Wireless router - какъв да си взема?
- Evtoo
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
- Контакти:
BoX написа:Vizor написа:има 54мбпс има и по 100мбпс.. има 2.4гхз има и 5гхз .. така че .... 54/8=6.75..
OK, да се доуточня - става дума за 54mbps връзка на 2,4GHz между Linksys wrt54g и лаптоп с intel centrino.
Колега аз ползвам този модел от няколко дни и за сега съм доволен. Този модел по магазините в БГ мисля, че е около 130лв.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
mx3333 написа:izzo написа:ACCELERATOR написа:Толкова ли пък е голямо това облъчване от wireless-а,.
ба....коуко и жисиемо
С тая разлика че е постоянно. Докато по гсм-а говориш от време на време.
Айде стига глупости, изговориха се един куп градски легенди за тва излъчване.
Колко Вата е един ГСМ и колко е един рутер?
- izzo
- Автомобил: 96 Puntamera
- Двигател: diesel
- Контакти:
mx3333 написа:izzo написа:
Постоянно е.... няма спор.
Колко херца и вата е не знам,
но колко години вече спя до него,
в съседната къща имат безжичен рутер,
в даскалото има мрежи на всеки етаж и уотевър нот,
па още не сам изкукал.....
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
izzo написа:mx3333 написа:izzo написа:
"в даскалото" е ключовата дума. Щом си още в ученическа възраст какво очакваш - то ако при теб се проявяват някакви смущения какво ще става с 40-50 годишните? А излъчването колкото и да е малко все пак го има в непосредствена близост. При положение, че да ползваш кабел е почти без никаква разлика като удобство - защо е нужна "безжичност" специално в домашни условия? Който живее в замък му влизам в положението, но като имаш 3-4 стаи и я преместиш компютъра оттук дотам я не - защо трябва да е безжично? Отговорът за мен е един - от суета. Друго е да кажеш "аз ползвам безжични връзки защото съм модерен".
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
mx3333 написа:izzo написа:mx3333 написа:izzo написа:
"в даскалото" е ключовата дума. Щом си още в ученическа възраст какво очакваш - то ако при теб се проявяват някакви смущения какво ще става с 40-50 годишните? А излъчването колкото и да е малко все пак го има в непосредствена близост. При положение, че да ползваш кабел е почти без никаква разлика като удобство - защо е нужна "безжичност" специално в домашни условия? Който живее в замък му влизам в положението, но като имаш 3-4 стаи и я преместиш компютъра оттук дотам я не - защо трябва да е безжично? Отговорът за мен е един - от суета. Друго е да кажеш "аз ползвам безжични връзки защото съм модерен".
Оооооо, лаптопче знаеш ли как си ходи от спалнята до хола и обратно, ако искам и в кенефа ще си сърфирам.

Много е гот да си ровиш в нета от леглото.
Оспамихме на човека темата.
Моят рутер е Buffalo от метро за 99.00 лв, и е перфектен след като му ъпдейтнах фърмуера, че говореше на дойчовски, пък аз хич не разбирам.
Криптиране, филтриране, огнена стена, предупреждения за нахлуване включени и няма грижи.
А пък за излъчването, щом яйцата в хладилника не са се сварили още, значи всичко е наред.
- urbanwax
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако още не си купил бих ти перпоръчал Линксис WRT54GS чудеса можеш да направиш с това нещо при желание от твоя страна. Относно GSM-ите и при тях постояяно идват вълни от базовите станции както и от самите апарати до базавите станции така че и при тях е постоянно. Вредят , ДА и двете вредят но все още изследванията над това са достатъчно малко и с доза безпочвеност в твърденията та да може да се заключи нещо на 100% а и всичко си зависи много и индивдуално от самия човек който е облъчван
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Wireless router - какъв да си взема?
ACCELERATOR написа:Искам нещо за вкъщи, ..... но поне да е надежден..... кое е най-доброто като цена/качество?
Колега, Линксис са сертифицирани от циско, и всъщност са купени от циско през 2003-та. И сега правят по-евтиничък мрежови хардуер. Не че няма и още по-евтини, но там прекалено много компромиси. Ако питаш мен вземи си този модел на линксис. Има си уеб интерфейс, и се настройва сравнително лесно. А за по-нататък като изтече гаранцията може да му се смени фърмуера с друг и се появяват много повече опции и възможности. Товапък е и магазин където можеш да видиш за цена. Тези са доставчици на циско. Ако те устройва немаш грижи. Аз оттам си купих моя.
п.п. Опа и аз не погледнах датата

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:urbanwax написа:колега ако още не си купил бих ти перпоръчал Линксис WRT54GS чудеса можеш да направиш с това нещо при желание ...
Колега, обърна ли внимание от коя дата е тамеата? И че колегата отдавна си купи рутер и забрави даже, че е пускал тема във форима
евала на колегата...че изрови темата....мен пък точно сега ме вълнува подобен проблем....така че няма лошо...една нова подобна тема е спестена..
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”