Не работи 3-та степен на парното

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 07 сеп 2006 9:44

vlassev написа:преди време гледах някаква схемичка из нета за плавно регулиране на чистачките та си мисля дали пък не може да се пригоди и за тоя случай...

Тези "намотки" са резистивни. с определено съпротивление..
сега както си ги намалил, все едно си на макс...

Вземай мултицета, мери колко е съпротивлението на намотките, и после си намери кантал според целта и мотай.

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Вто 01 май 2007 13:33

minimiro написа:
bolar1 написа:на парното на мотор4ето има6 едни намотки кадето е буксата отvан та тази намотка ти е прекъсната 3-та степен.

Първо намотките са за да намалят тока и да имаш първа и втора степен на въртилатора! 3-та степен е директна и тока изобщо не минава през тея намотки.
Вентилатора ти се намира отвън, под кората дето е между ДВГ и купето
смъкваш я изключително внимателно, щот на тия години, гнусната тънка пластмаса от която е направена е невероятно трошлива, и ако я нацепиш имаш проблем, първо я няма никъде, нито по морги нито по магазини, и второ освен че ти пази от директно течаща вода въпросния въртилатор там до него ти се намира и ЕКУ-то ако си моно....

По проблема конкретно, огледай отвън на самия вентилатор има 5-6 клеми (там дето са и въпросните намотки) виж евентуално за откачена клема, или окис или просто лош контакт, ако не ти реши проблема, вътре в купето разглоби панела дето са врътки с копчалъците, и провери да не би там нещо да се ебава включвателя...

успех

и на мен ми српя вентилатора,от 1 месец се чуваше някакво виене като гои пусна и вчера спря,някой може ли да пусне снимки ,каде се намират тея клеми и тем подобни работи,, за поло 1,9 дизел 96
мерси предварително
Бушона е изгорял,но като сложих нов и се яуваше ужасно стържене под джабката,там ли се намира вентилатора?

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Вто 01 май 2007 18:38

Хайде де ,каде се намира вентилатора на 1,9 дизел 96 AEF
и как да стигна до него?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 01 май 2007 18:57

Колега аз от както съм го купил (доста години) и на мен не ми работеше само 3 скорост но края на миналата година се хванах и извадих ключето има един кабел които се хвашта в центатра на ключето и по един за скоростите и допрях този за 3-та скорост на централния кабел и проработи разглобих ключето и беше дало на късо и едната клема за 3та скорост се беше изместила (щото се беше разтопила пластмасата и не правеше контакт) но си я оправих за нула време и вече около половин година работи без никакви проблеми
Успех

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Вто 01 май 2007 19:17

това ли е вентилатора?на ся изкарах това чудо.,преди това смениух бушона ,нешо скарцаше .и спря,.ся като цъкна вентилатора и се чува само контакт някаф без да се варти нищо.като изкарах това чудо спря да дава контакт,мисля че това требва да е,ся ако ми каже някой ко да го правя евала.да гои разглобя ли?само че не виждам каде има болче нещо....

Изображение
Изображение

Никой ли незнае как да го отворя?

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Сря 02 май 2007 19:11

и ко никой ли не знае?казаха ми че нов трябвало ,не можел да се отваря нито поправя.верно ли бе джанъм?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 02 май 2007 19:28

Не знам дали се ремонтира, но се предлага като резервна част.
Взимай ново

Потребителски аватар
borracho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borracho » Съб 26 яну 2008 17:51

Здравейте някой знае ли от къде може да се купи реостата като на снимката на vlassev в Пловдив? оказа се че едната намотка ми е прекъсната и телта е прегоряла като се опитах да я вържа се къса. питах на няколко места, нямаше и ми казаха че много трудно ще я намеря

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”