързо. ... :wink:

Това са общо валидни правила.Няма значение с какво гориво караш.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пон 30 апр 2007 0:07

Хмм за разстоянията които ще минаваш,бензин 100%,пък ако ръгнеш и една газова 200%,нищо против дизела,но както си тръгнал да вземаш 91-92година кола,бензиновия мотор ще е в много по добро състояние от дизела.
Поздрави

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Пон 30 апр 2007 10:18

а за метана какво ще кажете просто питам защото попаднах на тази обява:
3500 ЛВ
Дата на производство - септември 1991 г.
Тип двигател - Бензинов
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Комби
Пробег - 200000 км
Цвят - Тъмно син мет.
Особености:
4(5) Врати
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Металик
Метанова уредба