Освежаване на пластмасовите брони

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 28 апр 2007 23:42

кажи от какво разтояние,колко време задържаш на едно място??

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 29 апр 2007 10:22

jaba7a написа:кажи от какво разтояние,колко време задържаш на едно място??
Това са доста индивидуални неща и зависят от пистолета и степента на която е сложен! :wink: Лесно ще ги установиш като почнеш да работиш. :D Аз лично ползвах пистолет на Скил(от Метро).регулатора беше на втора степен,и работех на около 1 см разстояние. 8) Доста бързо става, две до три минавания над даден участък са достатъчни! mhihi

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Нед 29 апр 2007 13:18

luboveliki написа:добре става с горещ въздух!!!но какво точно се променя в самата пластмаса та потъмнява?????иначе от тия снимки се добива идеална представа за ефекта!!!браво на колегата за снимките!!

Според мен горещия въздух леко разтопява повърхността на пластмасата и по този начин се възстановява в оригиналния си вид? (това е само предположение, не съм си играл с такъв пистолет)

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 30 апр 2007 15:07

хаха .. колеги,днес чух една далавера за освежаване на черни работи по колата :) само че е доста странно изпълнение..
като за начало вземете една гума външна стара и я запалете ;)
след това съберете прах от изгорялата гума и го смесете с малко нафта колкото да се получи нещо като каша! от там насетне вече мажете каквото ви падне!:) и един съвет.. не го правете без ръкавици щото изцапате ли се... нямало миене:)

това ми го казаха хора,военни които са го пробвали мн мн пъти иии ефекта бил мн голям (все пак военните машини .. ако не за война то за проби стават ;)))))) )

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 30 апр 2007 15:25

valyo_v написа:хаха .. колеги,днес чух една далавера за освежаване на черни работи по колата :) само че е доста странно изпълнение..
след това съберете прах от изгорялата гума и го смесете с малко нафта колкото да се получи нещо като каша! от там насетне вече мажете каквото ви падне!:) и един съвет.. не го правете без ръкавици щото изцапате ли се... нямало миене:)

това ми го казаха хора,военни които са го пробвали мн мн пъти иии ефекта бил мн голям (все пак военните машини .. ако не за война то за проби стават ;)))))) )
Колега,незнам дали си ходил в казарма(то си е твоя работа),но аз съм! :wink: И това дето са ти го казали е пълна простотия :evil: ,освен да хвана и да си нафтирам голфчето!!!!......Процедурата дето съм описал по нагоре е супер елементарна ,и не отнема много време камо ли пък да палиш гуми и да се цапаш!!! :не: Но в крайна сметка колата си е твоя и можеш да правиш каквото си поискаш с нея, mhihi ако пробваш процедурата ,ще се радвам да споделиш с нас!...... :mrgreen:

ginevs
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: AAM 1992

Мнениеот ginevs » Пон 30 апр 2007 17:37

valyo_v написа:хаха .. колеги,днес чух една далавера за освежаване на черни работи по колата :) само че е доста странно изпълнение..

АБсолютно си прав! И малко масълце да има.... :roll:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 01 май 2007 0:37

е тукк.. трябва да споделяме начини и аз описах един който чух ;)
не съм ви задължил да го прилате.. ;) като за без пари толкова.. аз съм писал с какво си поосвежих иначе доста запазените пластмаси ноо както знаете винаги може и повече ;)

преди малко ми дадоха един препарат като тия за прозорците само че за пластмаси и гумени уплатнения... една гъбичка за обувки за по добро разнасяне ииии по гумите лаисните броните маската като ги минах.. станааааа като нов.. и за тая вечер няма полепнал прах .. казаха че нямало и да полепне но след първото миене .. ще си станат както преди (препарата предимно зааа коли които ще се продават)
тааа цялата процедура около 5-10 мин а ефекта е страшен.. (поне за сега) :)) до 1-2 дни ще видя какво ще станеее и ще ви кажа точно какъв марката на препарата(цената му е 5лв за една тубичка колкото тия на МЕДИКС-а за стъкла(500мл май) ииии за 1 минаване на всичко по колата ми трябваха 4-5 пръскания върху гъбичката иии 10 мин работа!)

До скоро

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 01 май 2007 20:27

Освежаването го направих,но има едни драскотини дето не могат да се заличат.С тях ко да прая се чудя :? :D

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 01 май 2007 21:01

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 01 май 2007 21:11

vw_golf_2_Memphis написа:с черен мат :D
всички черни детайли пребоядисах и съм доволен.

да ама след време се люпи. Недай си боже някой некадърен мивкаджия :twisted:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 02 май 2007 23:53

за черен мат супер.. ноо трябва да сваля всички лаисни прагове спойлер брони за да ги боядисам .. ако ти е светла колата и трябва да ги пръскаш.. мъки мъки тиксота ;)
за драскотини... ако еее нещо по повърхностно .. съм виждал да ги зашкурват с вибро ленто шлайф или някаква машинка таква за да не седи надърпана пластмасата ;) вечеееее как точно каква шкурка и тн... сами решавате.. според зависи

сякаш само това зная като идея

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 03 май 2007 12:25

Хм, това с пистолета наистина е станало добре. Чудесни снимки! Тия дни ще пробвам и аз.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 17 май 2007 19:54

и при мен имаше ефект, но след 2 пъти минаване в 2 поредни дена. и сякаш с кръгови движения се получи най-добре.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 18 май 2007 11:04

Абе направих един опит с пистолет, ама нещо не стана както очаквах. :-)
Пластмасата взе да се издува от нагряването (после като изстина се оправи), но ефекта беше слаб.
Ще пробвам пак след хубаво измиване на бронята, може би трябва да е *идеално* измита.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 21 май 2007 12:56

Хубави идей :!: Скоро време ще я разкрася и на мойта красавица :!: :wink:

Върни се в “Направи си сам!”