Скоростна кутия за Голф 4, 101к.с.
- cvetunka
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия за Голф 4, 101к.с.
Моля помагайте! Счупи се скоростната кутия! Колата е Голф 4, 99г., 101 к.с. двигателя е AKL а самата кутия е DUU. От каде да намеря. В Юнитраде ми казват някакви 1000 лв.
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
Re: Скоростна кутия за Голф 4, 101к.с.
cvetunka написа:Моля помагайте! Счупи се скоростната кутия! Колата е Голф 4, 99г., 101 к.с. двигателя е AKL а самата кутия е DUU. От каде да намеря. В Юнитраде ми казват някакви 1000 лв.
кажи какво точно и е станало,щото аз имах проблем със скоростите като купих моя и като гледам е същия като твоя.
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
cvetunka написа:като я издърпаха до сервиза, източиха маслото от скоростната кутия и в него имаше бая парчета метал ( явно от деференциала). казаха ми че трябва да сменя цялата кутия. иначе колата тресеше яко на скорост а накрая просто нямаше скорости.
моята стържеше на задна и имаше наранено зъбно колело.а притрисането данеби да е от съединителя.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
cvetunka написа:Ми незнам дали е от съединителя. Тоа на тия голфове се оказа че слабото им място е скоростната кутия. Извод: повече голф няма да си купя
Хайде не бързай толкоз с изводите.....най-хубавото на Голфа е ,че всичко се сменя лесно и евтино най-вече бързо.Ти обче за съжаление май си с Г-4.....там май са бая по-соленички нещата...
Не ти остава друго освен да се поразходиш из моргите и да търси скоростна кутия от катастрофирал Голф(обезателно от катастрофирал....шанса да случиш на добра скоростна кутия е много по-голям!)Но пак казвам ще ти бъде трудно защото си с Г-4.....а там повечко болииии....джоба де!
А ако искаш да заобичаш голфовете купи си някоя глезена френска красавица или още по-лошо дива и необуздана италианска примадона или пък най-лошото -някой недомаслен и недодялан лаком Форд....пък ще видиш дали ще говориш лошо за Голфовете....
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Търси из моргите .В София има доста голям избор.
И аз сменях на 155 цата / специална серия/ скоростна кутия и то доста малко разпространена . Но се намери .При арабите - 350 лв - заспа си на мястото.
Така, че не се афектирай. Ден след като я смених ходих при 1 приятел с Орел Вектра 97 и той ми изплака , че неговата кутия се е окотила.
Няма вечно нещо.
И аз сменях на 155 цата / специална серия/ скоростна кутия и то доста малко разпространена . Но се намери .При арабите - 350 лв - заспа си на мястото.
Така, че не се афектирай. Ден след като я смених ходих при 1 приятел с Орел Вектра 97 и той ми изплака , че неговата кутия се е окотила.
Няма вечно нещо.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kris11 написа:Търси из моргите .В София има доста голям избор.
Няма вечно нещо.
Послушай колегата и бързо ще се успокоиш.....Хубавото на VW е че германецът го е направил отнистелно лесен за обслужване и ремонт...
А Голфовете стават все повече....разбирай и повече части особено втора ръка ще има.....Ако ти кажа,че на моя Г-3 съм сменил над 14 възела по двигател ,окачване,предавателен механизъм и след всеки ремонт вместо да се ядосвам се наслаждавам на лекотата и простотата с която се подменят различините детайли...Никога няма да посегна към друга кола освен VW и то най-вероятно Голф.....
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колеги малко е извън темата но, повечето проблеми по скоростната кутия и спирачната система идва от ненавременна смяна ма масло. По документи се сменя на 40 000км или на 2години ако не е карана много колата, така че не се отчаиваите, просто не всеки си гледа колата както е по книга, не се знае преди кои и какъв е бил собственика 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да попитам и аз за задната скорост. Трудно включва. При леко натискане и включване на задна се чува някакво стържене на ламарина и колата не се движи. Трябва да изключа и пак да включа на скорост, като този път натисна малко по-силно и си включва. Незнам доколко това е нормално. Става и от първия път, но трябва да окажа по-голяма сила като включвам на задна. Притеснявам се че когато бързам и трябва да давам на зад, немога да съм сигурен дали е задната е влязла нормално и ще си тръгне колата. Някакви съвети или идеи защо става така?
Двигателят е 1.6 101bhp AFT
Двигателят е 1.6 101bhp AFT
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”