Само Мене Ли Ме Удря Ток....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 30 апр 2007 0:17

По точно този повод.... веднъж гледах по дискавъри на какво се дължи този ефект...
Начи научното обяснение е че пролетно време ставало някакво отместване на земята от нормалната ос на въртене което пораждало силно наелектризиране в атмосферата и тока само дири де да ва тресне :)
Споко за известно време преминавал ефекта :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 30 апр 2007 1:50

minimiro написа:пролетно време ставало някакво отместване на земята от нормалната ос на въртене което пораждало силно наелектризиране в атмосферата и тока само дири де да ва тресне :)

Изби рибата, колега :lol: Физика някой да е учил?

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 30 апр 2007 2:18

Човека каза, че го е гледал по Дискавъри... а не от учебника! :lol:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 30 апр 2007 2:22

minimiro написа:По точно този повод.... веднъж гледах по дискавъри на какво се дължи този ефект...
Начи научното обяснение е че пролетно време ставало някакво отместване на земята от нормалната ос на въртене което пораждало силно наелектризиране в атмосферата и тока само дири де да ва тресне :)

Атмосферата не се наелектрезира бре, магнитното поле на земята се променя в правопропорционална константа на магнитното поле на Юпитер, който от своя старана въртейки се на 753,172,011 км от земята създава гравитационно свиване на пространство-времето, от което се получава изместване на ъгъла на земната ос под ъгъл от 45 градуса спрямо Черната дупка в съзвездието "Конска глава" и така се получава магнитно-резонантен хиперпространствен мини-тунел, през който минават положително заредени частици (неизвестни), превличат се от магнитното поле на Земята и се забиват в нея със свръхсветлинна скорост, което от своя страна йонизира хладкият пролетен въздух, защото количеството кислород в него е в средната норма и молекулярния разпад е рамките на допустимото. Абе с две думи сложете си антистатик :shock

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 30 апр 2007 8:21

Мен понякога като ме тресне , имам чувството че ще е за последно . Гледам да затварям с лакът и да не съм много парфюмиран да не стане бум :lol:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 апр 2007 17:24

Начин който също помага да не ви тресе тока е като слизате от колата затваряте като държите някъде по пластмасите или стъклото и докосвате с контактиня ключ ключалката.Искрата се освобождава и пей сърце.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 30 апр 2007 21:30

Е, не мога да повярвам :shock Тъкмо се канех да пусна такава тема- от около месец редовно се случва като допра някой или нещо, да го "изпере" ток от мен. Първо си мислех, че е от колата, понеже и свалих плюшените калъфи от седалките, за да ги изпера. Да ама не, сложих калъфките и пак същото. Даже в интервал от 24 часа, в който не съм се докосвал до колата, се случва да направя някой жертва на статичното електричество, което излъчвам.
От няколко дни специално се вглеждам какво съм облякъл- еми, онзи ден бях с изцяло памучна тениска и дънки. И какво- идва нова колежка, запознавам се с нея и горката, докато успее да ми каже името си, докато се ръкувахме, така я тресна тока, че подскочи :lol: Днес в Халите като пипнах парапета на стълбите към втория етаж, звезди видях направо, толкова здраво ме тресна статичното електричество. Все едно съм глътнал акумулатор :roll:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 30 апр 2007 21:40

Ivo_Dinkov написа:...

обувките...

п.с. вържи си една тел на крака mhihi

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 30 апр 2007 23:31

wili98 написа:вържете си една гривна.. за шасито с едно кабелче.. и няма да ви бие..

ай стига ве...
спрете да си карате колите с анцузи, и няма проблеми.!

Ааа...не.Аз анцуга почти не го изкарвам от вкъщи пък да карам с него-цък.Мисля,че при мен е от тапицерията,която реших да сложа обратно заради скъсаната ми седалка.
..Даже по едно веме мислех,че може да съм се сдобил със яки биотокове mhihi
Малиии .. kingpin ме разби с тоя пост :shock

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 01 май 2007 0:07

докато се исписа много по темата аз се сетих за решението, слагате си антистатик на крачола или на маратонката...

Потребителски аватар
qnkeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnkeca » Вто 01 май 2007 0:21

Колеги туи е само при фолксвагените и обяснението е:щото колите ни са с характер :lol: Ся сериозно и аз да се оплача че не само ме шиба яко електрото ами и искри излизат,дори при допир на ключа до стартера.Само дето светкавици няма още в колата :idea: ,секи ден ми изправя косата и зех да се баскам нуличка само!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 01 май 2007 10:19

Изображение
ПОДАРЯВАМ 2 антистатика като тези на ладите (ако някой може да ги ползва за нещо) - 1 италиански и 1 австрииски - НИКАКВА ПОЛЗА НЯМА :cry:
този австрииския беше по гъзарски, не се допираше гума до земята, ами тел и пак никакъв ефект :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 01 май 2007 10:22

lyubobg написа:този австрииския беше по гъзарски, не се допираше гума до земята, ами тел и пак никакъв ефект

къде е бил закрепен?
ако е монтиран на пластмасовата броня естествено ефекта е нулев.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 01 май 2007 11:24

Колеги, много зависи човек с какви дрехи е, защото и те се наелектрезират :idea: Нали се сещате, че зимата по-често се ползват вълнени материи, от колкото през лятото mhihi

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 01 май 2007 12:46

golfer написа:
lyubobg написа:този австрииския беше по гъзарски, не се допираше гума до земята, ами тел и пак никакъв ефект

къде е бил закрепен?
ако е монтиран на пластмасовата броня естествено ефекта е нулев.

на 3-оиката долу под бронята има едни болтове, които захващат бронята и се завиват в метална част от купето - антистатика го хванах за този болт

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”