Запалване проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rusevr
Автомобил:
Двигател:

Запалване проблем

Мнениеот rusevr » Вто 01 май 2007 14:58

Здравейте.
Преди време споделих с вас проблемът, който ми направи Голфчето. А именно не иска да запали. Двигателя е 1.8 RP.
Проблемът беше, че когато дам на контакт всичко свети, но когато се опитам да запаля не се получава нищо.
Тогава ме посъветвахте да си видя клемореда. Аз също бях 100% сигурен, че проблема е в него, обаче уви. Взех един за да опитам, само го закачих към буксата без да го монтирам, но ефекта е същия.
При положение, че клемореда е здрав реших, че проблема е в бендикса (шалтера) защото не го изхвърля когато завъртя ключа.
Проверих, че на стартера (бендикса) имам маса, а когато завъртя ключа в положение "стартер" през тънкия проводник към бендикса идват 12V. Това ме наведе на мисълта, че е заминал бендикса, обаче когато му подадох + директно от акумулатора (на буксата където е закачен тънкия проводник) се оказа, че изхвърля без проблем.
Надявам се да имате някакви предположения.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 01 май 2007 15:28

Лоши връзки на масата и плюсовата към стартера, провери ги по обстойно ако и да изглеждат външно добре. Може и да ги дублираш със втори кабел и да видиш какво ще се получи.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 01 май 2007 15:36

Лоша маса към двигателя аз така си купих комп.Ако е 90г масата е на единия от болтовете на С.К. ако е по стар на конзолата на С.К. аз свалих конзолите(подпира се двигателя) изшкурих ги идеално на местата където се стягат сложих ги и сега всичко е ОК. :D

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 01 май 2007 15:44

по същият начин на баща ми на голфа му купихме нов акумулатор, а се оказа че единият от кабелите на стартера не е контактувал поради замърсяване.

rusevr
Автомобил:
Двигател:

Запалване проблем

Мнениеот rusevr » Вто 01 май 2007 17:21

Благодаря Ви.
Смятате ли, че е възможно да е лоша маса, независимо, че с мултицет мерих, че имам маса на стартера. В смисъл да има маса, но да не може да пусне по-голям ток?
Ще ги почистя обстойно и утре ще споделя какъв е резултата.

rusevr
Автомобил:
Двигател:

запалване проблем

Мнениеот rusevr » Вто 01 май 2007 21:12

Само да Ви попитам.
Възможно ли е да е заминала бобината или нещо след нея и затова да не ми върти стартера и да не изхвърля бендикса. Може и да е глупаво предположението, но подлежи на коментар.
Благодаря предварително.
Лека вечер.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: запалване проблем

Мнениеот Теодор » Сря 02 май 2007 6:02

rusevr написа:Само да Ви попитам.
Възможно ли е да е заминала бобината или нещо след нея и затова да не ми върти стартера и да не изхвърля бендикса. Може и да е глупаво предположението, но подлежи на коментар.
Благодаря предварително.
Лека вечер.
    Не може да е от нея, ако е тя ще си върти нормално но няма да пали защото няма искра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”