Пак малко за колите в Италия :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 04 май 2007 10:11

mx3333 написа:А кой ти гарантира, че като е висока цената състоянието е добро? Слагат ти 2 еднакво скапани коли - едната на една цена, другата с 1000лв отгоре. Който иска евтино - взема първата, който държи да е "добра" - взема втората.

:да: :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 04 май 2007 10:42

Cherepaha написа:
mx3333 написа:А кой ти гарантира, че като е висока цената състоянието е добро? Слагат ти 2 еднакво скапани коли - едната на една цена, другата с 1000лв отгоре. Който иска евтино - взема първата, който държи да е "добра" - взема втората.

:да: :да:

Ако си купиш скъпа има голям шанс да излезе по здрава, докато здрава за малко пари е почти невъзможно.

Мой близък преди около две години ходи да си купува кола от германия. Търсеше астра седан венто или нещо от този род но не намери. Куи си бял голф 93год. с 1.6 мотор за 1300 евро като обявената цена е била 1600. Километража показвашв около 180к км, за които няма гаранция че са реални. Липсваха и лайсните на вратите.
Резултата - За две години мина около 70к км, 50к от които на газ. Като изключим консумативите е смемил само комутатора. Като я докара имаше за смяна един кормилен накрайник и един лагер на главината. сега са за смяна шарнирните болтове и тампоните на амортисьорите.
Тогава му се виждаше скъпа, сега не съжалява че я е купил.

Друг мой близък преди 5 години си купи пасат Б3 за 5500лв внесен от холандия (не си спомням много добре но не е нито от италия нито от германия). За тогава парите не бяха малко. За 5години и около 50к км може би е дал половината от цената на колата за ремонти.

Според мен покупката на автомобил на старо до голяма степен си е късмет. Може да вземеш изключително запазена кола от човек който си е намал никакво понятие от автомобили и не е сменял маслото ами само е доливал. Може да се вземе и кола със скъсана тапицерия на шофиорската седалка и протрит маншон на скоростния лост, но в идеално техническо състояние.
Пасата който карам го взехме преди 2 години. Беше внесен от Италия. Цената беше7500лв което тогава ми се видя малко скъпо. Километража показваше 113 000 км, което съм 100% сигурен че не е вярно. До сега съм минал около 25к км и не съм имал никакви сериозни проблеми.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 04 май 2007 12:40

brabus написа:Спомняте ли си, че преди няколко месеца се бях "огледал" в едно GTI ...

Аз си спомням...онова дето собственика беше променил километрите в обявата, за да излиза на повече хора, а долу в описанието беше написал реалните километри...невероятна кола беше :!:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 04 май 2007 12:51

По една случайност от време на време работя за едни джамбази, могада ви разкажа това, което знам.

1. Пазара наколи втора ръка в Италия се държи от сърби, черногорци и албанци. В 90 % нашите са прекупвачи на място от тях. Има градове и борси където българи не се допускат.

2. Колите обикновено са в по-лошо състояние, често ги оправят на място, ако проблема е сериозен, това обаче само вдига цената на колата, защото става дума за допълнителни разходи.

3. За километри няма да си говорим щото... най-добре да не говоря...

Системата не е по-различна от тази на фирмените магазини - просто няма гаранция на какво ще попаднеш, щото всичко трябва да се продаде.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 04 май 2007 18:10

Аз си взех кола от Италия и за голямо мое НЕУДОВОЛСТВИЕ след месец-два каране,двигателя сдуха!!!

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пет 04 май 2007 21:52

Да се включа малко по темата макар и с офф-топик. Цените в Германия са доста високи щото по закон автопродавците са длъжни да слагат гаранция, независимо че колата е стара. Затова и доста лесно при пазарлък свалят към 500Евро, но веднага правят уговорката че няма гаранция. За износ естествено това не е проблем.
А за евтини коли, като гледах тука форума какви цени се цитират, тука в Германия толкова евтина ЧИТАВА кола е изключено да намериш.
Дрогото вярно е че пазара се държи изцяло от турци, иранци, афганци, екс-руснаци. Имат си даже хора в разпространението на вестниците, които им ги дават още на предния ден (срещу 50Евро например) и за читава изгодна кола от частник даже в момента на получаване на вестника да се обадиш - вече я няма.
Километражи се връщат винаги, трудно се намира кола над 140К Км :lol: , друг е въпроса че понякога вътре всичко е изтърбушено от ползване - не им пука изобщо. А германците карат като луди - 20К/год. за бензин и 30К/год. за дизел е повече от нормално.
Добре е, че поне TÜV преледа им е доста стабилен и ако колата има минал скорошен преглед, може да се разчита донякъде че е ОК. Даже на мойта гледах че са го върнали последния път заради лагер на задното колело да го сменя.
Ако някой иска да е сигурен при покупка - най добре кара колата в DEKRA, срещу 50Евро му казват точното състояние хора, които само с това се занимават и му казват реалната продажна цена.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 04 май 2007 23:24

da6o_amvr написа:Аз си взех кола от Италия и за голямо мое НЕУДОВОЛСТВИЕ след месец-два каране,двигателя сдуха!!!

моят шеф си VW италиянско , и за негово нещастие след като му смени маслото на двигателя се скапа :077:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 05 май 2007 9:05

varkulaka написа:
da6o_amvr написа:Аз си взех кола от Италия и за голямо мое НЕУДОВОЛСТВИЕ след месец-два каране,двигателя сдуха!!!

моят шеф си VW италиянско , и за негово нещастие след като му смени маслото на двигателя се скапа :077:

Това е нещо като сублиВния /както казва ДесиСлава/ момент при колите-ако на втората смяна на маслото двигателя не се сдуха значи си уцелил такъв без "набухватели" и може да се очаква че скоро няма да му се прави ремонт :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 05 май 2007 9:40

...........

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 16:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Съб 05 май 2007 13:14

Искам да ви кажа , че всичко си е до кола.По отношение но мотора и италианските и германските , и австрийските са го-долу един дол дренки .Но по отношение на външния вид ............няма германска и австрийска без ръжди.А те веднъж тръгнат ли ,няма спиране!И още .....по отношение на екстрите .........италианските са далеч по -добри!

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Съб 05 май 2007 13:22

Мойта Голфара е немска и никви проблеми съм нямал с нея. 1 шарнир, 2 пъти амортисьор<заден ляв> 1 "паничка" на същия този заден ляв амортисьор и това е май. Консумативите не се броят. Шурея ми имаше до преди 7-8 месеца едно Ауди 80 вкарано от Италия. Сума време го караше без никви проблеми. Само предните лагери се сдухваха често щото кареше с едни 225 гуми и джнтите му беха много тежки. Колегите от Стамболийски или Пазарджик може да се сещат за аудито- Едно бяло, последно беше с 2 черни "вайпърски" ленти. Джанти волан и скростен лост Момо, Суперспирнт генерация.. едно такова много ниско...

Какото и да е. имаше една приказка че само предишния собственник знае за проблемите на колата. Каквото и да правим, почти сигурно е че купуваме котка в чувал. Освен ако провавача не е доверен човек

Потребителски аватар
Meshov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Meshov » Сря 09 май 2007 15:32

аз си взех от Германия миналия месец моята Боричка.
имам си TUV от oct.2006, беше одраската (не ударена), след няколко месеца ще мога да кажа дали е читава.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”