Няколко въпроса за Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Няколко въпроса за Passat B5

Мнениеот cRoSsFiRe` » Сря 25 апр 2007 10:47

Здравейте!Първо да кажа, че форума е супер и се надявам да има отзивчиви хора, които да отговорят на въпросчетата ми.По темата:
Вчера си купихме Passat B5 1.9TDI 110 к.с. Машината е страхотна! Върви много хубаво, вози хубаво, предполагам знаете тези които притежават такъв.Дотук всичко хубаво, но има 1-2 подробности - на таблото свети лампата за ABS-a.На какво може да се дължи?Да не би да трябва да се смени някой датчик и съответно колко пари излиза подобна процедура?
Другия проблем, който може да се окаже и по-сложен е, че търговеца ни даде само 1 ключ, каза, че нямали друг... Следователно сигурно няма да можем да и направим каско...Та има ли някакъв начин да се разреши това, втори ключ ли да се направи незнам, те застрахователите искат оригиналните.Това повече ме притеснява.Надявам се да ми помогнете!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 25 апр 2007 11:03

клю4 ще си направиш при някои клю4ар(там също ще ти го обу4ат)а за останалото на компютърна диагностика
успех :wink:

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 25 апр 2007 11:06

Само лампата на ABS-а ли свети или имаш и звуков сигнал при запалване. Може да е датчик, може да е целия блок, мойе да има нужда от смяна на консуматива.
За ключа, можеш да поръчаш оригинален в Порше БГ - 180лв., но мисля че ще ти поискат един баркод които върви с ключовете, мож и да ти пойскат докуметни за произход ако го нямаш. Има един сервиз на в ляво от бул Цар Борис по околоврустнто, там можеш да си поръчаш ключ.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 25 апр 2007 12:22

И аз съм с един оригинален ключ. Няма проблеми пред застрахователите - просто като се пише полицата се отбелязва колко броя са оригиналите, колко копия, колко дистанционни за аларамата и пр. Просто при евентуална кражба трябва да са в теб всички ключове за пред застрахователя. Почти всеки авто ключар може да ди направи дупликат и да го "обучи".

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Сря 25 апр 2007 21:39

Е щом става и с 1 ключ да се направи застраховката, добре.А за ABS-a - свети само лампата, без звуков сигнал.

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Пет 27 апр 2007 12:49

Най-вероятно нещо по ABS системата не е в час, отидете в добър сервиз, ще ви кажат.

А аз искам да попитам за моя проблем. Пак става въпрос за Пасат Б5, зимата колата като е стояла известно време навън(на студено) и като запаля след това всички стъкла страшно се запотяват, нищо не се вижда. Пробвахме разни спрейове и не-знам-си-какво-още уж против това "явление", но нямат особен резултат. Надувам климатика уж да обдуха стъкла, но пак нищо не става, с нищо не може да се избърше. Чак след 20-тина минути се разсейва и оправя. Един таксиметров на пасат 5 каза, че било от филтъра на климатроника, той си го бил махнал, но се притеснявам, че ако го махна може да се отрази на климатроника... надявам се сте разбрали какъв ми е проблемът. Ако ви се е случвало такова нещо споделете, дайте идеи, че... без видимост е страшно :twisted:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 апр 2007 13:12

Ким написа:... било от филтъра на климатроника, той си го бил махнал,...

Не, не се маха, а се сменя заедно с въздушния филтър: т.е. на 7 500 до 10 000 км.
А защо пишеш с този цвят и 'болднати' букви?
Просто въпрос, де... :)

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Пет 27 апр 2007 13:25

Значи той ме е метнал нещо :lol: Хубаво като дойде зимата ще видим дали е от това, дано! Мерси.

П.П. radotom, това, че съм от женски пол дава ли ти някаква яснота по въпроса :D :D :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 апр 2007 14:19

Ким написа:...

:stumm Напълно!
:lol:

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Пон 30 апр 2007 12:20

Аз имам още един въпрос. Колата си има централно, но става да се отлючва само през ключалката, при положение, че на самия ключ си има бутонче.Та мисълта ми е - по принцип трябва ли да работи това бутонче и колата да се отключва от разстояние или е възможно наистина да и липсва тази екстра?

kaloyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloyan » Вто 01 май 2007 20:06

Първо да ти е честита и да караш безпроблемнолА относно каското аз работя в ДЗИ и ключовете се описват,затова няма да имаш проблем.А когато отидеш да я регисрираш си направи предварително гражданска ако нямаш а каското е пожелание.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Сря 02 май 2007 10:23

cRoSsFiRe` написа:Аз имам още един въпрос. Колата си има централно, но става да се отлючва само през ключалката, при положение, че на самия ключ си има бутонче.Та мисълта ми е - по принцип трябва ли да работи това бутонче и колата да се отключва от разстояние или е възможно наистина да и липсва тази екстра?

Нормално се отключва от ключалката. Бунтончето служи за да светне една лампичка на самият ключ, която при 95% от старите автомобили е счупена/липсва. Вътре в ключа има и батериика. За да ти се оключва от разстояние ти трябва АЛАРМА, а не централно заключване.

П.С. Застрахователите ще ти искат да имаш аларама за да ти направят каско.

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`

Мнениеот cRoSsFiRe` » Сря 02 май 2007 11:16

Мда ясно, благодаря :)

Върни се в “Passat”