Vizor написа:dj_tuhla написа:Абе престанете да се излагате бе

От спора се ражда разбирателството..
буФка няма спор бричет тука си прав.. обаче има нещо друго не го забравяй .. убутну се стреми към простия потребител.. слак никога не са го правили ! Всеки един може да го направи.. и редхат могат да пуснат графична инсталация през рпм и слак през инсталпкг всеки може.. НО не го правят защото потреблението за сега им е достатъчно. + това .. аз обичам конзолата и немога да заменя конзола за някаква убита графична среда.. всеки си има мнение по въпроса да ти кажа имам приятели който у тях са си с конзоли и максимум да пуснат едно флуксбоксче или хфце4
Така е, убунту е ориентирано за обиновенния потребител. А на мен точно това ми харесва. Не че на слака нямах swaret и айде през него квото ми трябва да го слагам или ако го няма там с тгз пакети и всичко заспива. Но защо смених - защото като имам някой по сериозен проблем - за убунту винаги намирам решение лесно, докато при слак е бая трудно на моменти. Аз може да не съм най-обикновен потребител, но не съм някой линукс фрийк и за мен е важно нещата да стават лесно и бързо, да имам стабилност и сигурност. А това ми го дава Убунту-то
Иначе слака е много добро нещо, на лаптопа имах 4 години слак с едно xfce. Всичко беше перфектно....но и там сложих убунту, въпреки, че нямах някаква особена причина.
Заключение: който и линукс да вземем, по отношение на сигурност е в пъти по-добре от уиндоус. А и от страна на безплатен софтуер е много добре...това започва да оказва вече видимо влиание. Например в Мюнхен някаква служба (не помня коя точно) смени изцяло от Уиндоус на Линукс, а има и други които вече го плануват. Не мисля че има светло бъдеще за Уиндоус