кои марки лагери са читави ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
кои марки лагери са читави ?
предстои ми смяна на лагери на предните главини на голф 3 и се чудя кава марка да си купя моля помагайте ако сте доволни от марка
Не ми се е налагало да сменям на колата лагери, но съм сменял на извънбордови двигатели ( на лодки ). Тези двигатели работят на много високо натоварване и на висока температура. Като марки пред мен са се доказали SKF, но закупени от оторизиран магазин. Склонен съм да вярвам, че за автомобил също ще са безупречни.
- Filcho
- Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
- Двигател: 2.0i ALT
Сменял съм преден лагер на Г3 преди 2 години. Купих SKF 50лв. даже в комплекта имаше всички болтове и гайки, които се отвиват при смяната му. Лагера, който свалих също беше SKF.Доволен съм от лагера но марката като цяло нещо не ми харесва в смисъл, че изнася производството къде ли не.Виждал съм комплект лагери за предна главина за Мерцедес 190 на фирмата SKF единия лагер произведен в Германия другия в Мексико. Забелязал съм, че ангренажните ролки на почти всички германски автомобили и на много други са произведени от INA, които ми се струва, че са доста добра марка но в София не съм виждал фирмен магазин или някой да продава такива лагери за главини, скоростни кутии и др. Японската фирма KOYO също произвежда качествени лагери. SNR лагерите са френски и не ги харесвам много.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Filcho написа: .Доволен съм от лагера но марката като цяло нещо не ми харесва в смисъл, че изнася производството къде ли не.Виждал съм комплект лагери за предна главина за Мерцедес 190 на фирмата SKF единия лагер произведен в Германия другия в Мексико.
Няма страшно. В скоро време както е тръгнало ще са произведени само в 1 страна - Китай.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
kris11 написа: ...FAG...Не се произвеждат от поне 2 - 3 години.Писал съм преди около 2 години затова.
Или SKF или NSK/ ама Japan, а не полски/.
'ич не ми се спори с варненец....
ама те ский тука:http://www.fag.de/content.fag.de/de/index.jsp
ina купи fag и си бачкат и си карам само с такива лагери и ролки.
ама щом казваш, че са ги спрели....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”