искам да попитам кои са дефектите кое са разваля наи-много и кое наи-барзо
заглавието mod edit: dobrinb
Какви са най-несто срещаните дефекти на Пасат В 5.5
ами малко поскърцва отвътре таблото, среща се теч в купето, по ходова част са здравички, много си зависи и от карането де но специално аз визирам моята бензиновия мотор, при дизела нямам наблюдения
абе общо взето пасат б5.5 според мен е доста сполучлив модел, имат също проблем с фаровете / треперят когато колата е на спряло положение / друго не се сещам за сега:) но общо взето това което ми е правило мизерия по моята кола са били все така по-дребни работи, които лесно се оправят, и частите за тях не са били много скъпи 

Проблеми създават дизеловите двигатели. най-вече има разни клапани и датчици, които само доста запознат с тези проблеми специалист може да диагностицира. много често свършва дебитомера. Казват, че и ходовата част създава проблеми, но моите наблюдения са,че си е напълно нормално по нашите пътища да се поразтропа тук там. Моята я карам от 3 години и засега съм сменил само една щангичка. неприятното е че ако се разтропа шарнира върви заедно с носача и излиза соленичко. Съединитела ако се наложи да се сменя читав излиза към 1500 лв. което си е цифра. Наистина таблото поскръцва, но общо взето за условията по нашите пътища съм на мнение, че доста даяни това животно 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
ChronoS написа:вече зех да се замислям за В5.5 много скъпа подръжка а и много слаби места има доколкото четох тук
Добре, ако не е Пасат Б5.5, тогава какво ще вземеш ? Всяка кола си има недостатъци и "слаби" места. Ако четеш всичко, трябва да не си купуваш кола (е, то зависи за какво ти трябва и колко). А качвал ли си се да се возиш или да покараш Пасат Б5(.5) ? Според мен размисли още малко, и отсявай това, което четеш. Не всички дефекти, които са се случвали на някого, ще ти се случат и на теб (пак е до късмет). Не мисля че подръжката на Пасат Б5.5 е по-скъпа от аналогична кола като клас и възраст. Но избора е твой - парите също.
Успех !
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ArturDent написа:Моите наблюдения - слаба Ходова част - предницата особенно
Аз съм сменил 3 носача, като единия беше разбит когато я взех. Смених с евтин уж добър. Карах 6 месеца и замина точно той. Смених го с оригинален.Третия аз го разбих и го смених пак с оригинален и за три години не е мръднала предницата. А повярвай ми - не слизам от колата!
Аз мога да кажа, че окачването на тази кола е голям плюс!
ArturDent написа:П.C. Смяната на ремъци и ролки е доста скъпа - минимум 500 лв.
Ако трябва да смениш всичко като ремъци ролки помпи дори ще ти излезе и повече.Ако вземеш оригинални части, следващите пъти можеш без притеснения да сменяш само ремъка, който не е скъп и за смяна взимат 50 лв. Ремъка май беше и той 45-70 лв. Моите оригинални ролки, обтегач и водна помпа издържаха 3 смени само на ремък. Като ги извадиха, майстора каза че са в много добро състояние.
Ами и аз мога да добавя, че от 2002 година досега, при постоянно каране по България и най-често по софийските улици, по моето пасатче са сменени само 2 маншона, и в момента се появява едно скърцане но още не съм го разбрал от какво е
според мен всичко е относително казано, много зависи на каква кола ще случиш, така че моят съвет е гледай внимателно;) и успех с избора ...

Колегите са прави кола без дефекти в днешно време няма, особенно при новите модели след 2000 г. Прегледай и за други модели и марки и ще видиш, че там е същото положение. Аз лично съм се интересувал за Е-класа 2002-2003 г. и съм говорил със собственици на такива коли и направо се уплаших там за какви двфекти става въпрос а цифрите там са дабъл отколкото на частите за VW. Гледах и за А4 и там се сменят турбини и окачването не издържа и на половина колкото издържа на пасатчето. единствено нямам наблюдения за японските, но по всички европейски тестове до 100 000км ги дават, че са все на първите места по здравина. Също и за Шкодите не съм чул лоши неша.