Преди три -четири дена ми се наложи да мина преглед и закарах моя Голф II в един сервиз в който не бях ходил, но го предпочетох защото беше наблизо.
Досега като съм минавал преглед, сам си вкарвах колата на валяците и само изпълнявах указанията на техниците. В този сервиз обаче "майстора" трябвало той да извършва тези операции. Не знам кави ги върши(опъва ръчни, напред, назад и други щуротии), но ме изкара че нямам спирачки на задните две колела и ръчната ми също не хващала. За задните спирачки горе долу се съгласих че може да са слаби - все пак са барабанни, но ръчната ми си беше много добре до деня на прегледа. Все пак "майстора" не ми направи проблем за прегледа и ми даде новия талон(прекара всички измервания на предните колела). В този ден аз не обърнах внимание за ръчната, защото помислих, че човека нещо се е объркал. Днес обаче се наложи да я опъна и се изненадах неприятно, когато усетих, че почти няма никакво съпротивление при опъването на лоста. Даже лоста се опъва нагоре максимално до равнище, ненормално според мен. Дали "майстора" ми е скъсал жилата или някаква друга повреда е причинена? Вие колеги какво мислите и какво може да ме посъветвате да направя?

Развалиха ми ръчната спирачка
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Red_Jetta написа:ако се е скъсало жило не търси вина у човека, просто му е дошло време. може би утре щеше да се скъса и в твоите ръце...
намери си жило и ако го подмени.
и аз съм на това мнение - на последния преглед ме караха да опъвам нечовешки ръчната - а бе опън до край и нямаше негативни ефекти след това. Може самото ти жило да е имало слабо място, което е нагнило. Всяко зло за добро, сега поне като го смениш, ще знаеш че имаш стабилна ръчна

- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По добре на канала да ти се скъса жилото отколкото по време на път,променя се хода на педала и др.Все пак техническия преглед е за това.....аз не бих пуснал колегата(почти 2 години съм работил на такъв стенд) заради спирачките...за друго да ама точно за спирачките ще ме извинявате !!!Всички имаме семейства и роднини които ежедневно лавират по улиците ......а на колегата човека му бил виновен че му прецакал ръчната като я проверявал....баси и наглеца...
Да ме извинявате ама не се здържах....

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ronin написа:По добре на канала да ти се скъса жилото отколкото по време на път,променя се хода на педала и др.Все пак техническия преглед е за това.....аз не бих пуснал колегата(почти 2 години съм работил на такъв стенд) заради спирачките...за друго да ама точно за спирачките ще ме извинявате !!!Всички имаме семейства и роднини които ежедневно лавират по улиците ......а на колегата човека му бил виновен че му прецакал ръчната като я проверявал....баси и наглеца...
Извинявай ,че си работил на прегледи ама баш за техническата грамотност на твоите колеги там не коментирай....От простотоия и лакомия да гушнат някой бакшиш първо те псуват,после ти ровичкат из колата като луди за някакъв проблем за който да могат да те рекетират и накрая за довиждане ти теглят една майна ако не им кихнеш нещо на джоб.....
Колите ми винаги са били поддържани в идеално техническо състояние лично от мен.....
Но нито един път не съм минал технически преглед без да се налага да използвам връзките си!Два пъти опитах да минакато обикновен гражданин ей така за проба и защото колата бе проверена предварително...не би!Парички се искаха хорицата и то на джобче...та се налагаше да се обаждам на шефа им и тогава ставаха много любезни...
А кажи сега кажи кои са наглеци!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По тая логика аз не харесвам политиците които са корумпирани,полицаите които искат пари по пътищата,докторите дето те изнудват......айде да спрем да спазваме правилата за движение,законите,и да не си плащаме данъците(много добра идея!!).
Тези институции са създадени за да има правила и ред .....така и с техническите прегледи ,и на мен не ми допада идеята да давам по 30 лв. всяка година ама трябва ,защото има идиоти които се самозабравят,вчера на надлез родопи в Пловдив един голф 2 ярко зелен с як оптичен тунинг беше подпрял една жигула по задния калник(на жигулата и нямаше почти нищо) а голфа се беше завъртял в обратна посока на движение и се беше качила на мантинелата отгоре !! Голфа беше се отнесъл на 150 м по надолу от катастрофата качил се отгоре на 50 см.мантинела ????????? ...Айде сега да питаме колегата с голфа вероятно и наш познат в форума .......ти колега с колко караше на надлеза 150-160 км или повече....имаш късмет че си жив и здрав,тези правила са за да няма такива идиоти и анархия по пътищата ,човека с жигулката се маеше как ще си оправи колата .....бронята на голфа която се беше разфърчала на 100 метра само струваше колкото жигулата и цялата тая работа само защото някой пиклъо решил да се пробва колко ще вдигне в града ??За това си има Калояново ,Божурище и т.н айде ходи там да те видим....много е лесно да се мериш с 33 г.руско возило.Ето за това са правилата и ако се опитаме да ги спазваме простотиите по пътищата ще намалеят ,техническите прегледи са част от тези правила !!
Тези институции са създадени за да има правила и ред .....така и с техническите прегледи ,и на мен не ми допада идеята да давам по 30 лв. всяка година ама трябва ,защото има идиоти които се самозабравят,вчера на надлез родопи в Пловдив един голф 2 ярко зелен с як оптичен тунинг беше подпрял една жигула по задния калник(на жигулата и нямаше почти нищо) а голфа се беше завъртял в обратна посока на движение и се беше качила на мантинелата отгоре !! Голфа беше се отнесъл на 150 м по надолу от катастрофата качил се отгоре на 50 см.мантинела ????????? ...Айде сега да питаме колегата с голфа вероятно и наш познат в форума .......ти колега с колко караше на надлеза 150-160 км или повече....имаш късмет че си жив и здрав,тези правила са за да няма такива идиоти и анархия по пътищата ,човека с жигулката се маеше как ще си оправи колата .....бронята на голфа която се беше разфърчала на 100 метра само струваше колкото жигулата и цялата тая работа само защото някой пиклъо решил да се пробва колко ще вдигне в града ??За това си има Калояново ,Божурище и т.н айде ходи там да те видим....много е лесно да се мериш с 33 г.руско возило.Ето за това са правилата и ако се опитаме да ги спазваме простотиите по пътищата ще намалеят ,техническите прегледи са част от тези правила !!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”