Любов от пръв поглед....еххх Жига...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Любов от пръв поглед....еххх Жига...

Мнениеот Stef4o » Чет 03 май 2007 8:42

Малко предистория аз съм на 15 карам от много малък(в скута на баща ми) а от 13 карам сам :yeaha: ...имахме Дачия 1999г. и първо на нея се учих ,но беше много зле - дупки от ръжда по калниците,не работеха мигачи,преден десен амортесьор беше изпуснал...абе много зле... :sly
тамън и свикнах и баща ми я смени за Опел '82г...беше като московец-без хидравлика и т.н,а най-интересното беше ,че нямаше ръчна ,а спирачките хващаха от 8-9 натискания :shock ...както и да е аз се учих се на него :shock ...за което много се радвам,защото си изградих някой навици и по думите на повечето хора които са ме виждали да карам,казват че се справям отлично :yeaha: ...След това взехме пассата-голям кеф :yeaha: :heavymetal: :drive :mrgreen: и сега ходейки на село го карам с голям кеф и много ми допада(бе4-ка е),НО сега идва същественият момент през почивните дни си бяхме на село и решихме да отидем до един вуйчо-живее по-надолу в селото,той има жигулата от 6-7г....слизайки от пасата минах покрай нея без да и
обърна внимание(всеки път като ходя на село я виждам) обаче баща ми го обзе носталгия и се качи в жигата(и той е имал жига) и ме викна,аз не му казах -"бЕгай с тоя трактор ве"...но така или иначе се качих...след малко извика вуйчо ми с думите-"Я ела и донеси ключовете от колата"...той ги донесе(сякаш имаше избор?!?!?) mhihi mhihi mhihi ...баща ми я запали и тръгнахме из селото - на пръв поглед нищо ,но изведнъж спря и каза - "качвай се да караш" аз - "тва не мога да го карам" той - "аре ве" аз - "ох добре"...качих се и я подкарах и много се изкефих на дългия скоростен лост,на малкият луфт на педала на газта и т.н...за първи път като лупнах в дупка не ме беше толкова яд mhihi mhihi mhihi :dummy: ...абе изкефих се максимално.Вуйчо ми разправя ,че иска да я маха(в морга) за 150лв и аз видях моя шанс, казах му когато реши да я маха да ми се обади...
искам да я карам само из селото(когато ходя),но ще е без номера ,а и аз нямам книжка,та да ви питам има ли смисъл да давам тези 150лв за жигата??? :dontknow: От една страна е големият кеф от друга риска който трябва да предприема...какво мислите???

Извинявам се ако имам много правописни грешки ,но ме мързи да го чета на ново и да поправям... :dummy:

Благодаря на тези които са успяли да прочетат всичко написано,просто имах нужда да го споделя с някой,а с кой ако не с вас?!?!?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 03 май 2007 8:49

По-добре недей :wink: риска който поемаш не си заслужава.Шанса да стане беля е големичък!Изчакай още малко да си земеш книжка и тогава!Да не те боли главата после ;)

Потребителски аватар
Stef4o

Мнениеот Stef4o » Чет 03 май 2007 8:56

Да вярно е това за риска,но пък в селото има полиция само по празниците mhihi ,а и аз не мисля да се правя на състезател,а просто да се возя из селото...не обичам да карам бързо,по-скоро ми харесва да маневрирам,а с жигата това не е лесна задача...НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!!!!!!!

пп Жигата е зелена mhihi mhihi mhihi в никакъв случай на правя конкуренция на Мети...

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Любов от пръв поглед....еххх Жига...

Мнениеот jettro » Чет 03 май 2007 9:02

Разбираемо е желанието ти но все пак....изчакай. Всичко с времето си. Това че ще караш само на село...без номера.... не те застрахова от проблеми. Въпреки че е Жига си е кола...и може доста да навредиш и на себе си и на околните....По добре изчакай...

