PC проблем

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 15 май 2005 19:59

screenshot в буквалния смисъл

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 май 2005 22:31

Почти сигурно диска ти си е здрав, но за да оправиш нещата ще трябва да изтриеш партишъна и да направиш нов и после формат.

Пробвай преди това да си прехвърлиш данните с ide-rack-a. ако диска не се чете на друг комп. има една желязна фирма за възстановяване на данни по hdd-та- http://www.ontrack.com/ - ето ти линк от дата.бг http://free.data.bg/hatanasov/EasyRecovery%20Pro%20v6.03Ontrack.rar

Ако с тази програмка неуспееш да си свалиш данните от хдд-то, ги отпиши :)

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 16 май 2005 8:20

musura написа:Почти сигурно диска ти си е здрав, но за да оправиш нещата ще трябва да изтриеш партишъна и да направиш нов и после формат.

Пробвай преди това да си прехвърлиш данните с ide-rack-a. ако диска не се чете на друг комп. има една желязна фирма за възстановяване на данни по hdd-та- http://www.ontrack.com/ - ето ти линк от дата.бг http://free.data.bg/hatanasov/EasyRecovery%20Pro%20v6.03Ontrack.rar

Ако с тази програмка неуспееш да си свалиш данните от хдд-то, ги отпиши :)

благодаря за инфото, ще споделя като има резултат

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пон 16 май 2005 8:29

Не бързай да триеш.Влез пак за рестор и там като ти пусне досовската конзола напиши fixboot.Няколко пц-та с такива проблеми сам оправял така .така вина си пренаписва боот секторана :D и спи града пробвай мойе да стане.Успех

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Пон 16 май 2005 8:33

Още едно предложение - в пакета на Нортън има Диск доктор - по известен като Нортон Диск Дистрактор, но по някой път върши работа и то точно в такива ситуации, така че търси Нортън диск доктор

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 16 май 2005 22:24

търся ontrack fix it! опитах се да си направя нов partition и да си прехвърля инфото на него, като през това време partition magic заби! и сега даже не ми показва диска (през USB rack всичкото това) :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 май 2005 20:45

HF написа:търся ontrack fix it! опитах се да си направя нов partition и да си прехвърля инфото на него, като през това време partition magic заби! и сега даже не ми показва диска (през USB rack всичкото това) :banghead: :banghead: :banghead:

Ти да не направи нов партишън на този същият диск, който искаш да възстановиш ?!

Още един съвет от мен - забранени програми (shitlist):
1. Norton Disk Doktor
2. Partition Magic
3. Всички останали аналози на Partition Magic

Няма да ти казвам, колко съм им сърбал попарата на тези програмки ...

А за проблема ти - rack-a разпознава ли се като устройство?

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Вто 17 май 2005 21:46

да, работеше и разпознаваше диска до момента в който Partition Magic осра пейзажа :evil:
в момента разпознава рака като устройство, но диска не ми се показва.
незнам вече какво да го правя

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 май 2005 22:57

Ти тази програма на Ontrack сложи ли я? И ако да, тя намира ли диска?

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Вто 17 май 2005 23:02

Ontrack намери диска преди Partition Magic да го осере. Каза че има грешка в логическата структура и не може да го оправи, но физически е здрав и му няма нищо. Пак същата програма ми каза, че ми трябва Ontrack Fix It, която уж можела и това да оправи. В момента обаче XP разпознава rack-a и дотам. Диска не го виждам нито в explorer, нито в ontrack, partition magic забива в момента в който включа rack-a.

само да добавя за предложенията на другите колеги: fixboot и norton disk doctor нищо не можаха да направят по въпроса.

мерси за подкрепата

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 май 2005 23:42

честно да ти кажа, в момента нямам никаква идея, как да продължиш борбата си, всъщност, единствената която ми идва, е да си намериш преходник от 2.5" интерфейс към нормално IDE -това е един кабел чрез който може да закачиш диска на нормален комп. без да минаваш през USB :arrow: със сигурност програмите ще виждат HDD-то.

Доколкото си спомням, когато ти е прецакан логически диска, тава EasyRecovery имаше възможност за възстановяване на информацията - мога утре да си го инсталирам в офиса и ще ти кажа точно как ставаше. По принцип процедурата е бавна и не дава 100% гаранция за възстановяване, но минимум 50% спасява.
Иначе, тези пичове от OnTrack са всепризнат Но.1 в този вид софтуер, повечето фирмени диск-мениджъри и тестов софтуер е писан от тях (поне на Seagate и Maxtоr със сигурност)

Допуснал си голяма грешка с този partition magic :(
И другото гадно е hibernate на WinXP - бъгаво е, по възможност го ползвай рядко ...

Последна промяна от musura на Вто 17 май 2005 23:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 17 май 2005 23:45

Ако искаш и имаш възможност да минеш утре през нас направо с диска. Имам няколко идейки.
Става дума за кв. Емил Марков в София (срещу Лукойл на последната спирка на автобус незнамсикойси).
088 9224495
От сутринта (10:00) до 15:00 съм на разположение.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

knoppix

Мнениеот 20vTurbo » Сря 18 май 2005 1:31

Виж http://www.knoppix.org/ това е Линъкс ОС която работи директно от ЦД-то без да има нужда да инсталира нищо на хард драйва. Изглежда че MBR-a ти се е спарясал но инфото на хард драйва си е там. Значи боотвай от ЦДто с Кнопикс и после можеш или да прехвърлиш каквото ти трябва на друг драйв или да го запишеш на ЦД. Успех и казвай какво става.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: knoppix

Мнениеот CellNet ™ » Сря 18 май 2005 11:49

20vTurbo написа:Виж http://www.knoppix.org/ това е Линъкс ОС която работи директно от ЦД-то без да има нужда да инсталира нищо на хард драйва. Изглежда че MBR-a ти се е спарясал но инфото на хард драйва си е там. Значи боотвай от ЦДто с Кнопикс и после можеш или да прехвърлиш каквото ти трябва на друг драйв или да го запишеш на ЦД. Успех и казвай какво става.

Аз имам такъв Windows XP който се зарежда от диск и можеш да си записваш с Неро но си мисля че няма да ти свърши работа :roll:

AIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AIA » Сря 18 май 2005 12:36

Това с knopixx е идея. Може като го заредиш да копираш боот сектора на дискета или USB стик и ако си имал само един партитион да модифицираш повредения и ако се моунтне дяла да си изтеглиш нештата по USB или през мрейата (ако имаш мрежова карта)

Може да пробваш и с GetDataBack на Runtiime.org

Върни се в “ОФФ-Топик - други”