Пак малко за колите в Италия :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 03 май 2007 22:15

Аве аз не съм карал нито в Италия нито в Германия. Не им ги знам там пътищата как са и колко са им дълги магистралите и с колко завоя са.

Ма понеже не съм слушал като малък и много са ми опъвали ушите и ся Слушам! и какви работи дочувам :

1-во За Германия го знаем Аутобана, За италия занем само Ферари и много строги Карабинери.
2-ро Мой приятел беше докарал преди няколко години лагуна от Германия и ми разправя, как по АутоБана Форд Фиеста 1.3 Подържала 190 км/ч.

Изводи:
1. Та ко пишат по тез весници са пълни измислици, седнал Пешо и шот бил на кеф дай да напише статийка да земе хонорарче. А какви са му източници никой не знай и той ни казва :).

2. Та колко да вярваш на хората! Днес ще прочетат статията на Пешо, утре станали автомобилни експерти!

3. Та до колко това мнение "МОЙТО", тука в таз умна тема е СПАМ?
Ами 101%.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 03 май 2007 22:49

Мога да кажа че от няколкото поста на Санто които прочетох вадя извода че е много в час с колите и подкрепям напълно неговите мнения!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 03 май 2007 23:22

Аз не съм толкова добре запознат с вноса на коли,но татко внасяше от 96 до 03 коли от каде ли не...и по неговото мнение аз си правех изводите, че колите от Италия са пълен та..к.От него и негови колеги с които внасяха коли съм чувал че кола в Италия под 190 000 км неможеш да намериш.Там колите се карат да си е.е до скасване.Беше вкарал МБ 190 Е тея каде са по 122 кс.пален т....к , после една камара пари вкара докаро я оправи.Почнала да се троши в движение....За Германците кво да ви кажа, почети сащата работа.Но от Германците си беше доволен а последните години почна да вкарва от Швейцария.Там колите са мн.ама наистина мн.читави.Последната кола която вкара беше VW BORA намерия от град.Нюшател ж отлично състояние на ходавата част и двигателя,но имаше малак проблем с ваншния вид,беше бита от градушка.А цената си беше наистина заслужаваща само 5000 франка за кола на 130 000 км.До БГ му стапи на 8500 фракна...направете си сами извода !!!

П.С. ето погледнете в този сайт , който беше кладенец доста години
www.ricardo.ch

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 03 май 2007 23:28

Пропуснах да вметна там кадето е търсачката пишете марка и модел... от там нататък е лесно...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 03 май 2007 23:32

кажи и курса на франка...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...........

Мнениеот tyo » Чет 03 май 2007 23:46

.............

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 19:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 03 май 2007 23:48

ами незнам колко е бил преди можеби около 2лв но сега е 1.2лв...
Сажелявам за пропуска си 8500 франка до границата,без мито и други там....дето не им разбирам,без нов преден и заден капак,защото там беше най бита.Горе почети нямаше

кажи тва голфче не е либро виж за колко пари е .. http://my.ricardo.ch/accdb/viewItem.asp ... icletype=0

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 03 май 2007 23:59

Може колитеот италия да са по неподдържани но има и нещо друго. Търговците които внасят коли гледат а ги купят максимално евтино за да имат по голяма печалба. Скоро един познат беше ходил с едни търговци за кола в германия и каза че са взели венто за 300евро. Цената която му искат е 4к лева. Мислите ли че читаво венто струва 300 евро?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 04 май 2007 5:36

Winner25 написа:Може колитеот италия да са по неподдържани но има и нещо друго. Търговците които внасят коли гледат а ги купят максимално евтино за да имат по голяма печалба. Скоро един познат беше ходил с едни търговци за кола в германия и каза че са взели венто за 300евро. Цената която му искат е 4к лева. Мислите ли че читаво венто струва 300 евро?

Ами извода е един. Дали Германия, дали Австрия или Италия нашите джамбази търсят печалба. А тя се прави като купи евтино и продаде скъпо. Всеки вижда по автовозите какви гробници вкарват. Малка козметика и на пазара. Искаме да караме коли закупени на "далавера" е няма как. Това стимулира продавачите да купуват гробници. Хубавата кола чужденеца си я кара и ако случайно реши да я продаде няма да е за 300 евро.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 04 май 2007 8:55

абсолютно прав си колега, ужасно трудно ми е да убедя хората да престанат да си купуват цени, защото масата хора гледат това - Колко струва. а после като стане МЯУ реват че италианците не си поддържали колите. е кажи ми кво да очакваш от кола със смешна цена.
мисля че колегите които са вкарвали коли от чужбина ще ме подкрепят, евтини и хубави коли НЯМА.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 04 май 2007 8:59

Абсолютно съгласен с последните 2 мнения...от много време го повтарям това...навсякъде има мундари които не си поддържат колите...проблема идва от нашите джамбазлъци дето зимат горепосоченото венто за 300 евро...

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Пет 04 май 2007 9:03

Tomcat написа:абсолютно прав си колега, ужасно трудно ми е да убедя хората да престанат да си купуват цени, защото масата хора гледат това - Колко струва. а после като стане МЯУ реват че италианците не си поддържали колите. е кажи ми кво да очакваш от кола със смешна цена.
мисля че колегите които са вкарвали коли от чужбина ще ме подкрепят, евтини и хубави коли НЯМА.

А кой ти гарантира, че като е висока цената състоянието е добро? Слагат ти 2 еднакво скапани коли - едната на една цена, другата с 1000лв отгоре. Който иска евтино - взема първата, който държи да е "добра" - взема втората. По автокъщите редовно има очебийно скапани коли на високи цени за да се продават останалите - търговски трикове и дребна психология. Ако продаваш добра кола на супер изгодна цена доста хора ще я отминат точно от подозрения защо пък е евтина.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 04 май 2007 9:05

колеги mx333 ти го удари на автописхология прекалено много ако станаха....гърми ти теорията и отиваш на съвсем друго поприще, което не твърдя че е грешно...

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 04 май 2007 9:06

тук идва другият момент, трябва да имаш някакво доверие на човека който ти продава колата, и разбира се трябва да си отваряш очите. освен това няма търговец който ще пусне евтино перфектна кола, няма логика.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 04 май 2007 9:59

Почти всички забравят, че безплатен обяд НЯМА!
Хубавата (гледана) кола си е скъпа. Независимо дали ще бъде купена от Италия, Германия, Швейцария или България.
Спомняте ли си, че преди няколко месеца се бях "огледал" в едно GTI 1998 г за близо 7 500 евро и то цена в немско. Всички тогава казаха, че съм луд да дам толкова много пари за толкова стара кола, като за тези пари имало и 2000, та даже и 2001 г.
Не може като отвориш някой сайт за автомобили и примерно средна цена на извадката за даден модел, година и т.н. е 5 000 евро да се надяваш, че за 3 000 си взел перфектната кола. Ами няма как да стане. И после се започва - ами тя щото е от държавата Х, там са идиоти, там не поддържат, там карат като луди, там...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”