Проект Golf IV GTI 1.8T AGU
- babayagaaa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проект Golf IV GTI 1.8T AGU
Търся мнение на специалист - имам GOLF 4 GTI '99 AGU 1,8Т 20V със К03 турбина, от която искам да се отърва! Коя такава ще стане за тия изпускатели, и колко мощност мога да изкопча от този двигател имайки впредвид че съм с малки инжектори! Предвиждам смяна на Турбо-то Westgate-a , Cooler-a и remap na ECU-то. Благодаря предварително!
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моят съвет е, ако турбото ти е читаво да го оставиш - смени си електрониката, нов интейк на турбото с по-голям дебит, 2.5 инчов даунпайп, 2.5 инчова генерация и cat back, отвори му въздуха да влиза свеж с филтър и heat shield .. докарваш я на 220 к.с. без да буташ почти нищо. Другият вариант е да направиш изброените неща без чипа, които ще го компенсират донякъде, но не напълно и ще запазиш налягането на турбото, а от там и живота му. Ако я чипосваш и вдигаш налягането си смени и Diverter Valve-а задължително.
Все пак продължавам да твърдя, че предно повече от 200-210 к.с. и то в случая на Golf IV няма никакъв старт. На големи скорости ефекта е налице, но на старт може да те отнесе всяка малолитражка, ако си с нормални гуми. Карал съм 260 к.с. предно в Saab 9-5 Aero, 240 к.с. в Astra GTC, 250 к.с. в 147 GTA и всички правят зверски torque steer, сядал съм и на 275 к.с. MINI и там всяко подаване в завой, независимо с колко се движиш беше understeer. Най-доброто, което съм карал за предно с повечко коне е Focus ST 225 к.с..
Все пак продължавам да твърдя, че предно повече от 200-210 к.с. и то в случая на Golf IV няма никакъв старт. На големи скорости ефекта е налице, но на старт може да те отнесе всяка малолитражка, ако си с нормални гуми. Карал съм 260 к.с. предно в Saab 9-5 Aero, 240 к.с. в Astra GTC, 250 к.с. в 147 GTA и всички правят зверски torque steer, сядал съм и на 275 к.с. MINI и там всяко подаване в завой, независимо с колко се движиш беше understeer. Най-доброто, което съм карал за предно с повечко коне е Focus ST 225 к.с..