потегли след като паркирах..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Нед 25 мар 2007 9:01

Прав си колега -може едното да няма нищо общо с другото.Днес го сменят съед.НО ползвах търсачката и колата отговаря на всички тестове за заминал съединител.Просто ми е любопитно дали ще се отрази това на моите проблеми с паркирането.Иначе този форум е златен -като ми кажат майсторите нещо-веднага търсачка и сверяване на казанато от тях....

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 26 мар 2007 14:34

КIKO
Здравей колега, я кажи какви ти бяха симптомите на съединителя?

Моята на наклон (дори голям, засега) не е тръгвала! Само веднъж на една автомивка измина 3х20 см., но я бях оставил на трета!

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 26 мар 2007 18:20

АМИ колега симптомите бяха следните-не можех да изкача лекоо препятствие без да превърта предните гуми,даже с много газ.На 4 си потегля съвсем нормално(този тест го знам от форума),педала беше толкова твърд ,че жената не можеше да потегля.
Лошото е,че не разбирам от коли и не съм карал нищо освен голф 3.При смяната на феродовия диск стария беше гладък и черен -според майстора прегорял.НО имаше феродо по него.Не стига това ами в скоростната кутия доляха 1 л масло.След смяната все едно карам друга кола.
А за паркирането на наклон вече проблема не е толкова тежък.Само отбелязвам факта.Разбирачите ще кажат дали има нещо общо.Май ще строша една кола докато се науча на някои неща.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 30 апр 2007 9:45

Вдигам темата пак защото направих експеримент.Пред гаража имам естакада със зверски наклон.Моята кола изпусна.След това пробвах с на един приятел дизеловия голф-същата работа.Така че всичко си идва до наклона.А този е толкова екстремен ,че незнам дали и нова кола ще издържи.Така че си карайте спокойно.Притеснения може да има ако изпуска по относително малък наклон.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 30 апр 2007 12:09

Прав си.Няма смисъл да се шашкаме и да си създаваме излишни главоболия.След тази тема сумати коли пробвахме с приятели на наклони(големи)-само дизели и по-нови коли нямаха проблеми.Е НЕ може всички да сме с повредени коли.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 30 апр 2007 16:21

Доразвих ескперимента - качих чисто нов опел зафира.Тръгна :dontknow:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 30 апр 2007 16:25

И при мен се е случвало на баирите в Своге добре че бях в колата :) явно е нормално и си зависи колко е голям наклона.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 апр 2007 17:43

И аз направих експеримент на наклон около 45 градуса.Спрях колата с двама човека и не тръгна ама като се полушнахме нарочно и изпусна леко.При мене обаче от щеката на маслото като навра пръста и се усеща повяване.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”