Пружини В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vesonik
Автомобил:
Двигател:

Пружини В4

Мнениеот vesonik » Вто 01 май 2007 17:09

Колеги,знае ли някой стават ли задни пружини от В3 на В4 и има ли разлика дали са от бензинова или дизелова кола/за предните знам , че има разлика, поради теглото на двигателя/? Сложна ли е смяната на задни пружини - като време и като разглобяване /за комби става въпрос/?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 03 май 2007 15:58

Колега vesonik, прощавай че използвам темата ти, но въпроса ми е пряко свързан с нея. А и ще стане по-изчерпателна по отношение на заглавието. Аз не знам да има разлика(при стандартно окачване) в задните пружини, независимо от вида на двигателя.

Интересува ме същото, но по отношение пружините на предното окачване, т.е. взаимозаменяеми ли са на Б3 и Б4.
Благодаря на всеки отговорил. :D

Потребителски аватар
vesonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesonik » Чет 03 май 2007 19:57

Колега dpp , за предните знам със сигурност,че не пасват и то в горната си част. Чашкат а на В4 е с по-малък диаметър от тази на пружина от В3. Има възможност да стане само ако смениш тампоните, но и в това не съм сигурен. Знам със сигурност, че страничните огледала пасват, понеже ми се наложи да ги сменям.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 03 май 2007 20:17

Благодаря ти. И тампоните са различни, знам го от опит, така че моят въпрос е изчерпан.
Ще допълня писаното от мен по-горе. Имам предвид, че не знам да има разлика(при стандартно окачване) в задните пружини, независимо от вида на двигателя, но нямам представа какво е положението между Б3 и Б4.
Забавянето при разглобяването, за да се смени нещо по задното окачване идва основно от внимателното разкачане на пластмасите в багажника, защото трябва да се стигне до остта на амортесьорите. А и трябва да имаш скоби за да свалиш старите пружини, а новите да свиеш преди да ги монтираш.
Успех.

Върни се в “Passat”