Схема на лостче за мигачи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Схема на лостче за мигачи

Мнениеот alter » Пет 04 май 2007 0:56

Здравейте, имам няколко въпроса към вас. Отскоро карам голф 3 обаче в тези дни имам проблеми с мигачите. Просто левия ми мигач се губи ама не постоянно, а само в едно положение на волана(като дам леко на ляво). Включвам го и почва да мига като завъртя волана на ляво с около четвърт оборот- мигач няма(нито щрака, нито мига), продължавам да въртя и мигача пак почва да мига и всичко пак си е нормално. След четене във форума и оглед на колата реших, че най-вероятно е от лостчето на мигачите. Лостчето видимо няма механични проблеми, кота върна волана в право положение вътре механизмите си изключват мигача. Интересно как само в едно положения няма мигач, а иначе има и си мига съвсем нормално без зачестяване и тем подобни. Като стигне това положени където не свети се чуват някакви звуци от към волана. На дясно си бачка без проблеми. Та във крайна сметка реших, че трябва да купувам ново лостче. В момента никъде го нямат в наличност(поне тези, които питах) ако го поръчам до един ден щели да го докарат и струва 36лв. Та точно това ми е въпроса дали някой от вас е срещал този проблем и дали съмненията ми са правилни. Извадих волана, разкачих лосчето заедно с лоста за чистачките и почистих вътре квото видях, после и силиконов спрей напръсках ама като ги зглобих нямаше никакъв резултат, пак си е същото както преди. Кажете какво да гледам друго от къде може да е тази неизправност? Може ли да ми кажете сайт за схеми на голф 3 или венто, би трябвало да нямат разлика. Схемата, която ми трябва е за тези лосчета за мигачи и чистачките под волана и нещо за тяхното разположение едно спряма друго и зглобяването им. Ето тово е лоста на мигачите:
Изображение
Него не посмях да го разглобя защото най-вероятно после няма да мога да го зглобя пак като гледам и кви пружинки се виждат вътре хептен не ми се отваря.
Предложете нещо ако се сещате и да га оправям, че от 2 дни колата не я карам. Някой сигурно ще каже ще не ходиш на майстор ама друго си е сам да го направя.Той майстора няма да го разглоби по друг начин от мене. Разбира се ако немога сам последния вариянт е пак на майстор.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 04 май 2007 8:35

сигурно имаш нагорели пластини или поне част от тях. Разваляй смело, така или иначе не можеш да го ползваш. При развалянето подреждаш висчко както си го свалил, правиш си схема и след почистване с шкурка-сглобяваш. Можеш да пробваш да си купиш и 2 ръка, но на твой риск

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”