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 03 май 2007 9:04

По простата причина,че може някой пиян теб да удари...(да не дава Господ) и в този случай теб ще изкарат виновен! Замисли се ;)

Потребителски аватар
Stef4o

Мнениеот Stef4o » Чет 03 май 2007 9:08

ами...май сте прави и мисля да ви послушам,но нещо от вътре ме напира...както един(той си знае) от форума ме нарича -"щурец"...май наистина съм такъв...в момента се боря със себе си...раздвоен съм...ще видим в крайна сметка какво ще стане,но май клони везната към разумното... :roll:

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 03 май 2007 9:12

:005: А така! :yeaha:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 03 май 2007 10:18

гнила ли е жигата и кое ти е селото щото там по селата много много непроверяват,аз също съм от тоя край и ги наблюдавам в наше село кво правят.иначе 150 кинта за жигуле са си прилични после си взимаш една регистрация редовна и ето ти готова кола за каране по дупките.взимай я

Потребителски аватар
Stef4o

Мнениеот Stef4o » Чет 03 май 2007 10:25

ами селото е:Ярджеловци Пернишко,външно няма ръжди,но знам ,че е кърпена здраво,а и знам също,че са и оправяни роговете които държат двигателя - били са ръждиви,но доколкото знам сега е оправена... :roll:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 03 май 2007 10:27

.:Stef4o:. написа:Да вярно е това за риска,но пък в селото има полиция само по празниците mhihi ,а и аз не мисля да се правя на състезател,а просто да се возя из селото...не обичам да карам бързо,по-скоро ми харесва да маневрирам,а с жигата това не е лесна задача...НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!!!!!!!

пп Жигата е зелена mhihi mhihi mhihi в никакъв случай на правя конкуренция на Мети...

Не е въпроса в полицията. Нали съвсем скоро един такъв като тебе помете некви жени из плевенско.

Потребителски аватар
Stef4o

Мнениеот Stef4o » Чет 03 май 2007 10:31

Стиви Джи написа:
.:Stef4o:. написа:Да вярно е това за риска,но пък в селото има полиция само по празниците mhihi ,а и аз не мисля да се правя на състезател,а просто да се возя из селото...не обичам да карам бързо,по-скоро ми харесва да маневрирам,а с жигата това не е лесна задача...НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!!!!!!!

Не е въпроса в полицията. Нали съвсем скоро един такъв като тебе помете некви жени из плевенско.

то ясно,че не е въпроса в полицията...аз предпочитам да ме глобят и(или) да не видя книжка никога, отколкото да отнема човешки живот,но тук е въпроса дали да предприема риска,защото аз така или иначе карам из селото с пассата на баща ми(естествено той винаги е с мен),та с жигата е същото само че ми доставя повече удоволствие...(карането)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 03 май 2007 13:16

Хи, хи, на моя старец любимата Жижи /тъмночервено комби/ е на 30 лазарника, но е на РЕАЛНИ 61 к км. Тя си е направо като член на семейството... :lol: Винаги е била в гараж и през зимата е карана мн. малко.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 03 май 2007 13:28

Естествено, че моя съвет е недей бърза изчакай, ще дойде време и за книжка.
Може да си набереш големи неприятности. Въпроса не е дали ще има полиция или не. Въпроса е Ти да знаеш и да мислиш какво правиш и какво може да последва! Като си сам си караш разумно, но като се качат и приятели и става ..... Знам го от опит!
Така, че ти давам едно "Стимулиращо Не". :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 03 май 2007 13:58

Стефчо, в случая е по-важно на какво мнение е баща ти.
като го познавам жигата ще те почака още 3 години. :D :D :D

п.с. между другото малкия кара по-добре от доста възрастни, които съм виждал. :wink:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 03 май 2007 14:38

жига на 100 хиляди години,без регистрация,без контролни прегледи,без почти никаква документация,с шофьор на 15 години.за тебе не е мн опасно ама не дай си боже направиш някоя беля или те хванат куките,много ще се плаща,че и на съд може да се ходи.моя съвет е да си направиш 1 моторче тип корсак и да си караш из селото и то предимно по черните пътища и да четеш листовки че след 3 години книжка те чака.и внимателно с стария Соц автомобил.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”